Onaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Właśnie nie wiem czy wyróżnione allegro ma sens, można też zrobić tylko pogrubione lub podświetlone to mniejszy koszt. Albo dawać na krótszy czas, wtedy pojawia się szybciej na początku. Gumtree można odświeżać co kilka dni i efekt będzie chyba ten sam co wyróżnienie. Tytuł taki troszkę mało widoczny, może napisać Kamusia, zamiast Kama, i coś że to mix foczki i owieczki :). Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 tak, gumtree mozna odswiezac i bedzie wciaz na 1 str. racja. ale na inych stronach? morusek, adopcje.org, i jakies inne, najwazniejsze? ktore sa najwazniejsze? ale tytul z foczka i owieczka wtedy nie chwycil, wiec bym probowala teraz inaczej calkiem. mialam zamiar prosic beate o jakas fajna fotke z plywania, wtedy sie skupoc na tytule o plywackiej kamie, foce, wilku morskim, itp i w tekscie wiecej pisac o plywaniu wtedy. teraz wybralam jedna fotke, ale tak wsrod szuwarow i w ruchu, ze nie nadaje sie. jakby jej zrobic super foto, jak sie tapla w wodzie i je dac na tytulowe. ale nie moze plynac- bo bedzie tylko leb widac- wtedy mega zblizenie musialoby byc tylko na leb i kark i wode wkolo. to mogloby bisc na tytulowe. ale nie plywajac, a brodzac w wodzie- tak, jak juz mamy na ftkach, ale sie ustawic, by krzaki nie zaslanialy widoku kamy i zeby suoer ostrosc byla. zeby kama stala to wiecej bedzie psa widac, grzbiet, bez lap tylko. ja mam taka wizje :) teraz chcialam postawic na tym, ze mlody pies, lubi sie bawic, ale jest spokojny i nieuciazliwy, lagodny do dzieci, lubi duzo spac, wiec dla staruszkow sie nadaje. pies rodzinny. a moze jakies dziwne skroty przykuja uwage? kochaniusia Kamusia, rodzinne cudo? Quote
Onaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Inne ważne to chyba jeszcze morusek, szerlok (tablica), może ćwirek, adopcjapsów i jakieś regionalne. A tytuł może być: Kamusia, rodzinne cudo. Albo nieuciążliwy piesek dla rodziny lub starszej osoby. Z tym pływaniem to nie wiem jak, bo niektórzy może by chcieli psa pływającego a inni właśnie odwrotnie, nie. Takie lubienie wody, taplanie się w każdym strumyku czy kałuży może być uciążliwe. Trzeba to jakoś dobrze napisać. Ale na osób też lubiących pływać to może: Kamusia, psi pływak (pływaczka). Psi pływak. Albo inne: Kamusia, psi śpioch (śpioszek) szuka spokojnego miłego domu ? Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 na teraz- na typ rodzinny podoba mi sie- kamusia, rodzinne cudo albo mila kamusia szuka milego domu masz racje, ze moge odstrzeczac taplanie sie w kaluzach. ale wtedy puscilabym ja na pomorze, jako plywak w jeziorze i morzu. nie jako taplanie sie w blocie i kaluzach. tylko ds docelowo duzo nad wode jezdzacy, mieszkajacy nad morzem. ale to nasteopny razem Quote
kizimizi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 moje psy nie maja mani gryznienia ale czasem jak sobei cos upatrza albo przypomną to postanawiaja porzuć (np. maskotke, ktora 3 zime moknie na dworze) albo raz paczke fajek! Myslalam ze zawału dostane jak zobaczyłam psa parcelującego fajki! :0 Marta "za szmaty" to nie jest szarpanie za kark. Mowi sie psu dosadnie ze ma wstac i podejsc a wtedy lapie sie go za obroze albo zapina i prowadzi np. do pokoju. Jak pies pzrerabia to którys raz to sam wie co go czeka. Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 i nie bedzie chcial podejsc. a Ty bedziesz stala i robila z siebie idiote i tracila respekt z kazda chwila. Quote
Onaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Kama miała tutja takie ładne portretowe zdjęcie, wg mnie powinno być w ogłoszeniach :). Quote
Onaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Tutaj: http://img862.imageshack.us/img862/7897/sam1282.jpg. I jeszcze są takie z wody w zielonej trawie , może mało wyraziste bo sunia się chowa za krzakami ale ciekawie to wygląda. Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 tak, to foto dalam :)\ i to w szuwarach tez chcialm, ale tam naprawde nic nie widac. jak zrobimy tekst o kamie plywaczce to mozna je dac ostatecznie, ale do kamy rodzinnej to nie pasuje, a niewiele korzysci daje, bo ją slabo widac. to jaki ten tytul dac? bo dzis beda robione Quote
kizimizi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 kora78 napisał(a):i nie bedzie chcial podejsc. a Ty bedziesz stala i robila z siebie idiote i tracila respekt z kazda chwila. to juz twoje zdanie. Sluchajcie mnie juz mój wlasny pies (normalny, wychowany normalnie od szczeniaka, nigdy nie bity, nie straszony, bez żadnych problemów behawioralnych) kiedyś udziabał i to w zasadzie kilka razy. Raz jak wepchnęłam łapy w gryzące sie psy, inny raz jak właśnie krzyczałam na niego i chciałam go (chyma szmatą kuchenną) postraszyć, ze ma tak wiecej nei robić. I jak szmatą machnęłam tak też zęby na ręku poczułam a przednie łapy na sobie. I nich mi nikt nie mówi ze to skuteczna metoda i ze dzieki niej zachowa sie respekt bo to nieprawda! Po takim czyms po prostu sie boisz i wiesz ze juz 2 raz w sytuacji konfliktowej tak blisko nie podejdziesz, wiec co wtedy? Jak przywrócisz psa do porządku? Po cholere wogołe prowokować psa do takiego zachowania? A czy pies jest owczarkiem czy szczekotliwym kundlem to właściwie nie ma różnicy. Zresztą nieważne, to nie jest wątek o tym. Kamcia na pierwsza! Quote
