Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

ja konie bardzo lubię ale też się ich trochę boję. nie bałaś się, że theosia niechcący ugryzą w rękę podczas tego karmienia? z tego co pamiętam trzeba je karmić na wyprostowanej dłoni, by za palce nie złapały.

a co z torką bo nie doczytałam. dlaczego słabo chodzi?

Szczerze, to jakoś się nie bałam ;) Jestem złą matką :diabloti:

Theoś podawał im najpierw trawę, a potem siano z normalnie złożonej ręki. A one jakby wiedziały i łapały ledwo za końcówki trawy/siana, że nawet nie dotykały jego ręki :)

A jak młody chciał się wdrapać na ogrodzenie, to ten ciemniejszy właśnie przytulił się łbem do niego :loveu:

Takie jakieś delikatne te konie były :)

Torka nad morzem troszkę poszalała i od tamtej pory szwankują jej stawy :roll:

Od tygodnia dostaje glukozaminę, ale jakiejś super poprawy nie widzę :shake:

Niby chodzi normalnie, ale... po dłuższym spaceru widać, że chodzi wolniej :(

Więc na obecną chwilę nie biega za piłką, nie biega przy rowerze :lookarou:

Biorę ja tylko na zwykłe spacery.

Guest wolfheart
Posted

Koniki są fajne , ale jak stoją za płotem i się nie ruszają , jak zaczynają się wiercić to ja już się boje że kopa dostanę heh

ja kiedyś zajmowałam się konikami :loveu: czyściłam je,wyprowadzałam na padok itp

ojej biedna Torcia :glaszcze:

Posted

Świetne :loveu: Jaki buziak (prawie) :D

Przez ciebie znowu mam schizę ze stawami Kajki, ona zawsze dziwnie chodziła i teraz znowu mnie to niepokoi :(

Buziak był w 100% i to nie tylko jeden :eviltong: :evil_lol:

No to trzeba się wybrać na prześwietlenie i przestaniesz się schizować :eviltong:

Ja, jak nie zobaczę poprawy za kilka dni, to jadę do weta ;)

Posted

Szczerze, to jakoś się nie bałam ;) Jestem złą matką :diabloti:

Theoś podawał im najpierw trawę, a potem siano z normalnie złożonej ręki. A one jakby wiedziały i łapały ledwo za końcówki trawy/siana, że nawet nie dotykały jego ręki :)

A jak młody chciał się wdrapać na ogrodzenie, to ten ciemniejszy właśnie przytulił się łbem do niego :loveu:

Takie jakieś delikatne te konie były :)

Torka nad morzem troszkę poszalała i od tamtej pory szwankują jej stawy :roll:

Od tygodnia dostaje glukozaminę, ale jakiejś super poprawy nie widzę :shake:

Niby chodzi normalnie, ale... po dłuższym spaceru widać, że chodzi wolniej :(

Więc na obecną chwilę nie biega za piłką, nie biega przy rowerze :lookarou:

Biorę ja tylko na zwykłe spacery.

to faktycznie miłe te koniki.

biedna torka. mam nadzieję, że tylko się troszkę nadwyrężyła i jej przejdzie jak odpocznie.

a z theosia niezły amant ;)

Posted

to faktycznie miłe te koniki.

biedna torka. mam nadzieję, że tylko się troszkę nadwyrężyła i jej przejdzie jak odpocznie.

a z theosia niezły amant ;)

Na ja też ciągle myślę, że to nadwyrężone stawy i tyle ;)

Theoś to mały Casanowa :D

Jakież tu Love Story! :siara:

Oj ze stawami to ciężka sprawa. Zwłaszcza u owczarków. Zróbcie badania pod względem zwyrodnieniowym.

On kochał Zosię zanim się urodziła :D

Póki co, pociągniemy jeszcze kilka dni glukozaminę ;)

Posted

heeej Magda. Czemu ta dziewczynka ma tak wypięty brzuch? :) Ja się pytam- czemu nie było cię jeszcze w mojej galerii? :mad:

Hej Karola :)

Małe dzieci nie mają tak rozwiniętych mięśni brzucha jak dorośli. Z wiekiem dziecka, brzuch się zmniejsza, bo wypracowują się mięśnie :)

Zosia jest młodsza od Theosia o 5 miesięcy i między nimi widać już bardzo dobrze właśnie różnicę w budowie ciała :)

Za kilka miesięcy, Zosi "zniknie" brzuch :)

Byłam, ale się nie odzywałam :eviltong:

Posted

Małe dzieci nie mają tak rozwiniętych mięśni brzucha jak dorośli. Z wiekiem dziecka, brzuch się zmniejsza, bo wypracowują się mięśnie :)

Zosia jest młodsza od Theosia o 5 miesięcy i między nimi widać już bardzo dobrze właśnie różnicę w budowie ciała :)

Za kilka miesięcy, Zosi "zniknie" brzuch :)

Byłam, ale się nie odzywałam :eviltong:

Dobrze wiedzieć na przyszłość :)

To w łeb :diabloti:

Posted

Magda ja się wybieram na prześwietlenie i dojść nie mogę :( Już raz była badana, wszystko było ok, ale ona jak idzie to tak "rusza tyłkiem" i łapy stawia jak modelka, tak zachodzą się :/ Niby wszyscy mówią że to normalne, ale ja jakoś się boję :/ Chyba muszę w końcu zrobić to prześwietlenie ;)

Posted

Hejka ;)

o tym brzuszku u dzieci to nie wiedziałam ;)

A jaką tą glukozaminę jej dajesz? zamówiłaś to to końskie na stawy?

