kora78 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 ja teraz wiem o wielu dziwnych rzeczach, wielu nieporozumieniach, klamstwach. nie bede ich tu opisywac, bo to sa sprawy prywatne roznych osob. jednak one wplywaja na ocene jednej i drugiej strony i calego wyjazdu beataczl do ds i powodach oddania Kamy. o pozytywach zawsze mozna pisac, ale wiem tez o negatywach. nie moge sie z Wami nimi dzielic, ale to przeciez te negatywy decyduja, jak rzeczywistosc naprawde wyglada. jaka jest prawda. i co mam zrobic? mam sama decydowac? nie czuje sie wladna. tu chodzi o przyszlosc psiej istoty przeciez. moge powiedziec tylko, ja uznaje, ze to powinniscie wiedziec wszyscy- krwawienia nie ma, Kama jest zdrowa, jest wysterylizowana i tego nie bedzie nikt podważał. domek jechal po innego psa, ale jego juz nie bylo. nie wzial innego psa. domek chce Kame. Quote
Mruczka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 kora78 napisał(a):. domek chce Kame. Ten domek ? Nadal chce Kamę ? Quote
kizimizi Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 kora78 napisał(a): domek jechal po innego psa, ale jego juz nie bylo. nie wzial innego psa. domek chce Kame. domek troche za przedmiotowo do tego podchodzi! Na Kame czekal kilkanascie dni bo nie bylo jak transportu zorganizowac a ponziej sie "od tak" samochod i pomoc i wszytsko znalazlo dla inngo psiaka ( i to z Lodzi o ile sie nie myle a nie z ulicy obok). I tylko dlatego ten pies nie trafil do domku bo juz byl zabrany i nagle domek stwierdzil ze jednak chce Kame. A ja bym chciala 80kg benka, ktory w nocy bedzie ze mna w lozku spal ale jak mnie nie ma po 12 godz dziennie to on nie bedzie chcial siku i nie bedzie musial wychodzic na spacery. A i sam bedzie sobie gotowal a i mi przy okazji. Super, co? Domku, spotkajmy sie w sklepie z zabawkami. Moje zdanie: NIE. Quote
Agata69 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Ktoś tu jest niepowazny. Moze nawet wszyscy. Kończę uczestniczyć w wątku. Za dorosła jestem. Quote
furciaczek Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Ktos pomylil psa z pluszowa zabawka chyba ehh Trzeba sucz oglaszac i szukac dalej DS, po prostu. Quote
tosia06 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Tu Tosia Właśnie wróciłam ze szpitala. Wiedziałam, że pojadę i dlatego chciałam aby chociaż parę dni tych najtrudniejszych bo pierwszych nowy piesek był ze mną. Na Kame długo czekałam. Kizi nie znasz mnie i nigdy ze mną nie rozmawiałaś, ale szybko oceniłaś. Trudno. U mnie wszyscy kochają psy i wiedzieli jak czekałam i wiedzieli o szpitalu. Dlatego tato dołożył pieniadze na paliwo i pozwolił pojechać po innego psa, którego wybraliśmy wśród 10 innych piesków razem z Kamą. Pojechałam po odjeździe Kamy cała zaryczana i nie do Łodzi. I nie chcę pisać co przeżyłam. Teraz przez mój głupi upór żeby jechać, musieliśmy szukać pieniędzy na lekarstwa dla mnie mimo, że były zamówione i wiedzieliśmy, że trzeba będzie za nie zapłacić. Masz rację, poszukaj lepszego ds dla Kamy, ale nie pisz takich wrednych rzeczy, bo żaden pies nie był dla mnie zabawką. Quote
kizimizi Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Tosia nie znamy sie to prawda ale powiedz mi jak inaczej mam was ocenic po tym co mialo miejsce? Ze Kama sie nie nadawala bo skakala na nogi a gdy innego psa z waszych top10 zabraklo, to nagle zdaliscie sobie sprawe ze jednak to skakanie nie takie zle? Zreszta niewazne, ciecze sie ze kochacie psy wiec jestem pewna ze ktoremus z tych w potrzebie dacie dom. Quote
kora78 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 beataczl, czy moglabys sie wreszie pojawic na watku i wypowiedziec? tak byc nie moze. chcemy wiadomosci o Kamie chociazby. ale nie tylko tego. Quote
kora78 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 bazar na utrzymanie Kamy w dt. bo od wrzesnia mamy lipe z kasa, wielka. stalych deklaracji 50zl, a trzeba placic 200zl.... :( http://www.dogomania.pl/threads/213012-XXX-KOSMETYKI-i-HAFTOWANE-JAŚKI-na-sunie-w-pdt-do-10.09?p=17452285#post17452285 Quote
tosia06 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Kizi, nie wiesz co miało miejsce i nie słyszałaś tego co ja słyszałam. Gdyby to okazało się prawdą to nadal bym Kamy nie wzięła. Skakanie i gwałt to dwie różne sprawy i moje podejście do tego też jest inne i nie zmieniłby tego nawet nacudowniejszy piesek. Nie obracam się w środowisku wielkich działaczy animalsów i nie miałam z kim pogadać oprócz mojego dobrego weterynarza, który problem ocenił uczciwie, bo dobrze znał moje stare pieski i mój dom przez który przewija się mnóstwo dzieci. Piszesz o skakaniu, ale przeczytaj mój pierwszy post spokojnie i może zobaczysz jeszcze drugi argument, chyba jeszcze ważniejszy.Ty piszesz coś bez upewniania się czy to jest prawdą i ranisz. Może Ty tworzysz listy top, ale ja nie. Trzeba być odpowiedzialnym za dom który się już ma i za zwierzęta