Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klauzunka napisał(a):
dla...Kamy to chleb powszedni :) U Beaty na dt miała luksus, na ds teraz ma ten sam luksus...żyć nie umierać....szkoda tylko, że Beata odpadła nam chyba jako dt...

na razie tak...
ale jak kupie inna chate z dzialka to wroce napewno i jakiegos psiaczka wezme na dt
na razie zaoferowali mi mieszkanie w Chojnicach na parterze co prawda ale to nie bardzo wole kaske i cos malego z dzialka duza kupic
u Kamy wszystko ok woli w domu siedziec jak zimno mroz przyszedl..a Skate nie ma takiej siersci i o dziwo duzo na dworzu lata...
mam zdjecia ale corka cos zrobila na wyjezdzie i w kompa wogole nie moge wejsc sprobuje od syna wkleic bo tak nieraz zagladam to z laptopa kolegi na chwilke
pare zrobie jeszcze zimowych z dworzu
buziaki dla Cioteczek od Kamy:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

ba! uwielbia-tak sie tarza jak rano wyjdzie na dwor w tym sniegu ma z tego radoche-az sie slizga calym cialem pare metrow!:smile:

ale sniegu dzis malo za to slonca duzo jakby wiosennie sie zrobilo takze super no i psiaki wiecej na dworzu sa w sloncu cieplej sie zrobilo dzis plus 10 bylo a nawet 17 przy szybie oczywiscie;)

wiem - obiecalam fotki ale baterie siadly i nie podladowalam do tej pory bo nie uzywalam aparatu i jakos czasowo tez zeszlo:oops: postaram sie nadrobic na dniach...

aa... Kama jak spi nie mozna jej nagle ruszyc bo to nieraz przypadkiem sie Ja dotknie- normalnie odwraca sie ze zloscia i gryzie i nie patrzy kto to nawet czy ja czy obcy niewazne.
mam ja wyczuta to unik zrobie ale kolege dziabla nad okiem i w reke...w jednym dniu -mowie nie ruszaj Jej -a spala na fotelu :-(

Posted

Słuchajcie Cioteczki pojawił się ogromny problem...
Jeszcze miesiąc temu miałam Wam pisać, że u Fionki wszystko dobrze, że wybieramy się do Niej w odwiedziny... Nie zdążyliśmy dojechać do szczęśliwej, Fionkowej Rodziny...:shake:
Wczoraj dostałam sms'a od Janka (Jej właściciela), że niestety rozstaje się z Kingą. Kinga nie chce ani Fionki ani Batmana (Ich czarnej kotki). Nie wiem co Jej się stało, bo nie widziała świata poza oboma zwierzakami. Janek musi się wyprowadzić do końca miesiąca, nie ma dokąd...:shake: Pracuje codziennie po 12 godz.więc nie jest w stanie zapewnić zwierzakom właściwej opieki.
Rozmawiałam z Nim dzisiaj. Jest załamany. Nie wiem co tam się stało dokładnie, bo nie był w stanie o tym mówić.
W każdym razie od 1.02 podobno Im się wszystko schrzaniło. Kinga przestała zajmować się Fionką. Mówi, że Janek podpisał umowy, więc, że to Jego problem...:shake:
Na razie pomaga Mu Marek (syn Kingi) i podczas Jego nieobecności wychodzi z Fioną, no ale Marek zaraz musi się wyprowadzić...

W zeszłym tygodniu miałam wypadek i nasze auto nadaje się jedynie do kasacji, a ja chodzę sobie w kołnierzu (ale na szczęście nikomu nic bardzo poważnego się nie stało)... Dlatego teraz nawet nie mamy jak pojechać po Fionkę! A oczywiście nie możemy Jej tam zostawić! Trzeba Ją zabrać 1.03...:shake:

Ma Ktoś jakieś pomysły?

Posted

ale sie zdraznilam.
fiona ma swoj watek.

pies ma wlasciciela i jego zmartwienie, jak cos sie w zyciu zmieni. my nie mamy psa cale zycie patronowac, pomagac, bo dalismy go doroslym ludziom. sprawdzonym ludziom.
nienawidze tej spychologii DSów. to ich pies, wiec niech oni sie martwia. niech szukaja jej innego domu, robia ogloszenia. to samo, co my robimy tutaj psom bezdomnym. fiona nie jest bezdomna. ma wlascicieli.
niech tylko sprobuja ją wywalic.

nie ma: trzeba ją zabrać. to ich pies. to dom staly, nie dom tymczasowy.

jestem wsciekla.
dziecko tez ludzie oddaja po rozwodzie???
swiat sie nie konczy, trzeba sobie tylko zycie poukladac od nowa. nie znaczy to, ze psa trzeba oddawac.
gdzies sie ten pan przeprowadzi, wiec niech bierze fione ze soba, nie widze problemu. wynajmie kogos do wyprowdzenia jej na spacery i w miedzyczasie szuka nowego domu, jesli jej juz nie chce.
ale nienawidze ich za pozbywanie sie psa, gdy rodzina sie rozpada.

