Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rany boskie co za pazerny, chciwy naród tylko kasa, kasa i kasa się liczy. I ten rozmnażacz za takie chore psiny tyle pieniędzy sobie życzył? Szok! I kupujący nie widzieli w jakim stanie dostają psiaki? :shake: W jakim stopniu te pieski mam na myśli dorosłe są zakaźne w stosunku do innych i czy mogą mieć z nimi od razu styczność czy trzeba izolować?

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
Bianka dorosłego też przyjmiesz?
podobno są tam tylko 2 szczeki i je weźmie do domu osoba zgłaszająca nam i je wyleczy za swoje pieniądze, które miala uzbierane na szczeniaka

Jeśli to suczka . One skubane mają charakterki . Nie spodziewałam się .

Posted

Boże, kiedy ta chora moda na maleńkie, byle jakie, ważne, żeby maciupeńkie, jak najmniejsze, a reszta nieważna, się skończy... :shake:

Posted

nie znalazłam info, więc pytam: skąd macie opinię weta? czy wet badał psy u tej babki, jak tak to ona sama zleciła badanie czy on jakoś dostał się do psów? trochę tego nie rozumiem.

chętnie bym pomogła, mam warunki mieszkaniowe jak i czasowe, jednak mam swoje psy w domu i nie mogę ich narażać na choroby. mogę jedynie trzymać za Was kciuki, a raczej za te bidulki!!

Posted

jaanka napisał(a):
Witam,
sprzedawanie siedmiotygodniowych szczeniąt już powinno być ostrzeżeniem dla kupujących . Trzymajcie się .

Niestety wielu przypadkowych nabywców nic nie wie o psach, kupują nawet młodsze.

Posted

Edi, tak jak mówiłam przez tel. - do mojej znajomej mogą iść 2 yorki na DT. - ma dla nich wstępne domy.
Ja awaryjnie yorka/biewerka też mogę wziąć, ale póki co niepewne, bo nie wiem co z tym z Bełchatowa co Ci mówiłam.

Posted

jaanka napisał(a):
Witam,
sprzedawanie siedmiotygodniowych szczeniąt już powinno być ostrzeżeniem dla kupujących . Trzymajcie się .

7 tygodni to wiek dopuszczalny przez związek kynologiczny

Posted

xmartix napisał(a):
osoby które zgłosiły sprawę namówiły babkę do wizyty u weta ze szczekami bo miały je kupić i dlatego jest opinia

a czy taką opinię można udostępniać osobom trzecim? nie znam się od strony prawnej, dlatego pytam. jeśli opinię przekazał Wam wet, a jest to opinia na temat nie waszych psów, to czy nie złamał on jakiejś tajemnicy lekarskiej czy jakoś tak?

jak udało Wam się załatwić nakaz sądowy? tylko na podstawie wyniku badania?