kora78 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 jednak juz wtedy nie miala ucha.... mamy nocleg u matrix, odbior popoludniu z dworca, lub dowoz do domu, po 13stej. sunia ktoras pojechalaby w sob o 10-11 lub max niedz z domu demi lub matrix- razem z klatka. dowiezliby do samego domu. mam nr tel do chlopakow, co jada ta trasa, to znajomi Seci. marta, to jak jutro? ja ze szwami na rece swiezymi mam gnac? beataczl koniecznie na maila lucyna1981@wp.pl wyslij mi swoj dowod osobisty- skan lub fotke chociaz zwykla, z obu stron. i nr tel. sunia pojdzie ze schronu na Ciebie. ja bralam ostatnio Fione, niedawno tez Gizmo, musze ich domki powpisywac w schronie, bo bedzie, ze mam stado psow w domu juz. Kamy zal, ze wciaz cos jest wazniejsze od niej, (jak u Diany naszej bylo), ale Chudzina chyba badziej pomocy potrzebuje fizycznie. jednak Chudzina musi isc do weta, a tego nie ma u beataczl... Chudzina jest mniejsza troche od Kamy, nie paietam jej wieku. ale pamietam skojarzenie, ze z domu sunie ktos wywalil. nie wiem, skad ono... moze ma tam imie wpisane? co by znaczylo,ze oddana przez wlasciciela. Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Chudziutka rzeczywiście :( Kora właśnie jest w schronisku, ciekawe z którą z suń wyjdzie... ciekawę którą będę wiozła do Matrix, sama będę mieć niespodziankę :D Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 wybralam Kamę Chudzinka okazala sie juz tyc sobie. opiekunka mowila mi,ze w kojcu mieli psa, ktory reszty do misek nie dopuszczal, dlatego byla taka chuda. no i wtedy byla blisko po sterylce. teraz juz troche przytyla, byla rzeska i radosna, proszaca o zabranie tez :( sunia ma rok, porobilam piekne, wzruszajace fotki. nastepnym razem porobie jej bez krat, wezme na spacerek i pooglaszamy, zeby doek znalazla. mlodziutka i lagodna to ma duze szanse. wg mnie Kama jest super. Grzeczna, posluszna. Ladnie chodzi na smyczy. Wszystko wachala, wszystko ja interesowalo. Lagodna i towarzyska do psow, ciagnela do spotykanych na ulicy, wachala je, machala ogonem i lizala. Jechalysmy autobuysem, bardzo grzecznie, polozyla sie, wachala ludzi, wsiadla chetnie i zwawo. Zmeczyla sie pozniej dluzszym spacerem, bo zamiast isc na drugi autobus, poszlysmy spacerkiem jakies 2km. Zmachala sie Kama, zziajala. U mnie w ogrodzie poczekala, az jej na szybko miske z woda przyniose, pod okiem tza. Uwiazana do plotu piszczala i chciala sie zerwac. Dziecko moje przywitala radosnie :) No, a puszczona luzem w malym ogrodku, od razu zaczela biegac, szalec, zwroty robic. Wody troche wypila, lape wkladala do miski i wylewala wode. Za patykiem tez biegala. Ogolnie to super sunia, radosna i zywa, grzeczna i loagodna. Bedzie dobrze :) Tylko grubas, musi miec duzo rochu i schudnac. Ciezsza sporo od mojego 16kg dziecka. 20kg wazy minimum, moze ciut wiecej. A siega w klebie do kola, glowa nad kolano Czesto sie drapala w okolicy obrozy, w schronie chodzila bez obrozy, wiec albo jej przeszkadzalo, albo ma pasazerow na gape. Quote
xmartix Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 a skąd ona taka gruba?? :crazyeye: Kama już wykapana, wcześniej wyczesana, w czasie kąpieli spokojniutka, bała się troszkę, ale i tak była spokojna, oczywiście Tż musiał mi tego grubasa wsadzić do wanny :lol: właśnie się suszy już się uspokoiła, bo jak "wyszła" (czyt. wyczołgała się) z wanny to zaczęła mi się o ściany ocierać :mad: bardzo ciągnie ją do człowieka, liże, chce być blisko, niestety na razie jest trochę odizolowana bo się suszy, a kłaczków ma troszkę ma bardzo mądre oczy, naprawdę p.s. właśnie zasypia zdjęcia: Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 u mnie tez ciagle ten jezor na wierzchu :) ma mase wrazen. tyle, co przezyla dzis, to w ciagu tego 1,5 roku calego nie przezyla... no moze poza wyjazdem na 3 dni do lecznicy na sterylke, rowno rok temu Kama ma szczepienie na wscieklizne wazne do pazdziernika chyba az :) i znowu mnie Matrix z fotkami wyprzedzilas, jak u Fiony :) Ty nasza przelotówa teraz jestes ciagle!!! oby tak dalej!!! haha mi synka lizala juz na powitanie, to nic sie nie boj :) a ile wazy, wg Was? macie wage lazienkowa? na rece ja i hop Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 stad plynie 75zl dla Kamy http://www.dogomania.pl/threads/203135-haftowane-obrusy-koniec-rozliczam mamy wiec jedynie 200+75+50 ...... przerzucimny jeszcze kizimizi jednorazowe 50zl z Fiony na Kame, bo ma o wiele mniej. wiec: 200+75+50+50= 375 dt platne 240zl miesiecznie... wyposazylam Kame w obroze za 8zl i smycz za 13zl, od siebie jednorazowa wplata Quote
