beataczl Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 obcy sie Jej boja ..musze mowic ze maja wlazic i nic nie zrobi przy mnie,ale obszczeka przy naszej furtce . I jest czujna pilnuje,nieraz lepiej niz Skate! odn. wczasowiczow to jeszcze za ratowniczke wodna moze robic! ;) nie sadze zeby sie rzucila jak moja poprzednia tymczasowiczka Soncia ( 2 razy mniejsza od Kamci i nikt nie podskoczyl! ba nie stanal przy furtce -a glownie facet ,a spacery nawet w ciemnosciach byly w lesie i nad jezioremi nigdy sie nie balam pisze serio) aaa Kora mnie zmolestowala ;).. wiec pisze dla jasnosci,ze za dt bedzie 200 zl.od nast. mca ( z karma oczywiscie jak do tej pory plus jakies tam drobne sprawy wetowe jak odrobaczenie i odpchlenie czyli tez jak bylo wczesniej) . filmik jutro-dzis za pozno wyszlismy i guzik bylo widac po odtworzeniu,zrobimy za jasnosci przy domu ,na maila Kora wysle Quote
beataczl Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 pare filmikow poszlo,przejrzyj Kora cos wybierz na watek sorki -troche nieudolne ale pierwsze sliwki robaczywki jak to mowia edit kora ,zajrzyj prosze na watek i pomoz Dominice wstawic filmik !:modla: http://www.dogomania.pl/threads/205330-Zarżnięta-klacz-i-jej-syn-źrebnej-i-psu-zostały-ostatnie-dni-życia!!!!/page56:-( Quote
kizimizi Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 kora78 napisał(a): a moze tekst typowo, pod osrodki wczasowe? ze wpusci kazdego swojego wczasowicza, z dziecmi poszaleje, z psami wczasowiczow sie pobawi, potowarzyszy w morskich kapielach, ale obcych nie wpusci? czy wpusci obcych Beatka? Nie wiem sama. Mi sie zawsze psy w osierodkach wczasowych kojarzyły z psami sezonowymi, które pozniej musza sie wynieść bo nie sa potrzebne. Pewnie sie myle. Mozna spróbowac ogłaszac Kamcie jako psa baaardzo aktywnego i skierować ogłoszenia typowo do młodych i aktywnych ludzi. Widze ze coraz wiecej osób interesuje sie własnie takimi psami no i "domowe" próby agility czy obedience sa coraz bardziej powszechne (hehe sama eksperymentuje z moimi psami ;) ). No tak czy siak można by spróbowac z Kamcia w ten sposób ale do takiego fajnego tekstu by sie przydały fajne fotki jak np. kama biegnie przy rowerze, jak skacze przes przeszkode, jak pływa no i takie tam. Troche naciągane, wiem ale to super szansa dla niej. Kora ewidentnie to samo sie tyczy Fiony. Co sadzicie?? Quote
beataczl Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Raczej bym oglaszala jako psa rodzinnego wielopokoleniowego. to pies mlody ale nie temparentny ,ani energiczny tylko spokojny,lagodny , madry, ktory lubi spacer, towarzystwo ludzi i zwierzat, i do dzieci jest delikatna i lubi je. Taki sportowy to Skate bylby to wiem. Kama nawet za pilka jak pobiegnie to 2 razy i nie jest zainteresowana, nie ma zapedow sportowych, do tego widze,ze szybko sie meczy, nie ma kondycji i sily, jest delikatna. Obronczy tez nie-owszem poinformuje o obcym, moze jak ktos nie zna to sie boi wiekszego psa,ale ogolnie mowia za plotem jaka ona fajna niunia sympatyczna.... i grzeczna. Rozumie wszystko,jest madra. Nie ma agresji do innych zwierzat wiec moze byc dom ze zwierzakami jak najbardziej. Moja corka wrecz stwierdzila,ze Kama pasuje do babc ;) a rano spi tak dlugo jak ja i nie trzeba wstawac i leciec biegiem na siku -jeszcze by polezala . I jak najbardziej do bloku moze isc nie musi byc dom z ogrodem. Na osrodek to moze isc jako ,,maskotka" wczasow tzn. ulubieniec wszystkich wczasowiczow. Przynajmniej nikogo nie pogryzie zagwarantowane :smile: Quote
kora78 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 ja nie myslalam o osrodku wczasowym, tylko... sa domki jednorodzinne, ludzie tam caly rok mieszkaja, ale maja pokoje do wynajecia. zadne typowo sezonowe, bo wiem, ze zima psy maja tam lipe... kiedts w takim pracowalam i psy latem grube, a zima glodowaly, gdy zostaly tylko ze strozem. skoro agility nie, to moze tekst taki, jaki jest. tylko trzeba na inne miasta wrzucac i juz. i odswiezac, ponawiac serie co tydzien doslownie. ew ciut tekst zmieniac, zeby nie wchodzilo, ze dubel. i juz. czas sie spieszyc. a u 5 naszych psow tylko ja mysle o ogloszeniach, tylko ja wciaz foty musze szukac, teksty pisac, wysyac to mailem do osoby od ogloszen, kminić nad tytulem. juz mam dosc. nie mam filmiku na mailu, nie mam nic. i dziekujemy za znizke!!!!!!!! Quote
