koosiek Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Był jeden telefon, ale pani jest z Kielc i jeszcze się zastanowi... Quote
swagnieszka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 oj, no to niech zastanawia się szybciutko, bo znajdziemy Kluseczkowi nowy domek i będzie żałowała albo Aleksandra odgrażała się, że go nie odda ;) :kciuki: Quote
Igiełka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 to trzymam kciuki żeby pani się odezwała :) Quote
Aleksa. Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 U mnie w domu każdy się w nim zakochał ! :D Wołamy go Kulku..:loveu::loveu: A co najlepsze on ma jakies inną sierść tata się nie dusi !! :roll: Spali razem wczoraj w dzień :loveu: Tata powiedział , że gdyby to była sunia to byłby już nasz. :evil_lol: Miałam kiedys taką małą sunie czarną i on ma takie same spojrzenie jak ona ! :placz: Quote
Aleksa. Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 koosiek napisał(a):Był jeden telefon, ale pani jest z Kielc i jeszcze się zastanowi... Tylko jeden telefon ? :( Może na facebooku puścić ogłoszenie ? Quote
koosiek Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 On na głowie ma sierść jak york, bez podszerstka :) Cieszę się, że nie uczula :) Ja na fb się ledwo poruszam, jakby ktoś go tam wrzucił - będę bardzo wdzięczna. Quote
Aleksa. Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 koosiek napisał(a):On na głowie ma sierść jak york, bez podszerstka :) Cieszę się, że nie uczula :) Ja na fb się ledwo poruszam, jakby ktoś go tam wrzucił - będę bardzo wdzięczna. Jak będę umiała to założę. :) Quote
inga.mm Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 melduję się w temacie. koosiek, co z tym Otwockiem????? Ledwo jeden znalazł dt we Wrocku, już następny dzieciak potrzebuje pomocy. Marcin od Tupka/Lolusia mówił, że tam jakiś koszmarny urodzaj na bezdomniaki. Czy to efekt uboczny zamknięcia Celestynowa? Quote
swagnieszka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 W takim razie podnosimy Kulka :) ja na fb też nie umiem, ale postaram się jeszcze pozamieszczać ogłoszenia. Quote
koosiek Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='inga.mm']melduję się w temacie. koosiek, co z tym Otwockiem????? Ledwo jeden znalazł dt we Wrocku, już następny dzieciak potrzebuje pomocy. Marcin od Tupka/Lolusia mówił, że tam jakiś koszmarny urodzaj na bezdomniaki. Czy to efekt uboczny zamknięcia Celestynowa? Raczej nie... Efekt uboczny to jest pod schronem, gdzie koczuje cała masa bezdomniaków, co chwila podrzucanych... Więcej tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/200790 W okolicach Otwocka jest Psi Anioł, ale masakrycznie zapchany, więc nie zawsze przyjmują psy (a moim zdaniem już wcale nie powinni...). Jak ktoś zgłosi do gminy, to przyjeżdża hycel z Halinowa i robi łapankę. A jak te psy mają się u hycla - tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/194526 Ogólnie w Otwocku jest masakra z bezdomnymi psami. Najczęściej ludzie wywalają psy pod Biedronką (nawet wczoraj widziałam tam latającego psiaka :(), bierze je mieszkająca obok kobieta, ale co te psy u niej mają, szkoda gadać. Zabrałam od niej dwa, więcej nie chce oddać - jeden jakiś czas temu pojechał do domu, drugi wczoraj, co zabawne - do Otwocka :) Poza tym znajoma, która mieszka na Ługach, co chwila do mnie dzwoni, że widziała nowego psa, chociażby te, których niestety nie mogę namierzyć: http://www.dogomania.pl/threads/198051 Na tymczasie ma dwa koty wyciągnięte z podwórkowych zasp, a wśród rezydentów prawie same porzucone na osiedlu, między innymi powyciągane ze śmietników. Kilka dni temu mówiła mi też o biegającym w okolicy labku. Na tapecie są też dwie suki, jedna u menela, druga koczująca gdzieś w Karczewie... No i dzisiaj jeszcze rozmawiając z panią od psiaków z ronda usłyszałam, że dzwonili do niej z Otwocka znajomi, że pod blokiem koczuje labrador, możliwe, że ten z Ług :( Zgłoszony do Psiego Anioła, zobaczymy, czy go wezmą. Ogólnie - masakra :( Co chwila nowy pies, co chwila trzeba któremuś czegoś szukać, a ja finansowo już nawet nie leżę, tylko spadam w głęboka przepaść :( Czasowo też się ledwo wyrabiam, ostatnio bywam w Otwocku nawet dwa - trzy razy w tygodniu, godzina drogi w jedną stronę. A zaraz koniec ferii i nie wiem, jak ja się ze wszystkim ogarnę :roll: Quote
inga.mm Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Marcin mówił jeszcze o bernim latającym gdzieś w jego okolicy. Ja juz na prawdę nie wiem, które psy sa w większej potrzebie: czy te ze schronów, czy te bezdomniaki. Czytam o nieszczęściach schroniskowych, serce kroi się w plasterki. Czytam o tych porzuconych i te plasterki pękają na miliony kawałków. Ogólnie do d... Na dziś wylączam się, bo mnie gryppa gwałci. Quote
koosiek Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Aleksandra95 napisał(a):A były telefony ? :razz: Nie było :( Ogłaszam też innego szczeniaka, z Korabiewic, z tekstem od jego opiekunki, wcześniej ogłaszały go inne osoby... I też nie ma telefonów :( Nie rozumiem tego, zwykle o takie szczyle mam zapytania zaraz po zamieszczeniu ogłoszenia... inga.mm napisał(a):Marcin mówił jeszcze o bernim latającym gdzieś w jego okolicy. Znajoma wspominała coś o bernardynie, który zaginął jakiejś jej znajomej... Dam jej znać, może to on? Dobrze by było, gdyby Marcin mógł zrobić mu zdjęcia... Quote
Igiełka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 smutne że zerowe zainteresowanie maluszkiem:( Quote
Aleksa. Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 swagnieszka napisał(a):podniosę chociaż Malucha :) Był u nas pan zobaczyć pieska , który mieszka w Radzyminie .. Piesek podoba się , chcieliby go wziąć , ale zobaczymy , czy przejdzie wizytę .. Dom z dwójką dzieci (8 i 11 lat) Quote
edek Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 To trzymam kciuki żeby to był ten domek :) Quote
Atomowka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 A kto i kiedy robi wizytę? Trzymam kciukasy Quote
swagnieszka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 ja też moocno trzymam kciuki :thumbs: Quote
koosiek Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Niestety pan jeszcze do mnie nie zadzwonił, dzwoniłam ja, ale nie odebrał... Będę próbować jeszcze jutro, mam nadzieję, że nie nadaremnie. Quote
Aleksa. Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Chciałam napisać , że edek wpłaciła na konto moich rodziców 30 złotych ! DZIĘKUJEMY !!!!:) Quote
Recommended Posts