Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miesko ugotowane takie z biala chrzastka (kosci nie bylo w nim) Kama zwymiotowala
ale ze normalnie bryka i sie zachowuje to raczej nic jej nie jest moze za duzo..?
co Ona jadla w schronie i ile razy ciekawe... a co Jej dawaliscie jak byla u Was dziewczyny?

Posted

ta prega, to jest taka dluzsza siersc, na karku brazowa. pisalam,ze jak lew ma grzywe :)

w schronie jadala raz dziennie, kolo 14stej. gotowane, co tam wpadlo, to bylo.

ale moze jej za duzo nie dawac, bo ona ma schudnac! :D musi sie duzo ruszac. moze zaraz po jedzeniu poszla biegac, to zwymiotowala.

ale przygoda z nietoperzem, obudzil sie w srodku dnia, to mial przezycia... p.s czy nietoperze zapadaja w sen zimowy? chyba tak, prawda? moze ten sie niedawno obudzil i oszolomiony byl. nietoperki wscieklizne ponoc przenosza to wazne, zeby psa nie ugryzl. choc one jadaja owady, nie wiem,czy w samoobronie poza odstraszaniem, ugryzlby psa, hmm

fajnie tak czytac o Kamci :)

aha, od pucka69 z bazarku 14zl wplynelo dla Kamci :) dziekujemy1

Posted

Kama ma teraz ruchu w pip ...
dopiero ,,legla" od rana bo My teraz dosyc szybko wstajemy :shake: ale za to idziemy szybciej spac ;):p
a i szczeka jak ktos robi wlam do domu bo tak nie jest szczekliwa wcale
kolezanka mowi,ze ma kokieteryjne oczka i wogole byla b. mila dla kolezanki

Posted

sorki, my dopiero neta mamy jakas awaria od rana do 22 miala byc ale widac sie juz wyrobili
Kama srednio reaguje na imie ale sie przyzwyczai jeszcze troche
ale jak corka bedzie w piatek to juz widze jak wymysla nowe imie
wczoraj tak sie usmialam bo zaczela sie bawic rozowa pileczka z wypustkami i tak smiesznie ze boki zrywac
no i ciagle jest na nogach poprostu nie usiadzie nie polezy tylko chodzi albo stoi
a dzis o dziwo drapanie w drzwi tylko raz bylo i to chwilke takze sie ciesze
w nocy ladnie spala, miesko ugotowane ale drobno pokrojone zjadla b.ladnie
wogole mimo ze wyglada masywnie jest bardzo taka delikatna i leciutka ,jak idzie po schodach to jakby kot szedl
dzis byl taki chlopaczek 9 lat u nas to tez sie probowala cos tam bawic i zaczepic ale jeszcze nie tak jak Skate
usmiech to z pysia nie schodzi
czesanko bylo a grzywy nie dalo rady wyczesac Ona chyba taka juz ma urode...
mam w aparacie opcje filmu 1 min. musze wyczaic tylko gdzie to jest a jak nie -to w piatek corki zapytam
cos sfilmujemy z Kamcia w roli glownej :)

Posted

fotki od beatyczl sa na poprzedniej stronie chyba
ogloszen zero. czekamy chwileczke, zeby ja dobrze poznac

tekst najpierw ladny trzeba napisac

beataczl koniecznie ja odrobacz w tym tygodniu, nie zapomnij

Posted

ok-wet do soboty bedzie zalatwiony , pierwsze odrobaczanie i zwazymy Kame. obrozke na kleszcze i pchly juz mam, na ogrod nie zakladam nie ma sensu -dopiero w ,,trase"
kora wrzuc jakies zdjecia z tych co przeslalam juz ,albo jutro juz nowe zrobie
PW wysylam

Posted

przeciez sa fotki z tych , co wyslalas :)
slepoty dwie, przegapily! tylko na ostatnia strone chyba patrzycie zawsze :P

obroze na pchly i kleszcze powinnien miec pies caly czas na sobie. sciagasz i zakladasz za kazdym razem?
na ogrodzie tez sa przeciez kleszcze. ja w zeszlym roku- nie chodzilam np akurat do lasu i na laki zadne, tylko w ogrodzie pod dome, i 2 razy kleszcza mialam... tylko trawe w ogrodzie kosilam, pranie wieszalm, no i normalnie ogrodu uzywalam.

Posted

kora78 napisał(a):
fotki od beatyczl sa na poprzedniej stronie chyba
ogloszen zero. czekamy chwileczke, zeby ja dobrze poznac

tekst najpierw ladny trzeba napisac

no te z poprzednieju strony to widzialam. Ja mysle zeby jzu pisac cokolwie i zaczac ja oglaszac bo po cholkere zcekac jak pies nie ma nawet na hotel? Jak ktos sensowny bedzie zainteresowany to zadzowni, a do tego zcasu na pewno pare dni minie zeby poznac Kame.
JA moge na jutro cos napisac, cos sensowanegoi sie postaram.

