Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mozart jest jeszcze w lecznicy i pobedzie tam minimum do 4 kwietnia zabiegi b.duzo mu pomagaja dlatego tez prosimy o pomoc aby powtorzyc je takze i w pozniejszym czasie

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj przywiozlam Mozartka do azylu z lecznicy,wyglada jak leleczka czysciutki pachniutki i duzo lepiej chodzi...dostal serie 10 zabiegow fizjoterapeutycznych leki p.zapalne p.bolowe i jest z nim duzo duzo lepiej za 3 tygodnie powtarzamy zabiegi do tego czasu cwiczymy z Mozkiem w azylu,na szczescie tez serduszko sie poprawilo teraz tylko do pelni szczescia domku brakuje

• 2 weeks later...
Posted

Nie ma allegro. Z tą niemiecką fundacją to dobry pomysł tylko trzeba znaleźć na dogo kogoś kto się takimi sprawami zajmuje i dowiedzieć się czegoś więcej o tym.

Posted

Wiem, że dobre aukcje cegiełkowe robi Isadora7 . Może warto do Niej napisać i poprosić? To trzeba umieć zrobić, żeby było zgodne z regulaminem serwisu- i jeśli jest dobrze przygotowane- daje świetne możliwości prowadzenia zbiórek publicznych.

Odnośnie fundacji niemieckich trzeba się skontaktować z kimś z wolontariatu łódzkiego schroniska- wiem, że te Osoby mają dobry kontakt z takimi fundacjami.

Z serdecznościami
Monika

Posted

m_orsetti napisał(a):
Wiem, że dobre aukcje cegiełkowe robi Isadora7 . Może warto do Niej napisać i poprosić? To trzeba umieć zrobić, żeby było zgodne z regulaminem serwisu- i jeśli jest dobrze przygotowane- daje świetne możliwości prowadzenia zbiórek publicznych.

Odnośnie fundacji niemieckich trzeba się skontaktować z kimś z wolontariatu łódzkiego schroniska- wiem, że te Osoby mają dobry kontakt z takimi fundacjami.

Z serdecznościami
Monika

kurcze tak myślę nad fundacjami niemieckimi. potrzebne mi jakies informacje o nich, wątki z psiakami, które tam pojechały. muszę się ogarnąć w tym temacie.

Posted

Mi na innym wątku ktoś zaproponował bym napisała w tej sprawie do ewatonieja ale jeszcze nie zdążyłam tego zrobić.

Czy można jakos pomóc biedaczkowi ?
Aktualnie to chyba tylko można pomóc w ogłoszeniach bo już dawno nikt ich nie odświeżał. Może ktoś by go chociaż na dożywotni tymczas zabrał wtedy za jego wyżywienie i leczenie by płaciła fundacja.

• 3 weeks later...
Posted

Nie ma co kombinować z adopcją zagraniczną bo Mozart podobno gorzej się czuje. :( Dziewczyny wiecie coś więcej o tym? Niestety jemu życia raczej już za wiele nie zostało.

Proszę pomóżcie znaleźć dla niego dożywotni tymczas.
:(

Rodzina zastępcza to jedna lub więcej osób mieszkających razem, które zgodzą się przyjąć do swojego domu lub mieszkania psa lub kota z Azylu Pod Psim Aniołem. Formalnie zwierzę pozostaje pod opieką Azylu. Azyl w tym czasie szuka mu stałych opiekunów, którzy wezmą z Azylu go na stałe.

Azyl oferuje:
1. pełne wsparcie
2. odpowiednie przeszkolenie
3. indywidualny dobór psa i kota
4. finansowanie żywienia na czas pobytu u rodziny zastępczej i leczenie zwierzęcia

Zasady udziału:
1. program otwarty dla odpowiedzialnych osób kochających zwierzęta
2. doświadczenie w opiece nad zwierzętami nie jest wymagane
3. zasady współpracy reguluje umowa pomiędzy stronami

W razie kłopotów:
1. dostępny jest numer telefonu, pod którym dyżuruje pracownik Azylu
2. w razie nagłych wypadków losowych uniemożliwiających dalszą opiekę nad zwierzęciem, Azyl w porozumieniu z rodziną przejmie opiekę nad psem lub kotem w warunkach schroniskowych

Jak zgłosić udział?
Wystarczy zadzwonić: Mariola Cudna 501-258-303 lub napisać e-mail na adres: azyl@psianiol.org.pl Odpowiemy na wszystkie pytania i wyjaśnimy, jak działa program.

Co zyskuje pies lub kot?
Dla zwierzęcia rodzina zastępcza to:
* 100% szans na adopcję,
* socjalizację,
* komfort życia, jakiego nie zapewni mu do czasu adopcji żaden, nawet najlepszy, Azyl.

Co zyskuje rodzina?
* satysfakcję z pracy wolontariackiej i pomocy potrzebującym zwierzętom,
* miłość czworonożnego podopiecznego i przyjaźń jego nowej rodziny,
* pierwszeństwo w adopcji psa lub kota, jeżeli rodzina uzna, że jej więzi ze zwierzęciem są zbyt silne, by je oddać rodzinie adopcyjnej.

Posted

najgorsze jest to ze tak naprawde nie wiadomo co Mozartowi jest...badania krwi sa idealne rtg nic nie wykazalo usg pokazuje 2mm zmiane na watrobie ale cos takiego nie moze dawac tak mocnych i naglych objawow....Mozart przyjmuje leki na serce ale serce tez sie poprawilo...niestety mozna przypuszczac ze jest to rozsiany nowotwor we wtorek probujemy znowu dostac sie do onkologa, trzeba brac tez pod uwage ze to po prostu starosc....:-(

Posted

Sama znowu nie mogę zmienić tematu, więc poprosiłam moda. Dałam Mozarta na kilka stron z ogłoszeniami.

Mozarcik trzymaj się pycholcu. :(
Nawet nie mam kiedy go teraz odwiedzić. :(

Posted

Na poprzedniej stronie było napisane, że Mozart ma silne i nagłe objawy, ale to chodzi o jego serce czy inne sprawy zdrowotne ?

Biedak :(.

Posted

Mozart ma zwaloną resztę życia. Moim zdaniem, jak rowniez po rozmowie z lekarzem właściwym wyjsciem byłoby skrócenie mu cierpien. Żeby on był w domu.. to jeszcze by miało sens. Ale ten pies jest w schronisku! Prawie nie wstaje! przewraca się, a szanse na dom są znikome..
sama wychodziłam z Mozartem, lubie tego psa. Ale podnoszenie go, żeby wstał na 5 cm schodek to już nie jest na moje siły...