Posted

A kurde, przepraszam Cię!
Już odgrzebuję wątek Fionkowy! Tylko z tych emocji trochę nie ogarniam co się dzieje...
Nam się życie ostatnio trochę sypie, a teraz jeszcze to...:shake:

Ale myśląc na spokojnie to oczywiście masz z wszystkim rację...
Nic, skopiuję na wątek Fionkowy.

Posted

[quote name='kora78']beata wyslij mi na pm dane kamy do czipa, jej nr czip i swoje dane z dowodu os. oraz umowe podpisana adopcyjna.[/QUOTE]
poszlo PW ze wszystkimi danymi :-)
umowe wysle w nast. poniedzialek jak odbiore drukarke (2 egz.)...

biedna Fionka bylam juz na Jej watku...

Posted

Ale się kora78 wściekła :crazyeye: na wieści o Fionie, nawrzucała, wykrzyczała co myśli. Rozumiem, bezradność dobija, wywołuje złość. Odsuwam się powoli na bok, nie cierpię braku szczerości u ludzi, niestałości w uczuciach, egoizmu, wygodnictwa ... chyba tracę wiarę w człowieka a bez niej trudno pomagać zwierzętom :shake:.
Mam nadzieję, że Kama bezpieczna, że nic podobnego jej nie grozi.

Posted

Przecież jak się adoptuje psa, to trzeba brać wszystkie ZA i PRZECIW. Niby tym się różnimy od zwierząt, że myślimy, planujemy, zapobiegamy... :( A potem działamy, żeby było dobrze
Ehhh...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

pare fotek Kamci :)

niestety nie udalo sie, cos znow chca zebym sie na ImageShacke rejestrowala i moj adres mailowy odrzucaja ze zajety nie rozumiem.
innego nie mam.

kora moge na Twojego maila przeslac..? znajdziesz chwile choc ze 2 wrzucic?

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/839/sam2602.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/sam2653z

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/sam2653z

Edited by beataczl
Posted (edited)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/576/sam2657j.jpg/][IMG]http://img576

cos sie udalo a cos nie...

zarejestrowalam sie ponownie na starego maila takze dzieki kora!:smile:

z Aprilka jeszcze walcze ale widze ciezko bedzie ja jestem na tak ale rodzinka na nie niestety
czas biegnie trzeba jakies inne miejsce awaryjnie szukac moze u Evelki jak Fionka nie wraca ..
zeby cos sie z ogloszen wyklulo jakis domek kurcze..
no i co z ogloszeniami Fionki dajemy czy nie..

Edited by beataczl
Posted

u evelki nie ma jak, to przeciez krakow, to z 500km znow. transport za 300zl, a apka nie ma kasy :(
a za karme plus cos, u Ciebie??? walcz, walcz, kochana! zawsze lepiej placic 100-200zl za domowe dt, niz za hotel.

Posted

ooo teraz widze Kamusie :) wtedy nie widzialam.
kochana, szczesliwa nasza :)

a ja przyszlam napisac, ze to, co zostalo z finansow Kamy przekazujemy na jej wspolniczke niedoli, Aprilke. bo kiedys nad nimi dwoma byla debata, ktora jedzie do bdt do beataczl. aprilka wrocila z adopcji, zabralysmy ja na bdt, ale termin sie tam konczy i aprilka musi isc na jakis hotel i kasy potrzeba :(

http://www.dogomania.pl/threads/205272-szalona-Aprilka-w-dt-SZUKA-NOWEGO-DT

Posted

Beataczl miło patrzeć na zdjęcia Kamy, jest piękna, radosna i beztroska, widać, że dobrze jej u Ciebie :lol:.

A ... kora78 znowu ma problem :shake:, dziewczyno jak Ty to wszystko wytrzymujesz, ogarniasz :crazyeye:.
Powodzenia z Aprilką.