Posted

chyba o nowe foty z dzisiaj chodzilo...nie wiem zreszta
zawsze zdejmuje i ubieram na wyjscie,a kupuje najbardziej smierdzaca obrozke i zdaje egzamin
szkoda,zeby pies ciagle niuchal taki smrod az zatyka
spryskamy jeszcze czyms dodatkowo zapytam weta co poleci
chociaz jak byl Skate spryskany to kleszcza mial,a przy smierdzacej obrozy nie ...

skrzynke czyszcze juz

Posted

tak Ci to smierdzi? obroza na kleszcze? no cos Ty. ja tam nigdy zapachu nie czulam zadnego. ale kiedy ja ostatnio taka uzywalam.. na psie, oczywiscie, nie na sobie :D
nie pamietam

beata skrzynka

Posted

dostalam pw od Ciebie jedno
kiedys tez uzywalam bezwonnej obrozki dla psa -slabo sie sprawdza a teraz kupuje najbardziej smierdzaca.. kleszcze nie lubia tego zapachu i zawsze zdejmuje i chowam w szczelne opakowanie zeby nie wywietrzala -za kazdym razem :)

Posted

aha, chowasz w szczelne opakowanie. a to ok, jak Ci sie chce tak babrac za kazdym razem to ja sie nie wtracam ;) mi by sie nie chcialo

p.s. Twoj banerek z Nuka- jak sie klika to imageschack wychodzi tylko

Posted

no to podsumuyjmy, pod katem tego tekstu do ogloszen:

1. chodzenie na smyczy
2. tolerancja na inne psy
3. na koty
4. na dzieci
5. jazda samochodem i pkp, mzk
6. zdrowie
7. zostawanie samej w domu
8. cechy charakteru
9. no i do glosnosci sie czepie, czy duzo szczeka, czy to cichy pies, czy gadatliwy
10. wykonywanie komend

beataczl, prosze odpowiedz, na tyle, na ile mozesz :) i na tej podstawie tekst
ja znam wiele odp, ale chce,zeby beata napisala, bo zna sunie najdluzej :) jakies 3 dni :)

Posted

ja, znam znam jak piszesz 3 dni ,ale sunia taka jak 3 dni temu taka sama dzis po prostu superowa dziewczyna!

1. Chodzi na smyczy nie ciagnie leciutko idzie
2. wszystkie psiaki toleruje bez wzgledu na wielkosc i plec i wiek
3. na kota macha ogonem potem szczeka troche (przez plot) na miejscu kota nie bylo -mysle ze dobrze by bylo w bliskim kontakcie
4. do dzieci ufna, lubi, jeszcze srednio jesli chodzi o zabawe ale jest Ok. za pilka poleci, juz sie bawi i pilka i rybka szmacianka.
5. jazda samochodem nie jechalismy-Panowie,ktorzy Ja przywiezli mowili,ze b. ladnie jechala spokojnie bez zadnych sensacji w podrozy a trasa przeciez dlugasna byla.
6. na moje oko zdrowiutka,zadnych objawow chorobowych - w piatek kolezanka jedzie do Chojnic to sie tam zabierzemy do lecznicy zwazymy i odrobaczymy czyms psikniemy na kleszczaki.
7. to musze sprawdzic, bo nie zostawala-chyba ,ze w ogrodzeniu jak do sklepu sie wybieram, to grzeczna nie skomli nie wyje nie szczeka, normalnie wypusci poza nie pcha sie przez furtke. bardzo sie cieszy jak wracam. wczoraj zostala na holu przed pokojem zamknelam drzwi to sie nie pchala wcale do pokoju nie drapala .
8. charakter -spokojna, madra, grzeczna,posluchana, przyjacielsko nastawiona do ludzi ,zwierzat. Nie prowokuje do konfliktow, troche bojazliwa ale sie przelamuje z kazda godzina. Czujna, spostrzegawcza.
9. Pies niegadatliwy,cichy, niechaasliwy,malo szczeka-tylko w uzasadnionych przypadkach jak trzeba.
10. Komendy-chodz,zostan ,idziemy zna ,poloz sie na kocyku to tez ,zobaczy smycz od razu sie zatrzymuje zeby zapiac, chetna na spacery.
Nie pcha sie przed czlowiekiem,nie rzuca na jedzenie-je malo ,jak jestem w kuchni to nie patrzy namolnie tylko najczesciej wychodzi.
Nie niszczy rzeczy.Porusza sie delikatnie a nie takie lupu cupu jak Skate.

kora doszlo 240 zl.
kupilam obrozke owadobojcza , 2 zabawki,2 mocne miski,czesidlo do siersci,gryzaki,karme za lacznie 73 zl.
z tego pojdzie odrobaczenie i odpchlenie w piatek.
i allegro wypasione zaplace to 2 tak,bo jedno juz zrobione czy jak..? nie doczytalam

Posted

no i super, dziekuje Ci Beta slicznie za taki piekny opis :) zeby wszedzie tak pisali i w takim tempie :( ......

nie zrobione jeszcze allegro.

to teraz tekst trzeba napisac i lecimy. allegro ma sie tworzyc w wekend.