beataczl Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Kamci kupilam gryzaki takie paluszki zwacze .zauwazylam ze najlepiej lubi te zupelnie biale z wapnem chyba . ale inne tez wsuwa. dzis przesle materialy na plakat Kamy ,zaplacilam 5 zl dzisiaj. ( z oplaty dt) mam pomysl ,ze ten plakat wykorzysta sie potem do allegro,kora - za zaplate nowego allegro odlicz z przyszlego mca za dt( to znaczy mi przeslesz 180 zl)tj.200-20 czy ile tam teraz kosztuje). musze poczytac co wyzej popisalyscie, a cos chora jestem i lamie mnie w kosciach ta pogoda byle jaka... Quote
beataczl Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 kupie uszy i sprawdze czy lubi , o wedzonych myslisz czy takich bialych z wapniem wlasnie bo takie i takie widzialam w zoologicznym srednio lubi kabanosy psie, lubi takie paski drobiowe nie pamietam na co sa czy zwacze czy jakie ,ale jadla ze smakiem. i dzis kosc kupilam po jednej dla Kamy i Skate i ugotowalam -to podgryzywaly i ze srodka Kama az wylizywala ten miazsz Quote
beataczl Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 chyba ktores z tych: Kamusia, rodzinne cudo albo mila Kamusia szuka milego domu Kame na spacer to i babcia i dziecko moze wyprowadzic..poza tym nie zwraca uwagi na psy w sensie obszczekania, rzucania sie ,wyrywania itp. zeby sily trzeba bylo ( jak moj Skate wyrywa sie do samcow !!) , a jak jakis pokaze agresje to Kama normalnie kompletnie ignoruje lub oddala sie ( od plotu na przyklad -od suki sasiadow) Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 dalam- milusia Kamusia, rodzinne cudo dla Was o warto bylo dodac, ze moze i dziecko i babcia ją na spacer wziasc... Quote
beataczl Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 kupilam dzis uszy,ale zainteresowania nie bylo...Skate zakopal swoje,potem Kamy(zostawila) ,potem wykopal i nie wiedza obydwoje jak sie za nie zabrac, moze pozniej cos pozumla... Quote
kora78 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Dziś poszły ogłoszenia dla mamy. To czekam jutro na telefony!!! Quote
beataczl Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 cos Ty??? mame oglosilas :crazyeye:;):evil_lol: no dobra, tez trzymam kciuki!!! :-):-):-) Quote
Onaa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Myślałam że każdy psiak lubi uszy :). Takie ciemne, wędzone, można kupić większe i mniejsze, są takie do chrupania. Sprawdziłam bo mój psiak dostał żuwacza, czy jak to się tam nazywa, takie z twardej skóry i w ogóle nie wie co ma z tym zrobić, bo to twarde, ani to zjeść ani gryźć ani się tym bawić, a uszy właśnie są miękke, to znacyz takie do zjedzenia się nadają i pachną ładne, dla psa oczywiście, więc je bardzo lubi. Ale może jedne psiaki wolą to a inne co innego. To widocznie trzeba indywidualnie sprawdzić :). Quote
kora78 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 beataczl napisał(a):cos Ty??? mame oglosilas :crazyeye:;):evil_lol: no dobra, tez trzymam kciuki!!! :-):-):-) hehe, no wiesz.. dien matki minal, obowiazek odwalilam, to sobie prezent na dzien dziecka chcialam zrobic oddajac mame do adopcji :P a serio, pisalam od tza z kompa, a tam automatycznie slowa same sie wpisuja, jakie chca. dla mnie debilizm. czesto niestety psy po schrnie nie wiedza, co to takie rarytasy, bo nie sa do tego przyzwyczajone, niestety...i nie jedza uszu itp a żwaz to chyba czesc przelyku? Quote
Onaa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Właśnie zauważyłam że schroniskowe lub bezdomne psy nie wiedzą często co to karma, świńskie wędzone uszy, i tego nie chcą, ale paróweczki zajadają z ochotą. A takie domowe psy to i karmę jedzą i inne tego typu rzeczy, chociaż wydaje mi się że kiełbaska, mięsko to jednak większy przysmak jest dla psa. Wynika z tego, że psiaki bezdomne są bardziej wybredne niż te domowe :p. Quote
beataczl Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 oooo paroweczke to Kamcia lubi bardzo nawet i wlasnie slyszalam tez,ze schroniskowe psy lubia ,a ja tez bardzo lubie parowki na zimno zjesc to kupuje praktycznie prawie codziennie az sie przejem. w tej chwili Kamcia je juz wszystko i nie wybredza ( oprocz tych uszu i lapek wedzonych lub bialych,ale troszke zaczyna podgryzac to ucho) wogole nie jest wybredna w jedzeniu -przyszly wlasciciel bedzie mial dobrze. hihi przypomialo mi sie jak Kama jak zobaczyla surowe miesko ( czasami Skate chce i dam kawalek)to sie w nim polozyla i cala wytarzala jak w scierwie jakis ;) Quote
Recommended Posts