*Magda* Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 dOgLoV napisał(a):Ahaaaa myslałam ze moze jakies imieniny albo co :lol: no w zasadzie tak , pewnie kolezanka tez by sie dziwnie czula jak bys fotografowała jej dzieci ;) Imieniny miałam 29 maja :eviltong: Myślę, że nie ;) Od samego początku naszej znajomości nie ukrywała, że ma chorego synka. Bardzo dużo się od niej dowiedziałam o chorobie i głównie dlatego zdecydowałam się na badania prenatalne jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ;) U niej nic nie wskazywało, że urodzi chore dziecko. Dlatego to jak się potoczyło jej życie, wpłynęło też na moje decyzje ;) Quote
*Magda* Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 bira napisał(a):Ale piekny kwiatek :-) Dziękuję :) Kolekcja mi się powiększa, a Bogdan nie ma na to wpływu :evil_lol: Quote
bira Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Storczyki zbierasz? To uswiadom mnie w jakim miejscu najlepiej postawic takie ustrojstwo? Quote
*Magda* Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 bira napisał(a):Storczyki zbierasz? To uswiadom mnie w jakim miejscu najlepiej postawic takie ustrojstwo? Zbieram ;) Mam obecnie 20 sztuk :multi: U mnie stoją zarówno na wschodniej jak i zachodniej stronie okien ;) Kwitną mi praktycznie wszystkie, ale te na zachodniej stronie jakoś mocniej i dłużej trzymają się kwiaty ;) Podlewam w zimę raz na 2-3 tygodnie, a teraz latem co 1-2 tygodnie ;) Nic innego z nimi nie robię. Quote
bira Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Kurcze to moze u mnie by sie utrzymal... chce sobie kupic dwa na okno w salonie. Ale ciagle mialam dylemat czy sie na takim stanowisku utrzymaja... To chyba zaryzykuje i wysle Sebana do sklepu ;-) Quote
Vilena Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 A ja kilka dni temu wyrzuciłam mojego jedynego storczyka bo już prawie nic z niego nie zostało. Liście uschły, a przecież podlewałam :roll: Quote
*Magda* Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Vilena napisał(a):A ja kilka dni temu wyrzuciłam mojego jedynego storczyka bo już prawie nic z niego nie zostało. Liście uschły, a przecież podlewałam :roll: Może go przelałaś? Najlepiej jest wstawić doniczkę do miski z wodą na kilka godzin, a potem wyciągnąć ;) Kolejne pojenie dopiero jak kora w doniczce wyschnie ;) Mi rok temu zmarzły storczyki :( Pojechaliśmy na święta do PL i wyłączyliśmy ogrzewanie :/ Jak wróciłam, były szare liście :( Pół roku ponad odżywały. Ale teraz na nowo kwitną :multi: Quote
bira Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 No i mam te storczyki :-) Seban poszedł ze zwieszoną głową i kupił dwa ;-) Oby przeżyły ;-) Quote
bira Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Magda a skąd wiedzieć, że to trzeba podlać? Mam tą kore oglądać czy co? Quote
Lucky. Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 moja mama jak była ze mną w ciąży to żeby przyspieszyć poród zbiegała z 10 piętra na parter ze schodów :D ale się Lumpek wygrzewał na słonku parę stron temu :) Quote
łamAga Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Moja bratowa myła okna żeby szybciej urodzić a i tak zawsze miała cesarke ;) Dzień dobry ;) Quote
Ptysiak Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dzień dobry :) Chore dzieci nie są niczemu winne i nie rozumiem ludzi, którzy dziwnie na Nie reagują... Zauważyłam, że Ptyś bardzo ciągnie do takich dzieci/ludzi a Oni bardzo lubią bawić się z nim tak samo pewnie i z innymi zwierzakami. Wczoraj na spacerze spotkałam taka dziewczynkę, mama krzyczała na Nią żeby nie przeszkadzała ale ja powiedziałam, że nie przeszkadza i bardzo fajnie bawiła się z Ptyśkiem:) Aż mi szkoda było Ich rozdzielać. Storczyki są śliczne:) Takie kawiaty-motyle. Ale wszystkie mi więdną... nie umiem ich hodować :( Quote