xmartix Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 hehe przelotówka-tirówka :evil_lol: spoko że z dziećmi ok, ja mam inny "problem", to nie ja boję się pies-dziecko, tylko moje dziecko panicznie boi się psów, ucieka, płacze, rzuca się, masakra jakaś nie mam wagi łazienkowej, ale tak na oko to koło 20-tu(?) Quote
kizimizi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 hehe ja kocham te twoje zdjecia xmatrix, tylko twoja nluzka sie zmienia i pies a wanna wciaz ta sama :) Co z aproblemyz Kama byly, co? Kora powiedz Marcie zeby z moich 200zl dla Brunera dala ci 50zl na Kame, ok? Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 no, dla mnie 20kg na pewno. nie mniej. moze wiecej matrix, pm masz pelne chlopaki dadza znac jutro godz przed wyjazdem z wrocka. Tobie na komore. jako telefon :) Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 zadnych problemow! to aniolek! jak Fiona no i Kama jest na legalnym dt :D Fiona na pol legalnym ok, powiem marcie, dzieki!!! :) tak, znamy juz lazienke matrix, wiemy, jakich szamponow uzywa i czym sie myje :diabloti: i co ile wanne myje :) co tydzien, po naszym psie :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
xmartix Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 haha i jakie mam kafelki na przedpokoju i jak wygląda kuchnia itp :cool3: wszystko! spoko, ja myję przed i po psie :lol: już skrzynka czysta klatkę też już mam, także zapraszam Panów po sunię Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 kizi, a do kiedy masz ten net? nie do wczoraj?? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
xmartix Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 KORA!! CO TY JEJ ZROBIŁAŚ!!!!! :-o:-o:-o:-o:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 dalam jej wolnosc :) wystarczylo :) i Kama oszlala ze szczescia :) z mozliwosci odczuwania swiezej trawy, pod lapami, z widoku otwartej przestrzeni, ze sluchania ptakow, a nie ujadania psow.... Uploaded with ImageShack.us Quote
xmartix Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 zapraszam na udział w marszu (nie) milczenia przeciwko przemocy wobec zwierząt http://marszniemilczenia.wordpress.com/wroclaw-ii/ niedziela godz. 13:00 Wrocławski Rynek Quote
kizimizi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 no ja juz netu u siebie w domu nie mam dopoki nowego nie zaloze. Moja wspollokatorka sie wyprowadzila wczoraj i modem zabrala. Takze ja teraz albo sygnal kradne ( :D) albo z publicznego korzystam. Eh .... Co do chudzinki to bida z niej Quote
Cleo2008 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 o kurcze, wyszlam na kilka dni, a tu sie domki sypia i rozmnazaja!!!!;) Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 ja Cie kizi do grzechu nie namawiam, ale wiesz.. trzeba sobie radzic, robisz to dla pomagania pieskom ;) Cleo, sypia i rozmnazaja, oby jak najwiecej! i oby z kasa na te domki tak samo bylo! A tu Chudzinka lekko utyla: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Cleo, zbieraj kase na fb dla Kamy. watek Chudziny http://www.dogomania.pl/threads/205272-Chudzinka?p=16618154#post16618154 Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Nie będę gorsza od Was...:eviltong: a co mi tam... też dodam zdjęcie Kamci:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i to bez szynki na wierzchu:eviltong: Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ogólnie sunia bardzo kochana i przytulaśna:loveu: już kilka ciotek to wie :D I to mądre pysio... Ale całą drogę autem była zestresowana i ziajała mocno:roll: Kładła się, potem wstawała, śliniła się, parę razy chciała przejść przez oparcie, dobrze że z tyłu siadłam, bo by nam siedziała na głowach ;) Choc też sporo leżała, radzilabym dac jej cos na droge, Ty Matrix chyba cos masz... Jak nas kilka razy uraczyła soczystym bąkiem:crazyeye::diabloti: to już myślałam, że bagażnik do sprzątania bedzie... Całe szczęście nie, i porządne wietrzenie wystarczało:mad: I rzeczywiście bardzo się leni. Nie smierdziała, tylko sianem chyba z budy... Fajnie że już wykąpana No i jak czekałam w polu na Matrix to zdążyła bobka (chyba sarniego...?) zjeść:oops: Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Chudzinka mi troszke Lare przypomina... Co Kora?:-o Porządne zdjęcia jej trzeba i ogłaszać ogłaszać i ogłaszać Daj jakieś zdjęcie, jak jej te uszy fajnie stoją :D Quote
Recommended Posts