Wala2006 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Serdeczne zapraszam do oglądania galerii Wali :) Moja kochana sunia jest ze mną od 24 grudnia 2006 roku, najpiękniejszy prezent jaki mogłam tylko dostać od rodziców...:loveu: Można powiedzieć że jest moim pierwszym psem były przed nią inne psiaki ale nie byłam tak związana z nimi, wtedy jeszcze nie kochałam tak zwierząt jak teraz :) W domu mam jeszcze dwa psiaki.... Oto moje kochana ślicznotka: Quote
Wala2006 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 A tu drugi psiak Klusia jak była szczeniakiem teraz ma 2 lata :) A tu mama Klusi Diana która też mieszka u nas ma 11 lat :) Quote
Wala2006 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Psinka która nie ma czym się bawić Quote
Wala2006 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 c.d: No i czas na zabawe zabawką: :) Quote
Wala2006 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 A tu zdjęcie ze szłej zimy na spacerku :) Kochana moja ;* Quote
Tola^^ Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 O Walusie ma swojego bloga :D Na żywo jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach! :) Quote
Celebrinfea Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 No hej w sprawie Twojego posta na Onkach. Moja 10-cio letnia onka obecnie bierze Dolfos Arthro HA nieźle działa zastanawiam się nad Arthroflexem i Giom faza 2 :) Mam nadzieje, że coś to pomoże :) Quote
Wala2006 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='Celebrinfea']No hej w sprawie Twojego posta na Onkach. Moja 10-cio letnia onka obecnie bierze Dolfos Arthro HA nieźle działa zastanawiam się nad Arthroflexem i Giom faza 2 :) Mam nadzieje, że coś to pomoże :)[/QUOTE] Dziękuje, zapytam weta może i mojej suni coś pomoże :) Quote
kalyna Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 łaa piękna dama z niej :) kocham oglądać szczeniaki i wspominać czasy gdy moje były małe :) ja na temat tabletek się nie wypowiadam, bo wet tylko tabletki ładował w Barrego które nie pomagały, a potem dla ludzi kupowałam bo ceny tamtych były kosmiczne :( niestety zbyt były uszkodzone biodra i przez to musieliśmy go uśpić, gdy chodzić już nie mógł :( **i następnym razem fotki większe bo do 640 może być rozmiar :) i mam zamiar częściej tu wpadać :) Quote
Wala2006 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 To tak jak u mnie tabletki które nic nie pomagają, a ceny pobijają wszystko.Mam nadzieję że nic poważniejszego nie będzie z bioderkami. Co do fotek to robiłam jeszcze przez tinypic.pl i dlatego małe :) Quote
kalyna Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 a robiłaś jakieś prześwietlenia? i wiadomo co dolega? czy to dysplazja czy coś innego? Quote
Wala2006 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Zdjęcie robione jeszcze zeszłego roku latem:loveu: To całkiem nie dawno robione pod koniec zimy ;) Quote
Wala2006 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 kalyna napisał(a):a robiłaś jakieś prześwietlenia? i wiadomo co dolega? czy to dysplazja czy coś innego? Wet mówił że to może być genetyczne i onki często tak mają... Quote
kalyna Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wala2006 napisał(a):Wet mówił że to może być genetyczne i onki często tak mają... ja nie chcę niczego narzucać, ale zrobiłabym na twoim miejscu prześwietlenie jeżeli zbyt drogie nie będzie.. bo ja strasznie żałuję, że tak zgapiłam się z Barrym.. bo może jakiś ratunek chirurgiczny będzie? poza tym słyszałam o dobrym preparacie, ale bez prześwietlenia go podawać to trochę strach. i to musiałabym do pewnej osoby napisać ale jak chcesz to nie ma sprawy zapytam się :) Quote
Wala2006 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 kalyna napisał(a):ja nie chcę niczego narzucać, ale zrobiłabym na twoim miejscu prześwietlenie jeżeli zbyt drogie nie będzie.. bo ja strasznie żałuję, że tak zgapiłam się z Barrym.. bo może jakiś ratunek chirurgiczny będzie? poza tym słyszałam o dobrym preparacie, ale bez prześwietlenia go podawać to trochę strach. i to musiałabym do pewnej osoby napisać ale jak chcesz to nie ma sprawy zapytam się :) Co do prześwietlenia to już kiedyś myślałam tylko muszę z rodzicami bo jednak u nas prześwietlenia nie ma...Mogła byś się spytać jak pojadę to bym się od razu spytała :) Quote