agaga21 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 magdabroy napisał(a):Zbieram ;) Mam obecnie 20 sztuk :multi: U mnie stoją zarówno na wschodniej jak i zachodniej stronie okien ;) Kwitną mi praktycznie wszystkie, ale te na zachodniej stronie jakoś mocniej i dłużej trzymają się kwiaty ;) Podlewam w zimę raz na 2-3 tygodnie, a teraz latem co 1-2 tygodnie ;) Nic innego z nimi nie robię.łał! niezła kolekcja. ja jestem początkową zbieraczką, 7 się dorobiłam :) bira napisał(a):Kurcze to moze u mnie by sie utrzymal... chce sobie kupic dwa na okno w salonie. Ale ciagle mialam dylemat czy sie na takim stanowisku utrzymaja... To chyba zaryzykuje i wysle Sebana do sklepu ;-)na parapecie mogą stać ale nie na pełnym słońcu. generalnie lepiej przesuszyć niż przelać, dobrze podlewać nawozem do storczyków. ja podlewam jak mi się przypomni:oops:, czyli raz na 2-3 tygodnie i żyją ;) Quote
bira Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dzieki Aga, to u mnie moze te storczyki jednak przezyja, bo u mnie wszystko usycha ;-) zapominam podlewac cholerstwa... Quote
*Magda* Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 bira napisał(a):No i mam te storczyki :-) Seban poszedł ze zwieszoną głową i kupił dwa ;-) Oby przeżyły ;-) bira napisał(a):Magda a skąd wiedzieć, że to trzeba podlać? Mam tą kore oglądać czy co? No to Seban chyba nie lubi kwiatków, skoro poszedł ze zwieszoną głową :D Storczyk powinnen być w przezroczystej doniczce. Jak obejrzysz ją do okoła, to widać czy kora jest sucha czy ma jeszcze jakąś wilgoć ;) Ale od góry też widać czy kora już jest mocno wysuszona ;) Do tego dobrze obserwować korzenie, muszą być jędrne, tak samo jak liście storczyka ;) Lucky. napisał(a):moja mama jak była ze mną w ciąży to żeby przyspieszyć poród zbiegała z 10 piętra na parter ze schodów :D dOgLoV napisał(a):Moja bratowa myła okna żeby szybciej urodzić a i tak zawsze miała cesarke ;) Dzień dobry ;) Ja tam nie bardzo wierzę, że to pomaga ;) Agnieszka, co tak szybko na nogach? :crazyeye: Ptysiak napisał(a):Dzień dobry :) Chore dzieci nie są niczemu winne i nie rozumiem ludzi, którzy dziwnie na Nie reagują... Zauważyłam, że Ptyś bardzo ciągnie do takich dzieci/ludzi a Oni bardzo lubią bawić się z nim tak samo pewnie i z innymi zwierzakami. Wczoraj na spacerze spotkałam taka dziewczynkę, mama krzyczała na Nią żeby nie przeszkadzała ale ja powiedziałam, że nie przeszkadza i bardzo fajnie bawiła się z Ptyśkiem:) Aż mi szkoda było Ich rozdzielać. Storczyki są śliczne:) Takie kawiaty-motyle. Ale wszystkie mi więdną... nie umiem ich hodować :( Mi też wczoraj było szkoda jak Igor miał już jechać do domu :( Tak ładnie się razem bawili ;) A Igor wcale nie chciała jechać do domu :) Chciał zostać z Torą :D agaga21 napisał(a):łał! niezła kolekcja. ja jestem początkową zbieraczką, 7 się dorobiłam :) na parapecie mogą stać ale nie na pełnym słońcu. generalnie lepiej przesuszyć niż przelać, dobrze podlewać nawozem do storczyków. ja podlewam jak mi się przypomni:oops:, czyli raz na 2-3 tygodnie i żyją ;) Ja przez przypadek zakochałam się w storczykach ;) A teraz wszyscy znajomi wiedzą, że urodziny itp. to mają mi kupić storczyka, bo od Bogdana mam już zakaz kupowania kwiatków :( Ja nawozu nie używam :shake: Dawno temu nawozem spaliłam sobie kwiatka, bo dostał za dużo i teraz się boję. Quote
*Magda* Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Ptysiak napisał(a):Koniecznie muszą Mu kupić pieska :) Tak ;) Tylko teraz nie mają warunków na psa :( Szukają mieszkania z ogródkiem, ale ceny są astronomiczne (czasem nawet 200euro więcej niż za mieszkanie bez ogródka), a pracuje u nich tylko Jarek. Więc nie bardzo mają z czym szaleć :shake: Quote
