kora78 Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 napisala tylko,ze przeprasza i nie moze Kamy przyjac. miala rozmawiac z synem, moze on. a mozewybrala innego psa. w sumie nie wiem,czy chce w to wnikac i sie wsciekac... Quote
kora78 Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 dodam, ze Kama jest zaszczepiona, dostala pakiecik od beataczl :) wscieklizna razem z wirusowkami. dziekujemy :) no i Brit jej w ogole nie smakuje, prawie nic nie zjadla :( w sobote byla u beataczl wizyta poadopcyjna zwiazana z Kama oczywiscie, wszystko ok, sunia radosna, lagodna, ani nie zapasiona, ani nie wychudzona, wszystko ok :) Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 napisala tylko,ze przeprasza i nie moze Kamy przyjac. miala rozmawiac z synem, moze on. a moze wybrala innego psa. w sumie nie wiem,czy chce w to wnikac i sie wsciekac... w tym tygodniu to serio jakaś masakra była. Pies-wizyta-po sms z odmową. Już sama nie wiem o co chodzi ale ten schemat dotyczył chyba 3 psów :( dodam, ze Kama jest zaszczepiona, dostala pakiecik od beataczl :smile: wscieklizna razem z wirusowkami. dziekujemy :smile: no i Brit jej w ogole nie smakuje, prawie nic nie zjadla :-( w sobote byla u beataczl wizyta poadopcyjna zwiazana z Kama oczywiscie, wszystko ok, sunia radosna, lagodna, ani nie zapasiona, ani nie wychudzona, wszystko ok :smile: A co w końcu Kamie smakuje? Może trzeba popróbować z karmami? Ale jeśli Kama dostaje inne rzeczy poza karmą - parówki, itp. to nie dziwota, że się dziewczynka na chrupki wypięła. Beata a może spróbuj polać jej tą karmę łyżką oliwy, czy oleju z pestek winogron albo jogurtem naturalnym - psy to lubią. Mi swego czasu też Teq wybrzydzała. Jak dosmaczałam (tuńczyk z puszki, psie puszki i już nawet nie pamiętam co) to jadła. Potem robiłam tak - pora karmienia, pół godziny stała miska z karmą, nie zjadła, chowałam miskę do następnego karmienia. Było tak, że potrafiła cały dzień nic nie jeść. Ale się przełamała :) Pies sam z siebie się nie zagłodzi :) Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Klauzunka napisał(a): Pies sam z siebie się nie zagłodzi :) i ja z tego samego zalozenia wychodze! Moje psy na kazda sucha karme patrzą jednym okiem -tanią, drogą -wszytko jedno. Biorac pod uwage ich upodobania smakowe to powinnam karmic je wysuszoną dżdżownicą albo zeszłoroczną słoniną uchowana gdzieś na drzewie dla ptaszków. Dlatego jak przychodzi pora karmienia to miska stoi tak długo az sie przemoga i łaskawie pomamlają tą swoja pańszczyznę ;) Quote
marta0731 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 A mnie teraz cioteczki zlinczują............. ;) Mojemu Montkowi przestał smakować nagle Brit, którego wcina od kilku miesięcy, bo zasmakował u rodziców chappi!!! To kupiłam mały woreczek i dosypuję do miski kilka ziarenek żeby mu zapachniało, wcina, aż się uszy trzęsą ;););) Szkoda, że Kamci nie wyszło z DS :( Też wolę nie wiedzieć, co im nagle zaczęło nie pasować, w d.... z takim ds Quote
Klauzunka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Mojemu Montkowi przestał smakować nagle Brit, którego wcina od kilku miesięcy, bo zasmakował u rodziców chappi!!! To kupiłam mały woreczek i dosypuję do miski kilka ziarenek żeby mu zapachniało, wcina, aż się uszy trzęsą ;-);-);-)To sobie chłopak jadłospis urozmaicił :) Ale to właśnie z tymi karmami typu chappi czy pedigree tak jest - są nafaszerowane polepszaczami zapachowymi i smakowymi, że ja serio nie znam psa, któremu by one nie smakowały. No i coś nowego, innego to zazwyczaj lepiej smakuje :) Quote
