czarnarybka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 witajcie, jaki sport moze uprawiać moj psiak, jesli ma lekką dysplazję? słyszałam o pływaniu, ale czy może biegać przy rowerze, albo aportować? Nero nie kuleje, skacze, na łóżko wchodzi bez problemów. Zaczełam mu podawać arthroflex jak tylko się dowiedziałam, że ma dysplazję (polecił mi lekarz). mowił, że może uprawiać lekkie sporty ale nie wiem co do nich zaliczyć :) poradzcie prosze. Nero waży 38kg i chce utrzymać jego mięśne w takim stanie jakim są, bo lekarz powiedział, że te mięśnie mu pomagają, bo dzięki nim nie jest żle z biodrami. także proszę o porady. Quote
taks Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 pływanie, pływanie i jeszcze raz pływanie- to wręcz obowiązkowo a na lądzie;) równomierny ruch i absolutnie nie na twardym podłożu czyli aporty raczej odradzam ( bo tu ruch nie jest równomierny ) trucht przy rowerze tak, ale pod warunkiem, że nie po betonie:eviltong: no i dogtekking, tropienie, pasienie... wbrew pozorom jest tego trochę do wyboru Quote
Recommended Posts