Ptysiak Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 No tak, na wszystko trzeba kasy :( Potem też trzeba mieć jeszcze na utrzymanie domku i ogródka... wiem coś o tym, wieczny remont u Nas, a przy okazji ciągle coś trzeba poprawić, naprawić... Zresztą widać na moich zdjęciach :D Quote
*Magda* Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Ptysiak napisał(a):No tak, na wszystko trzeba kasy :( Potem też trzeba mieć jeszcze na utrzymanie domku i ogródka... wiem coś o tym, wieczny remont u Nas, a przy okazji ciągle coś trzeba poprawić, naprawić... Zresztą widać na moich zdjęciach :D Ja w remoncie żyję od 2,5 roku jak kupiliśmy dom ;) Śmieję się, że mamy co robić na najbliższe 10 lat :D A jak skończymy, to wszystko zacznie się od nowa, bo będzie trzeba odświeżyć to i owo :) Quote
Ptysiak Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Ja już remontuję od 3 lat :D i chyba tez tak jeszcze z 10 lat Nam zejdzie :D Quote
*Magda* Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Ptysiak napisał(a):Ja już remontuję od 3 lat :D i chyba tez tak jeszcze z 10 lat Nam zejdzie :D W zasadzie w remoncie żyję dłużej :/ Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie i też je remontowaliśmy, bo było w opłakanym stanie :roll: Mieszkanie duże 76m2, 3 pokoje, kuchnia, łazienka, duży przedpokój... Mieszkaliśmy tam ponad 3 lata i ciągle coś robiliśmy ;) I tak się Bogdan śmiał, że jak skończymy remont mieszkania, to się przeprowadzimy. No i się nie pomylił :D Wiosną skończyliśmy remont, a jesienią kupiliśmy dom :) A w mieszkaniu zostawiliśmy wyremontowane ściany, panele na podłogach itp. Kasy za to nie dostaliśmy, ale szkoda nam było tracić czas na demontaż paneli. I zostało wszystko dla następnych lokatorów ;) Najbardziej rozśmieszyło nas, jak potem ogłaszali "nasze" mieszkanie, że jest do wynajęcia: świeżo wyremontowane i czynsz 30euro większy niż my płaciliśmy :) Quote
xyzxyz Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 magdabroy napisał(a):Tak ;) Tylko teraz nie mają warunków na psa :( Szukają mieszkania z ogródkiem, ale ceny są astronomiczne (czasem nawet 200euro więcej niż za mieszkanie bez ogródka), a pracuje u nich tylko Jarek. Więc nie bardzo mają z czym szaleć :shake: Mój kolega twierdzi, że szczurek to prawie to samo co pies - można go uczyć sztuczek, bawić się. Może w tę stronę.... :D Quote
Ptysiak Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 magdabroy napisał(a):W zasadzie w remoncie żyję dłużej :/ Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie i też je remontowaliśmy, bo było w opłakanym stanie :roll: Mieszkanie duże 76m2, 3 pokoje, kuchnia, łazienka, duży przedpokój... Mieszkaliśmy tam ponad 3 lata i ciągle coś robiliśmy ;) I tak się Bogdan śmiał, że jak skończymy remont mieszkania, to się przeprowadzimy. No i się nie pomylił :D Wiosną skończyliśmy remont, a jesienią kupiliśmy dom :) A w mieszkaniu zostawiliśmy wyremontowane ściany, panele na podłogach itp. Kasy za to nie dostaliśmy, ale szkoda nam było tracić czas na demontaż paneli. I zostało wszystko dla następnych lokatorów ;) Najbardziej rozśmieszyło nas, jak potem ogłaszali "nasze" mieszkanie, że jest do wynajęcia: świeżo wyremontowane i czynsz 30euro większy niż my płaciliśmy :) No to mieliście ubaw :) Ciekawe czy Wam tez wynajęliby za większy czynsz te mieszkanie :D Mnie powoli marzy się mały domek z niewielkim ogródkiem bo tu już nie wyrabiam ze sprzątaniem a jeszcze remont, remont, remont... Quote
*Magda* Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 biscuit napisał(a):Mój kolega twierdzi, że szczurek to prawie to samo co pies - można go uczyć sztuczek, bawić się. Może w tę stronę.... :D Igor ma 7 lat i jest chorym dzieckiem :/ Obawiam się, że szczurek mógłby nie przeżyć jego zabaw :shake: Psa jakby brali, to już troszkę odchowanego i o bardzo łagodnym charakterze, żeby znosił ze spokojem zabawy z Igorem ;) Quote
Recommended Posts