beataczl Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 aaa chyba nie wyslalam tylko mialam zamiar bo na kompa z cyfrowki przerzucilam na pewno w ,,moje dokumenty" -skleroza jedna!, chyba corka zadzwonila i ...zapomnialam :oops: juz wchodze na poczte ... juz przesylam... Quote
beataczl Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [video]http://imageshack.us/photo/my-images/823/sam1258ys.jpg/[/video] to jest moje 1 zdjecie wklejone na dogo -kora dzieki za instruktaz tylko czemu jest jako link a nie od razu foto..? Quote
kora78 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 bo ja ci dalam instruktaz do wklejania filmu, a nie fotki wklejanie fotki: kopiujesz KOD FORUM i poprostu wklejasz w tresc posta, najzwyczajniej. tylko- kod forum, ten link fotki Quote
beataczl Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 sprubowalam jak piszesz i sie udalo tylko za duze,ale to tam znajde gdzie zmniejszyc-wkleilam i usunelam -dziala!!!! jeszcze filmki sprobuje Quote
kizimizi Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 no to czekamy na fajne, nowe fotki Kamci i oglaszamy Quote
beataczl Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 a z filmikami lipa! mimo,ze sa w ,,moich dokumentach" to przy wstawianiu w progam image cos tam nie wyswietlaja sie jakby ich nie bylo wogole,tylko zdjecia sa widoczne ...nie rozumie tego, nie wstawie zadnego filmiku choc to proste jest :-( edit przezylismy 3 burze i Kama sie wogole nie boi! poza tym nieraz trzeszczy zebami nie wiem co to znaczy... (robakow w kupie nie ma bynajmniej) i strasznie linieje przeciagnac reka po siersci to fruwa, czy to nie zadlugo przeszlo mc czesania i dalej pelno siersci wychodzacej moze witamin potrzebuje jak myslicie? Quote
marta0731 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Coś mi się majaczy, że jakiś potencjalny ds napisał, że ona wygląda na starszą... Głupki jakieś...:mad: Lecę sobie dodać baner Kamci:lol: Quote
beataczl Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 dzis znow zlapalam Kamke z kablem w pyszczku-tym razem od kosiarki elektrycznej wlaczonej do pradu !!!! no jest niemozliwa!!! :-(:mad: Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 lansko w dupe dostala? ja bym jej dala :diabloti: Quote
beataczl Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 nie dostala...jak mnie zobaczyla z taaaaka mina lecaca do Niej to sama miala mine ,,zbitego " psa ... Quote
kizimizi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 kora78 napisał(a):lansko w dupe dostala? ja bym jej dala :diabloti: Kora nie pisz tu takich rzeczy bo tylko cisnienie ludzia na watku podniesiesz. A tak na serio, ciekawe co bys zrobila jak by przy ktoryms "lansku" cie za reke zlapala albo za twarz zeby bylo zabwaniej?! 2 raz bys sie bała pewnie podejsc. Beato bardzo dobrze, ze nic jej nei dotykalas i nie wymachiwalas rekami. Psa "za szmaty" i za kare niech posiedzi gdzies sam z ato co zrobil. No zwłaszcza jak do najmniejszych nie należy. To duzo skuteczniejsze. A te filmy zobaczymy jeszcze czy juz nie? Quote
beataczl Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 ja bylam przerazona po prostu czym to sie moglo skonczyc ,jak niewiele do nieszczescia potrzeba podlecialam szybko,nie wolno,zostaw i puscila sama kabel.dzis sie nie dotykala kabla juz na szczescie, bo po wczorajszym to mi sie koszenia odechcialo i dzis konczylam. z filmikiem nie dam rady, to co pisalam powyzej jest niby zapis a jakoby nie bylo-czeski film po prostu. a naprawde chcialam sie nauczyc bo to tak proste jak ze zdjeciami jest,ale sila wyzsza -techniczno-informatycznie tego nie zlapie tylko sie denerwuje licze po cichu na Kore bo ma wszystkie filmy juz dawno u siebie na mailu tylko pewnie czasu nie ma... Quote
