Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serdeczne zapraszam do oglądania galerii Wali :)

Moja kochana sunia jest ze mną od 24 grudnia 2006 roku, najpiękniejszy prezent jaki mogłam tylko dostać od rodziców...:loveu:
Można powiedzieć że jest moim pierwszym psem były przed nią inne
psiaki ale nie byłam tak związana z nimi, wtedy jeszcze nie kochałam tak zwierząt jak teraz :)
W domu mam jeszcze dwa psiaki....

Oto moje kochana ślicznotka:

• 2 months later...
Posted

No hej w sprawie Twojego posta na Onkach. Moja 10-cio letnia onka obecnie bierze Dolfos Arthro HA nieźle działa zastanawiam się nad Arthroflexem i Giom faza 2 :) Mam nadzieje, że coś to pomoże :)

Posted

[quote name='Celebrinfea']No hej w sprawie Twojego posta na Onkach. Moja 10-cio letnia onka obecnie bierze Dolfos Arthro HA nieźle działa zastanawiam się nad Arthroflexem i Giom faza 2 :) Mam nadzieje, że coś to pomoże :)[/QUOTE]
Dziękuje, zapytam weta może i mojej suni coś pomoże :)

Posted

łaa piękna dama z niej :) kocham oglądać szczeniaki i wspominać czasy gdy moje były małe :)

ja na temat tabletek się nie wypowiadam, bo wet tylko tabletki ładował w Barrego które nie pomagały, a potem dla ludzi kupowałam bo ceny tamtych były kosmiczne :( niestety zbyt były uszkodzone biodra i przez to musieliśmy go uśpić, gdy chodzić już nie mógł :(

**i następnym razem fotki większe bo do 640 może być rozmiar :) i mam zamiar częściej tu wpadać :)

Posted

To tak jak u mnie tabletki które nic nie pomagają, a ceny
pobijają wszystko.Mam nadzieję że nic poważniejszego
nie będzie z bioderkami.
Co do fotek to robiłam jeszcze przez tinypic.pl i dlatego małe :)

Posted

kalyna napisał(a):
a robiłaś jakieś prześwietlenia?
i wiadomo co dolega? czy to dysplazja czy coś innego?

Wet mówił że to może być genetyczne i onki często
tak mają...

Posted

Wala2006 napisał(a):
Wet mówił że to może być genetyczne i onki często
tak mają...

ja nie chcę niczego narzucać, ale zrobiłabym na twoim miejscu prześwietlenie jeżeli zbyt drogie nie będzie.. bo ja strasznie żałuję, że tak zgapiłam się z Barrym.. bo może jakiś ratunek chirurgiczny będzie? poza tym słyszałam o dobrym preparacie, ale bez prześwietlenia go podawać to trochę strach. i to musiałabym do pewnej osoby napisać ale jak chcesz to nie ma sprawy zapytam się :)

Posted

kalyna napisał(a):
ja nie chcę niczego narzucać, ale zrobiłabym na twoim miejscu prześwietlenie jeżeli zbyt drogie nie będzie.. bo ja strasznie żałuję, że tak zgapiłam się z Barrym.. bo może jakiś ratunek chirurgiczny będzie? poza tym słyszałam o dobrym preparacie, ale bez prześwietlenia go podawać to trochę strach. i to musiałabym do pewnej osoby napisać ale jak chcesz to nie ma sprawy zapytam się :)

Co do prześwietlenia to już kiedyś myślałam tylko muszę z rodzicami bo jednak u nas
prześwietlenia nie ma...Mogła byś się spytać jak pojadę to bym się od razu spytała :)

Posted

Wala2006 napisał(a):
Mogła byś się spytać jak pojadę to bym się od razu spytała :)

tylko to można przez internet zamówić i może taniej wyjdzie, nie wiem.... i jak będę wiedzieć to napiszę :)

• 4 weeks later...
Posted

makot'a;17028943 napisał(a):
Witam się w Waszej galerii :)
Piękna suczka, czekam na więcej zdjęć.
Możesz dokładniej opisać na czym polega problem z łapami?

Ja również Witamy :)
Dziękuje
Ja np. dłużej leży i potem wstanie to przez jakiś czas kuleje i coś jej w nich
przeskakuje.Na spacerze biega jak szalona jak przyjdzie
do domu to po jakimś czasie znów zaczyna przeskakiwać
są dni że w ogóle nic jej się z tymi łapkami nie dzieje.
koleżanka która ma onka z tej samej hodowli mówiła że
tez tak mu się dzieje.Byłam ostatnio u weta i zapisał
nowe tabletki, teraz zadziej się to zdarza ale nadal :(

Posted

Wala2006 napisał(a):
Ja również Witamy :)
Dziękuje
Ja np. dłużej leży i potem wstanie to przez jakiś czas kuleje i coś jej w nich
przeskakuje.Na spacerze biega jak szalona jak przyjdzie
do domu to po jakimś czasie znów zaczyna przeskakiwać
są dni że w ogóle nic jej się z tymi łapkami nie dzieje.
koleżanka która ma onka z tej samej hodowli mówiła że
tez tak mu się dzieje.Byłam ostatnio u weta i zapisał
nowe tabletki, teraz zadziej się to zdarza ale nadal :(

Oj, nie brzmi ciekawie, ale nie mam pojęcia co to może być i jak z tym walczyć :(
Myślałam, że masz może podobny problem co my - moja suczka w typie ON czasem ociężale wstaje, tak jakby podniesienie tyłka na tylnych nogach było dla niej problemem. Ale biega, skacze i funkcjonuje normalnie. Czasem w ogóle nie widać objawów.
U nas wet mówi, że to może być echo po jakimś odbytym, nieleczonym zapaleniu stawów, jak była szczeniakiem - a suczka jest z ulicy, więc nie znam jej historii...
Na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym jej prześwietlenie - jeśli to dysplazja, to lepiej działać jak najszybciej!

Pozdrawiam.

Posted

makot'a;17040399 napisał(a):
Oj, nie brzmi ciekawie, ale nie mam pojęcia co to może być i jak z tym walczyć :(
Myślałam, że masz może podobny problem co my - moja suczka w typie ON czasem ociężale wstaje, tak jakby podniesienie tyłka na tylnych nogach było dla niej problemem. Ale biega, skacze i funkcjonuje normalnie. Czasem w ogóle nie widać objawów.
U nas wet mówi, że to może być echo po jakimś odbytym, nieleczonym zapaleniu stawów, jak była szczeniakiem - a suczka jest z ulicy, więc nie znam jej historii...
Na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym jej prześwietlenie - jeśli to dysplazja, to lepiej działać jak najszybciej!

Pozdrawiam.

Dziękuje za rady :)
Na prześwietlenie z nią pojadę na pewno.
Ale najpierw idziemy załatwić sterylizację, która najprawdopodobniej
będzie za tyd. w sobotę :)
wstawię zdjęcia z wypadu nad wodę ale to jak będę na drugim kompie.

Posted

kalyna napisał(a):
a przy sterylizacji za jednym razem nie zrobiliby prześwietlenia?
bo po co męczyć psa 2 razy narkozą.. czy chociażby tabletkami uspokajającymi :(

Tu gdzie będzie miała sterylkę nie ma prześwietlenia.
Bo u nas w okolicy nie ma trzeba jechać trochę dalej :)