Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie w domu każdy się w nim zakochał ! :D

Wołamy go Kulku..:loveu::loveu: A co najlepsze on ma jakies inną sierść tata się nie dusi !! :roll:

Spali razem wczoraj w dzień :loveu: Tata powiedział , że gdyby to była sunia to byłby już nasz. :evil_lol:

Miałam kiedys taką małą sunie czarną i on ma takie same spojrzenie jak ona ! :placz:

Posted

On na głowie ma sierść jak york, bez podszerstka :) Cieszę się, że nie uczula :)

Ja na fb się ledwo poruszam, jakby ktoś go tam wrzucił - będę bardzo wdzięczna.

Posted

koosiek napisał(a):
On na głowie ma sierść jak york, bez podszerstka :) Cieszę się, że nie uczula :)

Ja na fb się ledwo poruszam, jakby ktoś go tam wrzucił - będę bardzo wdzięczna.

Jak będę umiała to założę. :)

Posted

melduję się w temacie.

koosiek, co z tym Otwockiem?????
Ledwo jeden znalazł dt we Wrocku, już następny dzieciak potrzebuje pomocy.

Marcin od Tupka/Lolusia mówił, że tam jakiś koszmarny urodzaj na bezdomniaki.
Czy to efekt uboczny zamknięcia Celestynowa?

Posted

[quote name='inga.mm']melduję się w temacie.

koosiek, co z tym Otwockiem?????
Ledwo jeden znalazł dt we Wrocku, już następny dzieciak potrzebuje pomocy.

Marcin od Tupka/Lolusia mówił, że tam jakiś koszmarny urodzaj na bezdomniaki.
Czy to efekt uboczny zamknięcia Celestynowa?

Raczej nie... Efekt uboczny to jest pod schronem, gdzie koczuje cała masa bezdomniaków, co chwila podrzucanych... Więcej tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/200790

W okolicach Otwocka jest Psi Anioł, ale masakrycznie zapchany, więc nie zawsze przyjmują psy (a moim zdaniem już wcale nie powinni...). Jak ktoś zgłosi do gminy, to przyjeżdża hycel z Halinowa i robi łapankę. A jak te psy mają się u hycla - tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/194526

Ogólnie w Otwocku jest masakra z bezdomnymi psami. Najczęściej ludzie wywalają psy pod Biedronką (nawet wczoraj widziałam tam latającego psiaka :(), bierze je mieszkająca obok kobieta, ale co te psy u niej mają, szkoda gadać. Zabrałam od niej dwa, więcej nie chce oddać - jeden jakiś czas temu pojechał do domu, drugi wczoraj, co zabawne - do Otwocka :) Poza tym znajoma, która mieszka na Ługach, co chwila do mnie dzwoni, że widziała nowego psa, chociażby te, których niestety nie mogę namierzyć: http://www.dogomania.pl/threads/198051 Na tymczasie ma dwa koty wyciągnięte z podwórkowych zasp, a wśród rezydentów prawie same porzucone na osiedlu, między innymi powyciągane ze śmietników. Kilka dni temu mówiła mi też o biegającym w okolicy labku.
Na tapecie są też dwie suki, jedna u menela, druga koczująca gdzieś w Karczewie...

No i dzisiaj jeszcze rozmawiając z panią od psiaków z ronda usłyszałam, że dzwonili do niej z Otwocka znajomi, że pod blokiem koczuje labrador, możliwe, że ten z Ług :( Zgłoszony do Psiego Anioła, zobaczymy, czy go wezmą.

Ogólnie - masakra :( Co chwila nowy pies, co chwila trzeba któremuś czegoś szukać, a ja finansowo już nawet nie leżę, tylko spadam w głęboka przepaść :( Czasowo też się ledwo wyrabiam, ostatnio bywam w Otwocku nawet dwa - trzy razy w tygodniu, godzina drogi w jedną stronę. A zaraz koniec ferii i nie wiem, jak ja się ze wszystkim ogarnę :roll:

Posted

Marcin mówił jeszcze o bernim latającym gdzieś w jego okolicy.
Ja juz na prawdę nie wiem, które psy sa w większej potrzebie: czy te ze schronów, czy te bezdomniaki.
Czytam o nieszczęściach schroniskowych, serce kroi się w plasterki.
Czytam o tych porzuconych i te plasterki pękają na miliony kawałków.

Ogólnie do d...
Na dziś wylączam się, bo mnie gryppa gwałci.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
A były telefony ? :razz:

Nie było :(
Ogłaszam też innego szczeniaka, z Korabiewic, z tekstem od jego opiekunki, wcześniej ogłaszały go inne osoby... I też nie ma telefonów :( Nie rozumiem tego, zwykle o takie szczyle mam zapytania zaraz po zamieszczeniu ogłoszenia...

inga.mm napisał(a):
Marcin mówił jeszcze o bernim latającym gdzieś w jego okolicy.

Znajoma wspominała coś o bernardynie, który zaginął jakiejś jej znajomej... Dam jej znać, może to on? Dobrze by było, gdyby Marcin mógł zrobić mu zdjęcia...

Posted

swagnieszka napisał(a):
podniosę chociaż Malucha :)

Był u nas pan zobaczyć pieska , który mieszka w Radzyminie .. Piesek podoba się , chcieliby go wziąć , ale zobaczymy , czy przejdzie wizytę ..

Dom z dwójką dzieci (8 i 11 lat)