marta0731 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 kizimizi napisał(a):Kora nie pisz tu takich rzeczy bo tylko cisnienie ludzia na watku podniesiesz. A tak na serio, ciekawe co bys zrobila jak by przy ktoryms "lansku" cie za reke zlapala albo za twarz zeby bylo zabwaniej?! 2 raz bys sie bała pewnie podejsc. Beato bardzo dobrze, ze nic jej nei dotykalas i nie wymachiwalas rekami. Psa "za szmaty" i za kare niech posiedzi gdzies sam z ato co zrobil. No zwłaszcza jak do najmniejszych nie należy. To duzo skuteczniejsze. Kama aż tak wielka nie jest, ani na pewno niegroźna, by się rzucić A "za szmaty" to też jest jakiś tam "atak" na psa, wcale dla niego nieprzyjemny, i trzeba jednak dotknąć Nie mylmy lania, w sensie bicia, z klapsem, nie bolącym ale wskazującym że pies źle zrobił Swoją drogą skąd te psy to mają, że kable gryzą......... Niewytłumaczalne ;) Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 kama ukazala kolejna ceche innego gatunku. krolika!!! Kamy to ja bym sie w zyciu nie bala, ze mi sie odgryzie. a musi wiedziec, ze tak nie wolno. klaps w tylek nie jest taki tragiczny przeciez. dobrze, ze Kama sama zrozumiala,ze robi zle. bo przeciez pod napieciem, jak by przegryzla to juz by jej nie bylo... to nie to, co osikanie dywanu. filmy,,, zaraz sie poprawiam! zapomnialam! Quote
beataczl Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 a wiecie-co do wielkosci psa,to moze byc mylne w takim sensie ,ze u nas byla taka Pani z sarenka ratlerkowata -malutka no i wszystko bylo ok az do czasu-Pani do Niej noskiem miziu miziu a pies nos...odgryzl i uciekl z nim i gdzies zostawil ,ze nie znalezli (a chcieli przyszyc operacyjnie) :-( Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 odgryzl na amen? male psy wlasnie takie zarazy sa, szczekaja, ujadaja, rzucaja sie. nie lubie takich... Quote
beataczl Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 na amen. babeczka chodzila bez nosa tylko 2 dziury byly, moja mama pielegniarka w szpitalu wtedy byla. kora mnie tylko raz w zyciu pies ugryzl-wlasnie maly-jamniczka sasiadki moich rodzicow ,znala mnie bo tam chodze wiadomo, no i mojego tate tez po sasiedzku uzarla po znajomosci ,ale oczywiscie sasiadka sie nad jamniczka rozczula jaka ona sliczna i ...lagodna :-o i kochana jest :p Kama dzis dostala przysmak czyszczacy zabki to chodzila z nim 2 godziny az zjadla , nawet jak sikala to musiala trzymac w pyszczku ale pociesznie wygladala :loveu: Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 [video]http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img715/8236/hww.mp4&via=mupload&newlp=1[/video] [video]http://imageshack.us/clip/my-videos/715/hww.mp4/[/video] Quote
Onaa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Oglądam od czasu do czasu filmy z tym zaklinaczem psów, nie pamiętam jak się nazywa, nie wszystkie jego metody mi się podobają, ale część rzeczy już dawno robiłam tak jak on, nie wiedząc w ogóle o jego metodach. Ale nie o to chodzi , chodzi o to że on uznaje że dotknięcie psa, wytrąca go z jego stanu, a jak robi źle to go "koryguje". A przegryzanie kabli jest niebezpieczne, może Kora jakieś gryzaki kości potrzebuje do gryzienia. Ja nie wiem, mój psiak to w ogóle nic nie gryzie, ma swoje przywary ale tych psich prawie nie, jak nie pies :). Jeśli idzie o ogłoszenia to jest taka stronka, ta, sie dodaje ogłoszenia w internecie, ale można też dodać za dopłatą, ogłoszenia do jakiejś gazety bezpłatnej z ogłoszeniami na trzy rejony w tym pomorskie. Nie wiem jak taka gazetka wygląda, to pewnie coś takiego jak Metro tylko regionalne albo jakaś osiedlowa, ale można zobaczyć : http://www.anonse.pl/dodaj_ogloszenie/krok1,592.html. Beataczl, może Ty widziałaś kiedyś taką gazetkę ? Quote
kora78 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 dodalam w ogloszeniu kilka zdan, ale nie zapisalam ich jeszcze w 1 poscie. dopisalam wg wskazowek beataczl, czy to pies dla rodziny z dziecmi lub osobami starszymi. ze moze dluzej pospac i nie budzi o swicie wymaszajac spacerek na siku. delikatna dla malych dzieci. nadaje sie do mieszkania, jak i domu z ogrodem tytul dalam- mloda kama, rodzinna przylepa. na bydgoszcz, torun, chojnice. jak cos nie tak,to prosze o komentarz bo jest chwila, zanim ogloszenia pojda do druku ;) wyroznilabym ja np na gumtree, lub jakiej najwazniejszej stronce, za 10zl a moze allegro wyrooznione u fiorki? raczej nam zrobi, tylko czy jest sens? no i 20zl. Quote
Recommended Posts