Zefirek2 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Rany boskie co za pazerny, chciwy naród tylko kasa, kasa i kasa się liczy. I ten rozmnażacz za takie chore psiny tyle pieniędzy sobie życzył? Szok! I kupujący nie widzieli w jakim stanie dostają psiaki? :shake: W jakim stopniu te pieski mam na myśli dorosłe są zakaźne w stosunku do innych i czy mogą mieć z nimi od razu styczność czy trzeba izolować? Quote
BIANKA1 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 xmartix napisał(a):Bianka dorosłego też przyjmiesz? podobno są tam tylko 2 szczeki i je weźmie do domu osoba zgłaszająca nam i je wyleczy za swoje pieniądze, które miala uzbierane na szczeniaka Jeśli to suczka . One skubane mają charakterki . Nie spodziewałam się . Quote
Chantell Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 okropieństwo...chociaż tyle, że policja się tym zajmie Quote
jaanna019 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Jeśli mogłabym pomóc to jestem, małe to to zmieściłoby się u mnie, ale daleko. Jak uda się rozwiązać problem odległości to wezmę. Quote
evel Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Boże, kiedy ta chora moda na maleńkie, byle jakie, ważne, żeby maciupeńkie, jak najmniejsze, a reszta nieważna, się skończy... :shake: Quote
LadyS Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wklejona jest opinia stanu szczeniaków -a co z dorosłymi? Quote
Edi100 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 ladySwallow napisał(a):Wklejona jest opinia stanu szczeniaków -a co z dorosłymi? Dorosłe nie były u weta:( Quote
LadyS Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Edi100 napisał(a):Dorosłe nie były u weta:( A w jakim są wieku? Na oko - gorszy stan czy lepszy od szczyli? Quote
Edi100 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 ladySwallow napisał(a):A w jakim są wieku? Na oko - gorszy stan czy lepszy od szczyli? O 20.00 będą odbierane i wszystko będzie wiadomo:( Quote
xmartix Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 zobaczymy w jakim stanie są dorosłe, ogólnie podobno tam jest syf i brud więc zobaczymy Quote
pa-ttti Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 nie znalazłam info, więc pytam: skąd macie opinię weta? czy wet badał psy u tej babki, jak tak to ona sama zleciła badanie czy on jakoś dostał się do psów? trochę tego nie rozumiem. chętnie bym pomogła, mam warunki mieszkaniowe jak i czasowe, jednak mam swoje psy w domu i nie mogę ich narażać na choroby. mogę jedynie trzymać za Was kciuki, a raczej za te bidulki!! Quote
jaanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Witam, sprzedawanie siedmiotygodniowych szczeniąt już powinno być ostrzeżeniem dla kupujących . Trzymajcie się . Quote
xmartix Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 osoby które zgłosiły sprawe namówiły babkę do wizyty u weta ze szczekami bo miały je kupić i dlatego jest opinia Quote
NikaEla Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 jaanka napisał(a):Witam, sprzedawanie siedmiotygodniowych szczeniąt już powinno być ostrzeżeniem dla kupujących . Trzymajcie się . Niestety wielu przypadkowych nabywców nic nie wie o psach, kupują nawet młodsze. Quote
jaanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 No właśnie i to jest kolejny problem . Tak można kupować wazon albo taboret :( Quote
Korenia Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Masakra :( Trudno będzie znaleźć DT, bo chore :( Quote
Ewanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 O 20-tej to one chyba od razu do weta pojadą i tam na trochę zostaną, czy nie? ... jaki jest plan? Quote
Borówka16 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Edi, tak jak mówiłam przez tel. - do mojej znajomej mogą iść 2 yorki na DT. - ma dla nich wstępne domy. Ja awaryjnie yorka/biewerka też mogę wziąć, ale póki co niepewne, bo nie wiem co z tym z Bełchatowa co Ci mówiłam. Quote
BIANKA1 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Z domami to chyba trzeba wziąć troszke na wstrzymanie . Chyba , że włascicielka zrzeknie się ich . I jeszcze sterylki sa potrzebne . Quote
pa-ttti Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 jaanka napisał(a):Witam, sprzedawanie siedmiotygodniowych szczeniąt już powinno być ostrzeżeniem dla kupujących . Trzymajcie się . 7 tygodni to wiek dopuszczalny przez związek kynologiczny Quote
pa-ttti Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 xmartix napisał(a):osoby które zgłosiły sprawę namówiły babkę do wizyty u weta ze szczekami bo miały je kupić i dlatego jest opinia a czy taką opinię można udostępniać osobom trzecim? nie znam się od strony prawnej, dlatego pytam. jeśli opinię przekazał Wam wet, a jest to opinia na temat nie waszych psów, to czy nie złamał on jakiejś tajemnicy lekarskiej czy jakoś tak? jak udało Wam się załatwić nakaz sądowy? tylko na podstawie wyniku badania? Quote
Recommended Posts