żyjące z nami i tylko z tego powodu niektóre pieski zostały wybrane, bo uważałam, że się szybko polubią i będą u mnie szczęśliwe. Piesek, po którego jechałam nie miał ani drugiego, ani trzeciego następnego numeru, poprostu najbardziej przypominał moją zmarłą Sabę i nawet nie wiem czy ten piesek naprawdę istniał, dlatego nie chcę o tym pisać, co poczułam. Wybierałam np. suczki już po sterylizacji, bo bałam się że któraś może mi umrzeć jak oddam na zabieg. Przeżyłam to kiedyś i mimo, że minęło wiele lat, pamiętam jakby to było dziś. Czy tak się tworzy listy top? Dlaczego Kama znalazła się na liście? Bo była po sterylizacjii, lubiła dzieci, pieski, kotki a my mamy dom często pełen dzieci, starszego kota, jeszcze starszego psa, ogromną łąkę, las, staw. Kama posiadała najszerszy opis w necie, który odpowiadał dobrze i dla Kamy i dla naszej gromadki i wydawała się najszybsza do osiągnięcia, ale tego co się stało nie przewidywałam. Teraz muszę to wszystko przeżyć, również Twoje fałszywe oceny, które są oparte na fragmentach całości a nie na faktach. Piszesz "jak inaczej mam was ocenic po tym co mialo miejsce?" a ja odpowiadam, nie oceniaj wcale, bo nie znasz prawdy i każda Twoja ocena będzie nieprawdziwa. Quote
kizimizi Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 toska to sie juz robi przepychanka. Beata? Quote
kora78 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 tosia, ale my wlasnie musimy oceniac chetny dom. bez oceny dawalibysmy psy kazdemu, jak leci. a nie jestesmy schroniskiem, ktore tak robi nie zwazajac na nic, tylko na numer psa. my szukamy domow i wybieramy tylko dobre domy. zeby pies zle nie trafil. po to sie robi wizyty przed adopcyjne, poadopcyjne, zeby dom poznac i ocenic, czy nadaje sie dla konkretnego psa. Quote
kora78 Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 beataczl, napisz co u Kamy. bo zaczynam juz naprawde zle myslec o takim dt, co zaglada, a slowa nie napisze. Quote
kizimizi Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 słuchajcie dziewczyny mi po malu cierpliwosc mija. Tyle rzeczy nie zostalo wyjasnionych i nie pozostaje nadal jakby nigdy nic. A przeciez sie zdazylo; pies wrocil z ds bo sie okazalo, ze jest problemowy, ze byc moze ma problemy zdrowotne, ze nagminnie molestuje i ze ponoc dt chcialby go wogole zatrzymac. Stanowisko DS znamy, podtrzymuje ze wszytsko odbylo sie zbyt pochopnie i że nadla zalezy mu na Kamie. To czy Beata ma zamiar zatrzymac psa (co wielokrotnie zostalo powiedziane) pozostaje jakas niewyjasniona tajemnica. Ktos moze mi powiedziec co sie dziej z psem i jakie sa jego dlasze losy? Dalsze plany? Quote
Ola164 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Wszyscy czekamy, obserwujemy wątek. Chyba mamy prawo wiedzieć co z Kamą? Tyle czasu mniej lub bardziej pomagaliśmy przy jej wątku, adopcji itd... Quote
wykrywka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Nie zazdroszczę Wam dziewczyny sytuacji :shake:, niedomówień, niejasności, konieczności oceny i podjęcia decyzji. Najbardziej dziwne w tym wszystkim wydaje się być "milczenie" beataczl. Bez względu na to co o niej tutaj napisano, przeważnie na podstawie domysłów, nie powinna się obrażać i pozwalać "rękom opadać" - winna jest jako Dt informacje o Kamie. Quote
kizimizi Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 tasz watek wiec wejdz wreszcie i napisz co z psem wogole. Co sie zdazylo dokladnie w DS i jakie TY masz zamiary wobec Kamy? Bo do mnie plotki docieraja ze nie chcialas jej oddac z poczatku .... Quote
kora78 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 tak, beataczl winna jest informacje o psie, jako tymczas, w dodatku platny. ja juz kilka dni nie dzwonilam. beataczl wciaz zapewnia, ze napisze, a jednak nic nie pisze. beataczl, nie przeczekasz tego. nie ma takiej opcji. musisz sie tu wypowiedziec, mialas sporo czasu, zeby przemyslec wypowiedz, bo wiesz, ze wiele osob bedzie ja oceniac. nie unikniesz tego, jako dt Kamy. Quote
Ola164 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 sprawa nie odejdzie jak niektóre. Chcemy wiedzieć co będzie dziać się z Kamą i co dzieje się z nią obecnie. Quote
kora78 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 pomozcie mi bazar podrzucac, na kame http://www.dogomania.pl/threads/213012-XXX-KOSMETYKI-i-HAFTOWANE-JAŚKI-na-sunie-w-pdt-do-10.09/page2 Quote
Agata69 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Przestańcie płacić za dt , bo cos mi się zdaje ze to płatny ds. Tez bym tak chciała. Tymczasem moje 3 przybłedy utrzymuje sama , jak na własciciela przystało. Quote
kora78 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 w tel beataczl mowila, ze sierpien za darmo. dalej nie wiem. Quote
kizimizi Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 bez komantarza. Kora chyba rzezcywiscie mozemy przestac plkacic bo z dt zrobil saie ds. Quote
Recommended Posts