Oscar Patric Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 phase, wśród moich koleżanek był "baby boom" w zeszłym roku :P Dla mnie dziecko w wieku 20 lat to trochę za wcześnie xd Dla mnie też Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 heloł Madziorek, dobrze że Jesteście zdrowi. Skoro u Was temat dzieciątek, to tak troszkę z innej beczki. Ile teraz na chrzest się daje, będę chrzestną Mikusia siory i nie mam pojęcia :( Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Maryśka, powiem szczerze, że nie wiem :/ Theodor był chrzczony 3 lata i dostawał prezenty w postaci jakiś pamiątek, a nie kasę ;) Sama jestem matką chrzestną trójki dzieci i nigdy nie dawałam kasy, tylko pamiątki :P Quote
angineuuka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Bo jak dla mnie na chrzest nie powinno się dawac kasy. 1 Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Ja mam 2 chrześnice i jednego chrześniaka ;) Dziewczynki dostały łańcuszki, medaliki, kolczyki, itp. A chrześniak dostał wózek spacerówkę, bo tak sobie zażyczyli jego rodzice ;) Ja też uważam, że na dawanie kasy dziecku jeszcze będzie czas. A chrzest ma być przede wszystkim sakramentem i po nim powinna pozostać jakaś pamiątka ;) Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 wiesz co, wolę dać kasę by rodzice sobie zagospodarowali, jak się urodził, to też dałam kasę na karuzelę, by wybrali (tylko pajacyka od siebie dodałam). Mama chrześniaka, ale ma już cztery lata i nie wiem jak teraz idzie z kopertami. Z dziewczynka właśnie łatwiej, bo można biżuterię. Też bym chciała , żeby coś zażyczyli, ale pewnie nic z tego, bo mały ma już wszystko (dużo podostawał po innych dzieciach z rodziny szwagra). Quote
Guest TyŚka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 I tak "najlepsze" są prezenty na komunię... to, co się teraz wyprawia jest przerażające. Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 no bez quada czy kompa się nie pokazuj :P u nas stroje są jednakowe, ale jak czasem looknę na allegro, to sukienki komunijne przebijają ślubne. Zdarzają się nawet bez ramiączek Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 alby bardzo ładnie wyglądają, jak patrzę na zdjęcie komunijne syna, to widzę dzieci, a nie "gwiazdy" (rozdawanie obrazków było popołudniu, oczywiście matka ze sklerozą zapomniała dać dziecku rękawiczki :P) Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Maryśka, przypomnij mi jutro, to Ci obfocę co Theodor dostał na chrzest. Może coś Cię zainspiruje ;) Albo zapytaj rodziców dziecka za czym masz się rozglądać ;) no bez quada czy kompa się nie pokazuj :P u nas stroje są jednakowe, ale jak czasem looknę na allegro, to sukienki komunijne przebijają ślubne. Zdarzają się nawet bez ramiączek Moje dziecko już ma quada, więc na komunie to już chyba auto powinien dostać :D Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Moje dziecko już ma quada, więc na komunie to już chyba auto powinien dostać :D tylko mnie nie zapraszaj.....nie jestem bogata hehe P.S.to już Ci przypominam, zacznij obfocać :P Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 tylko mnie nie zapraszaj.....nie jestem bogata hehe P.S.to już Ci przypominam, zacznij obfocać :P Nie, no chrzestni niech się szarpną ;) Ty, to dopiero na ślub naszych dzieci będziesz musiała wyskoczyć z kasy, więc już zacznij zbierać, bo to rodzice panny młodej płacą :D :P Dziś już za późno, żeby focić, bo młody śpi, a skrzyneczka z chrztu jest w jego pokoju :P Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 ło matko, to niech uciekną i po cichu wezmą :P Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 ło matko, to niech uciekną i po cichu wezmą :P A niech uciekają, byle tylko zaraz "po" powiedzieli, że to już ;) 1 Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Wiesz, moi teście dowiedzieli się, że będzie ślub, jak już w USC wszystko załatwiliśmy :) Więc jak moje dziecko weźmie ślub cichaczem, to nie będzie to dla mnie niczym strasznym ;) Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 ja brałam ślub w ciąży , na szybko (w czasie letniej sesji na studiach :P) Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 ja brałam ślub w ciąży , na szybko (w czasie letniej sesji na studiach :P) Moja teściowa, jak się dowidziała, że ślub za 30 dni i że nie chcemy czekać na kościelny, to była przekonana, że ja w ciąży jestem i dlatego tak nam się spieszy :D A tu zonk, bo pierwsze dziecko 10 lat po ślubie :) A dziś mój teść pobił system. W lipcu poinformowałam rodzinkę, że jestem w ciąży. W każdej "rodzinie" powiedziałam jednej osobie. Dla mnie było oczywiste, że brat powie swojej żonie, teściowa powie teściowi itp. Jak się okazało, to mój teść nie wiedział, że ja jestem w ciąży, bo nie powiedziała mu to ani jego żona, ani jego córka, ani jego syn (brat Bogdana). Dowiedział się dopiero dziś :D Quote
marta1624 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Hejka :) Ale biedny teść, olany :lol: Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Hejka :) Ale biedny teść, olany :lol: Hej :) Dobrze, że dziś,a nie dopiero jak urodzę :D Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Moja teściowa, jak się dowidziała, że ślub za 30 dni i że nie chcemy czekać na kościelny, to była przekonana, że ja w ciąży jestem i dlatego tak nam się spieszy :D A tu zonk, bo pierwsze dziecko 10 lat po ślubie :) A dziś mój teść pobił system. W lipcu poinformowałam rodzinkę, że jestem w ciąży. W każdej "rodzinie" powiedziałam jednej osobie. Dla mnie było oczywiste, że brat powie swojej żonie, teściowa powie teściowi itp. Jak się okazało, to mój teść nie wiedział, że ja jestem w ciąży, bo nie powiedziała mu to ani jego żona, ani jego córka, ani jego syn (brat Bogdana). Dowiedział się dopiero dziś :D no hehe, w sumie jak tyle nie wiedział, to mogłabyś mu na święta powiedzieć (pewnie jak by cię na jakiejś focie zobaczył, to by myślał że przytyłaś :P) Quote
*Magda* Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 no hehe, w sumie jak tyle nie wiedział, to mogłabyś mu na święta powiedzieć (pewnie jak by cię na jakiejś focie zobaczył, to by myślał że przytyłaś :P) Bogdan mu powiedział :P Quote
Recommended Posts