wykrywka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Bardzo mi przykro, że to nie był jeszcze ten domek :shake: ... ten jedyny, tak długo wyczekiwany. Quote
kora78 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 dopiero dzis zadzwonilam do pani od kamy no i choroba juz nic nie wiem... pani jedzie przed 20stym do szpitala. syn jej owil,ze wezmie na ten czas do siebie tylko 1 psa, nie moze wziasc dwoch. jakos nie wpadli na to, by wziasc kame po powrocie ze szpitala. ja to zaproponowalam. i pani sie zgodzila. bedzie dzwonila kolo 20stego. pani boi sie tez, ze jej suczka bedzie suke dominowac, bo zyla z samcem tylko. a na pytanie- to moze samca? to pani mowi,ze posikuje za duzo w ogrodzie. to ja mowie,ze kastrat nie znaczy terenu przeciez. pani nie wiedziala. no nic. jak pani sie odezwie to moze sprobujemy. zobaczymy. mamy 2 tyg i tak do tego czasu. Quote
kizimizi Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 mysle ze tak czy siak trzeba oglaszac psiaka i probowac gdzie indziej Quote
kora78 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 no, bo jak zdecydowana nie jest i sama nie kombinuje, to nic dobrego nie wrozy. oglaszac bedziemy, czekac nie chce. ale niedawno Kama miala swieze ogloszenia, trzeba odczekac, ew zmienic znow miasto..... Quote
beataczl Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 poczytalam co radzicie z ta karma Britem i jutro wyprobuje sposoby z oliwa i jogurtem itd.. u mnie micha stoi caly czas i psy jedza kiedy chca i jakos zaden zapasiony nie jest tylko taki akurat ;) nie pilnuje por karmienia bo nie sa ani ,,zarte' ani zachłanne :smile: pare zdjec Kamci wkleje bo dawno nie bylo... i tak najlepsza... podloga :evil_lol: no nie ma gdzie spac!!!:evil_lol: Uploaded with ImageShack.us tu tylko na chwile i tak zejdzie sama za minutke ;) Uploaded with ImageShack.us Kama jak ...przez okno ;) Uploaded with ImageShack.us Wyrko sluzy do ...jedzenia? Uploaded with ImageShack.us najbardziej lubi ten dywanik :multi: zestaw z kostka to jest to! Uploaded with ImageShack.us pozdrawiamy :) Quote
kizimizi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 sliczna Kamusia! A ona na ziemi sie kladzie bo tyle tych "wyrów" u Ciebie ma ze az sama nie wie gdzie by sie położyć. Tak mysle ze twoj dt to idealny dla parufczaka naszego by był :D Quote
Klauzunka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 poczytalam co radzicie z ta karma Britem i jutro wyprobuje sposoby z oliwa i jogurtem itd.. u mnie micha stoi caly czas i psy jedza kiedy chca i jakos zaden zapasiony nie jest tylko taki akurat ;-) nie pilnuje por karmienia bo nie sa ani ,,zarte' ani zachłanne :smile: a ja myślałam, że ona w ogóle nie je. Ale jak jest tak jak piszesz, że ma non stop karmę w misce to żadnej tragedii nie ma. Są takie psiaki i ja też takie znam. Bo są niejadki, ale żaden pies sam z siebie się nie zagłodzi co już pisałam. Kama wygląda pięknie i Twój psiak też - niczego im nie brakuje. A jogurt naturalny czy oliwa mobilizuje niejadków a i jeszcze dobrze wpływa na nie i na bank krzywdy nie zrobi. Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 do ogłoszeń daję ten tekst i zaraz wkleję foty, które wybrałam. Kama, mloda, aktywna suczka szuka dobrego domku. Ma niespełna 3 lata. Jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana, ma też czip identyfikacyjny. Sunia mieszka w domu tymczasowym, gdzie czeka na ten właściwy dom. Dom z dziećmi, z innymi psami lub kotami. Dom w bloku lub dom z ogrodem. Byle tylko była kochana i doceniona. Kama lubi się bawić, lubi spacery długie i krótkie, lubi hasać z innymi psami, kocha też dzieci. Jest oazą spokoju i łagodności. Grzeczna i posłuszna, niesamowicie wierna. Zadzwoń i dowiedz się więcej, bo wymienianie wszystkich zalet Kamy zajmie nam tu zbyt wiele miejsca. Kontakt 668 836 964 lub mailowo lucyna1981@wp.pl Kama – jej miłość jest zaraźliwa. Kama doskonale nurkuje, potrafi wyławiać zabawki z wiadra z wodą. Lubi pływać, potrafi się bawić, potrafi zachować czystość w domu. Ale przede wszystkim Kama potrafi kochać. Zwyczajnie, za nic, bezwarunkowo. Kama to młoda, aktywna suczka, która szuka dobrego domku. Ma niespełna 3 lata. Jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana, ma też czip identyfikacyjny. Sunia mieszka w domu tymczasowym, gdzie czeka na ten właściwy dom. Dom z dziećmi, z innymi psami lub kotami. Dom w bloku lub dom z ogrodem. Byle tylko była kochana i doceniona. Kama lubi się bawić, lubi spacery długie i krótkie, lubi hasać z innymi psami, kocha też dzieci. Jest oazą spokoju i łagodności. Grzeczna i posłuszna, niesamowicie wierna. Zadzwoń i dowiedz się więcej, bo wymienianie wszystkich zalet Kamy zajmie nam tu zbyt wiele miejsca. Kontakt 668 836 964 lub mailowo lucyna1981@wp.pl Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 wymysl jakis tytul i dodaj gdzies, ze lubi plywac, ok? to aka fajna ciekawostka, ktora moze zdecydowac,ze akrat tę a nie inna sunie wezma ludzie. pani z poznania plakala nad tym plywaniem i lowieniem zabawek z miski. fajna ciekawostka. tak, jak to,ze peis lezy, jak zaba. takie fajny szczegol, ktory moze zdecydowac, jak ktos oglada 20psow... foty wg uznania, tytul tez. miasto, poznan? byla na torun, bydgoszcz, sto razy. ostatnio szla na warszawe i poznan, mieszane chyba Quote
beataczl Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Od jutra Kama i Skate beda brali udzial w szkoleniu p.Magdy - wychowanie i posluszenstwo- jak bedzie zgoda zrobie jakies zdjecie z zajec :smile: Kamusia bierze udzial bezplatnie jako czlonek stada ;) i nasz tymczasowicz za co b.dziekuje - p. Magda sama zaproponowala!!!:loveu: Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 beataczl super :) Kora, popraw mnie. Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 co mam Cie poprawiac? dopisz tyle zdanie- lubi wode, lubi plywac w jeziorku. tyle :) Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Klauzunka napisał(a):wysłałam Kame. dziekuje :))) Quote
Klauzunka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Oczywiście do ogłoszeń dołożyłam więcej fotek niż wyżej. Trzymajcie kciuki alby się w końcu telefon rozdzwonił. Quote
wykrywka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Trzymam kciuki za telefon :kciuki:, niech dzwoni z ofertami. Gdyby jednak nic konkretnego nie było, to spróbujcie zamówić Kamie allegro u Isadory7, która robi piękne aukcje i nie tylko ( za darmo :lol:). Własnie dobiega końca druga edycja, lada moment ruszy trzecia, przypilnujcie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/217163-II-EDYCJA-Oferuję-pakiety-aukcji-allegro-i-nie-tylko Quote
Klauzunka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 no i sobie hopnę Kamę, bo coś cisza w eterze. Quote
marta0731 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 To ja sobie też hopnę, żeby nie było, że nie zaglądam ;) a jak szkolonko? Quote
Recommended Posts