agnieszka2010 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Jestem wlascicielka pudelka, nie wystawiam go, jednak dbam by mial ladny wlos. Zdecydowalam sie na oliwienie po kapielu, pomimo tego, ze wlos nie jest zniszczony po oleju(po kilku godzinach polowa oleju znika, a po nocy wszystko... :roll: ) przez to wlos tak strasznie mu sie wysuszyl... Mozecie mi pomoc? Co powinnam zrobic? W domu grzejemy dosc mocno by bylo cieplo, moze to jest przyczyna? Prosze o pomoc jakie kosmetyki powinnam mu kupic i moze jakies suplementy ? Chcialabym wystawic mojego pudelka gdy wlos wroci do normy. Pozdrawiam Quote
aneta Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 1 - jakie używasz kosmetyki i jaka to oliwka, np. olejek z norek powodował u moich gwałtowne przesuszanie i łamanie włosa ... Z kosmetykami to też jest tak, że do każdego psa trzeba znaleźć złoty środek - nie za dużo i nie za mało. Po kapieli psa możesz jak najbardziej polać mocno rozcieńczonym olejkiem lanolinowym (należy oczywiście psa dokładnie wysuszyć) a na co dzień polecam do czesania polecam stosować odżywki do włosów (można ludzkie) do czesania, można z proteinami jedwabiu, można z olejkiem jojoba, z proteinami. Quote
Recommended Posts