kalyna Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wala2006 napisał(a):Mogła byś się spytać jak pojadę to bym się od razu spytała :) tylko to można przez internet zamówić i może taniej wyjdzie, nie wiem.... i jak będę wiedzieć to napiszę :) Quote
Wala2006 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 kalyna napisał(a):tylko to można przez internet zamówić i może taniej wyjdzie, nie wiem.... i jak będę wiedzieć to napiszę :) Dziękuje :) Quote
makot'a Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Witam się w Waszej galerii :) Piękna suczka, czekam na więcej zdjęć. Możesz dokładniej opisać na czym polega problem z łapami? Quote
Wala2006 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 makot'a;17028943 napisał(a):Witam się w Waszej galerii :) Piękna suczka, czekam na więcej zdjęć. Możesz dokładniej opisać na czym polega problem z łapami? Ja również Witamy :) Dziękuje Ja np. dłużej leży i potem wstanie to przez jakiś czas kuleje i coś jej w nich przeskakuje.Na spacerze biega jak szalona jak przyjdzie do domu to po jakimś czasie znów zaczyna przeskakiwać są dni że w ogóle nic jej się z tymi łapkami nie dzieje. koleżanka która ma onka z tej samej hodowli mówiła że tez tak mu się dzieje.Byłam ostatnio u weta i zapisał nowe tabletki, teraz zadziej się to zdarza ale nadal :( Quote
makot'a Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Wala2006 napisał(a):Ja również Witamy :) Dziękuje Ja np. dłużej leży i potem wstanie to przez jakiś czas kuleje i coś jej w nich przeskakuje.Na spacerze biega jak szalona jak przyjdzie do domu to po jakimś czasie znów zaczyna przeskakiwać są dni że w ogóle nic jej się z tymi łapkami nie dzieje. koleżanka która ma onka z tej samej hodowli mówiła że tez tak mu się dzieje.Byłam ostatnio u weta i zapisał nowe tabletki, teraz zadziej się to zdarza ale nadal :( Oj, nie brzmi ciekawie, ale nie mam pojęcia co to może być i jak z tym walczyć :( Myślałam, że masz może podobny problem co my - moja suczka w typie ON czasem ociężale wstaje, tak jakby podniesienie tyłka na tylnych nogach było dla niej problemem. Ale biega, skacze i funkcjonuje normalnie. Czasem w ogóle nie widać objawów. U nas wet mówi, że to może być echo po jakimś odbytym, nieleczonym zapaleniu stawów, jak była szczeniakiem - a suczka jest z ulicy, więc nie znam jej historii... Na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym jej prześwietlenie - jeśli to dysplazja, to lepiej działać jak najszybciej! Pozdrawiam. Quote
Wala2006 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 makot'a;17040399 napisał(a):Oj, nie brzmi ciekawie, ale nie mam pojęcia co to może być i jak z tym walczyć :( Myślałam, że masz może podobny problem co my - moja suczka w typie ON czasem ociężale wstaje, tak jakby podniesienie tyłka na tylnych nogach było dla niej problemem. Ale biega, skacze i funkcjonuje normalnie. Czasem w ogóle nie widać objawów. U nas wet mówi, że to może być echo po jakimś odbytym, nieleczonym zapaleniu stawów, jak była szczeniakiem - a suczka jest z ulicy, więc nie znam jej historii... Na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym jej prześwietlenie - jeśli to dysplazja, to lepiej działać jak najszybciej! Pozdrawiam. Dziękuje za rady :) Na prześwietlenie z nią pojadę na pewno. Ale najpierw idziemy załatwić sterylizację, która najprawdopodobniej będzie za tyd. w sobotę :) wstawię zdjęcia z wypadu nad wodę ale to jak będę na drugim kompie. Quote
kalyna Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 a przy sterylizacji za jednym razem nie zrobiliby prześwietlenia? bo po co męczyć psa 2 razy narkozą.. czy chociażby tabletkami uspokajającymi :( Quote
Wala2006 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 kalyna napisał(a):a przy sterylizacji za jednym razem nie zrobiliby prześwietlenia? bo po co męczyć psa 2 razy narkozą.. czy chociażby tabletkami uspokajającymi :( Tu gdzie będzie miała sterylkę nie ma prześwietlenia. Bo u nas w okolicy nie ma trzeba jechać trochę dalej :) Quote
Recommended Posts