Poprawę może być widać dopiero po 2 tygodniach stosowania, więc głowa do góry.

Pocieszę Cię, Sonii też coś się dzieje :( :(

Posted

Magda ja się wybieram na prześwietlenie i dojść nie mogę :( Już raz była badana, wszystko było ok, ale ona jak idzie to tak "rusza tyłkiem" i łapy stawia jak modelka, tak zachodzą się :/ Niby wszyscy mówią że to normalne, ale ja jakoś się boję :/ Chyba muszę w końcu zrobić to prześwietlenie ;)

No to trzeba w końcu dojść :P

Hejka ;)

o tym brzuszku u dzieci to nie wiedziałam ;)

A jaką tą glukozaminę jej dajesz? zamówiłaś to to końskie na stawy?

Poprawę może być widać dopiero po 2 tygodniach stosowania, więc głowa do góry.

Pocieszę Cię, Sonii też coś się dzieje :(

Hej :)

Ja kiedyś też nie wiedziałam, ale potem doczytałam w książce ;)

Zamówiłam jej taką: http://www.ebay.de/itm/1-kg-MobiCare-Natural-Horse-Care-Arthrose-Gelenke-Mobi-Care-mit-Glucosamin-/111013696334?pt=Pferde_Zusatzfutter&hash=item19d8ee934e

Jest już dawkowanie dla psów, więc podaję tyle ile jest napisane

Pisałam do Ewy od Duffla i też mi radziła poczekać na efekty jakieś 2 tyg., więc póki co będzie dostawać dalej i czekamy

A co Soni? Pewnie jak wejdę do Waszej galerii, to doczytam

Hejka Madzia ;)

Hej Marta :)

Posted

Hej :)

Ja kiedyś też nie wiedziałam, ale potem doczytałam w książce ;)

Zamówiłam jej taką: http://www.ebay.de/itm/1-kg-MobiCare-Natural-Horse-Care-Arthrose-Gelenke-Mobi-Care-mit-Glucosamin-/111013696334?pt=Pferde_Zusatzfutter&hash=item19d8ee934e

Jest już dawkowanie dla psów, więc podaję tyle ile jest napisane

Pisałam do Ewy od Duffla i też mi radziła poczekać na efekty jakieś 2 tyg., więc póki co będzie dostawać dalej i czekamy

A co Soni? Pewnie jak wejdę do Waszej galerii, to doczytam

to jest w proszku? my mamy w płynie ;)

kurcze to jest inne i nie po pl, więc nie doradzę za bardzo.

Nie doczytasz, bo się nigdzie tym nie chwaliłam :eviltong:

W skrócie, zawsze jej dawałam jeść to musiała odebrać sobie, skacząc przednimi łapami na uliczkę. I ostatnio zauważyłam, że wolała ściemniać. Tylne łapy przykurczała, a nie prostowała ich. No to zmusiłam ją do wyprostowania i był taki skowyt, że aż mnie ciarki przeszły. A teraz miały przerwę w dostawaniu płynu. No to od razu dostała kilka dni z rzędu płyn i teraz dalej staje przy kojcu, ale nadal nie jest jakoś mega zachwycona, a płyn dostaje dopiero 5 dni. Tylko dostała dawkę dla psów o problemach z stawami, nadmiernie obciążonymi. A nie profilaktycznie. Czyli podwójną niż normalnie. No, ale efekt był praktycznie bardzo szybko ;)

Posted

Theoś na dziewczęcym samochodziku :loveu:

I jego miłość do Zosi :loveu:

Zdrówka dla Torki!

Mój Casanowa :D

Dzięki :)

to jest w proszku? my mamy w płynie ;)

kurcze to jest inne i nie po pl, więc nie doradzę za bardzo.

Nie doczytasz, bo się nigdzie tym nie chwaliłam :eviltong:

W skrócie, zawsze jej dawałam jeść to musiała odebrać sobie, skacząc przednimi łapami na uliczkę. I ostatnio zauważyłam, że wolała ściemniać. Tylne łapy przykurczała, a nie prostowała ich. No to zmusiłam ją do wyprostowania i był taki skowyt, że aż mnie ciarki przeszły. A teraz miały przerwę w dostawaniu płynu. No to od razu dostała kilka dni z rzędu płyn i teraz dalej staje przy kojcu, ale nadal nie jest jakoś mega zachwycona, a płyn dostaje dopiero 5 dni. Tylko dostała dawkę dla psów o problemach z stawami, nadmiernie obciążonymi. A nie profilaktycznie. Czyli podwójną niż normalnie. No, ale efekt był praktycznie bardzo szybko ;)

To jest w proszku.

Dostaje 3/4 łyżeczki dziennie, bo takie jest podane dawkowanie dla psa o wadze 25-40kg

Skład tego wygląda tak: glukozamina (25,0%), żelatynę, dekstrozę, metylosulfonylometan (MSM), siarczan chondroityny (5,1%), olej lniany, olej z owoców dzikiej róży

No to masz też nie ciekawie z Sonią :(