Tepes Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='koosiek']Nie wiem, wychodzi na to, że tata Oli ma przy małym duszności... moim zdaniem astma nie ma nic do zmiany sierści malucha... ja osobiście sama MAM astmę już huhu i jeszcze dłużej i od zawsze w moim otoczeniu był pies, na początku tylko sporadycznie wyjazdy do ciotki a teraz mam od 6 lat psa i jakoś to nie wpływa negatywnie na to, że mam astmę. oby maluch szybko znalazł domek...trzymamy kciuki o podrzucamy! Quote
Avaloth Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 ale co ma astma do psa ? Mam koleżankę która ma milion alergii i mocną astmę, w domu psa i kota i żyje. Nigdy od psa czy kota nie dostała duszności. Zresztą kuzyn tak samo, kotów nie może dotykać bo ma dodatkowo alergię, ale psy bez problemu, astma nie ma nic do tego. Quote
Aleksa. Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Widocznie tata jest bardziej 'wrażliwy' jak pogłaszcze moją Dorę to od razu kicha i zaraz ma duszności.. Quote
inga.mm Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Wprawdzie nie jestem specem od alergii, ale sama miewam tzw. duszności. Moje dziecię mało nie przejechało się do lepszego jutra po kontakcie z psicą-dobermanicą moich rodzicieli. Okazuje się, że właściwie nie sierść jest problemem, ale ślina, roztocza i inne cuda jeżdżące na naszych zwierzakach. Bardziej produkty uboczne fizjologii są alergenne niż sierść. Quote
kasiek. Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 tripti napisał(a):a jaki wpływ ma pies na astmę? Atak astmy ,może wywołać alergen np sierść psa ,która bywa alergenem ,ale jezeli w domu jest inny pies i nie ma objawów to nie wiem .Żeby przez tydzień przytłumić objawy,polecam jakiś lek na alergię. Quote
diana79 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='diana79']porobię maluchowi ogłoszenia http://aukcjezwierzat.pl/aukcja14758_sliczny-szczeniak-pilnie-szuka-domu-.html olx.pl http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy/ogloszenie/156764-sliczny-szczeniak-pilnie-szuka-domu-oferta/ gumtree.pl ojej.pl szerlok.pl morusek.pl kupiepsa.pl animalia.pl kupujsprzedaj.pl adopcjapsa.pl eoferty.com.pl adopcjepsow.org gablota.com gielgaogloszen.pl alegratka.pl wszystkotujest.pl przygarnijzwierzaka.pl neeon e-gratka.pl hodowcy.com nasipupile.pl najpewniej.pl darmobranie.pl rozglos.pl adin.pl oglosili.pl swietek.pl bazarek.biz oglosze.pl pajeczyna.pl ojoj.pl kokosy.pl psiamania.pl teraz telefony mam nadzieję się rozdzwonią :-) Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Słuchajcie, nie mam powodów, żeby wątpić w to, że psiak powoduje duszności u taty Aleksandry (nieważne, czy to astma, alergia czy co tam jeszcze), bo o tym wspominała też na swoim wątku tymczasowym i dlatego na początku maluch miał być w budzie. Jedyne, o co mam żal, to to, że nie powiedziano mi, że psiak będzie w domu tylko do końca ferii, dowiedziałam się o tym dopiero w sobotę po południu... W każdym razie Benek potrzebuje tymczasu. Macie jakieś pomysły? Diana79, ślicznie dziękuję :) Był jeden telefon, ale pan szuka raczej psiaka, który nie urośnie za duży (może kojarzycie jakiegoś kudłatego szczyla, docelowo małego/średniego? obiecałam podrzucić mu propozycje) i mail od jakiejś babki w stylu "cześć, chcę tego psa, przywieziecie mi go?" :roll: Quote
Tepes Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 no ale to chyba problem astmy nie pojawił sie NAGLE i dopiero teraz...Pan przebywał w otoczeniu psa jak widać już wcześniej... to trzeba było przemyśleć na co się godzi... oby po małego ktoś się zgłosił:) Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Benek podobno zaczął zmieniać sierść i to stąd taki obrót akcji. A o sprawach oczywistych nie ma co dyskutować ;) W każdym razie - sytuacja Benia jest jasna i musimy (muszę) mu coś znaleźć. Gdyby było ciepło, nie byłoby problemu, ale w takie mrozy i po takim czasie spędzonym w domu nie ma opcji, żeby wylądował w budzie... Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 a duży on jest? bo jak zdrowy i odrobaczony to może coś wymyślę... Quote
esperanza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 koosiek widziałam, że szukasz kudłatego szczeniaka. My mamy kudłatą 7-tygodniową sunię, docelowo małą w Kruszewie. Jej matka waży około 5-6kg. Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [quote name='Equus']a duży on jest? bo jak zdrowy i odrobaczony to może coś wymyślę... Nie, póki co malutki, ma ze 3 kilo? Zaszczepiony i odrobaczony, tylko na dniach chyba ma mieć powtórzone szczepienia. [quote name='esperanza']koosiek widziałam, że szukasz kudłatego szczeniaka. My mamy kudłatą 7-tygodniową sunię, docelowo małą w Kruszewie. Jej matka waży około 5-6kg. http://img340.imageshack.us/img340/5386/obraz072zf.jpg Ok, podeślę ją temu facetowi. Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 koosiek napisał(a):Nie, póki co malutki, ma ze 3 kilo? Zaszczepiony i odrobaczony, tylko na dniach chyba ma mieć powtórzone szczepienia. To w takim razie, jakby była taka niezbędna konieczność (znaczy podbramkowa sytuacja) to myślę, że uda mi się go przetrzymać u siebie przez jakiś czas (nie za długi bo TZ nie będzie zachwycony pomysłem ;) ). Tylko najlepiej po weekendzie bo będę całe dwa dni na seminarium z psiej wachty i nie chciałabym go ani samego zostawać z moją dwójką ani zabierać tam. Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Byłoby świetnie :) A czy miałabyś możliwość odebrania malucha z Radzymina, czy trzebaby zorganizować transport? Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Z Radzymina bym dała radę ale wiecie to, że tak powiem, tylko w sytuacji podbramkowej, jeśli nic innego nie znajdziecie i mu będzie grozić kojec i na krótko, na czas dalszych poszukiwań jakiegoś bardziej stałego dt (mój TZ sie na tymczasy nie zgadza ale jak mu powiem, że tylko na troche to jakoś to przełknie :P). No i co z ewentualnymi szczepieniami, wetem - czy mały ma jakąś kasę? Bo niestety nie dam rady go finansować. Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 O szlag z RADZYMINA? Taaaa, ja to jednak z topografi Warszawy i okolic to najlepsza nie jestem - jakoś mi się Radzymin z Konstancinem popierniczył i właśnie mi to uświadomiono, a ja w niedzielę właśnie z okolic Konstancina, a nie Radzymina będę wracać więc to kompletnie nie ten kierunek:wallbash: A wiecie, ze jak tak na niego patrzę to on mi przypomina szczeniaka owczarka belgijskiego tervueren Tu Benjamin http://img88.imageshack.us/img88/6416/p1060682z.jpg A tu rasowy belg http://virago.2501.pl/galerie/szczeniaki/dzieci%20Bankyego.BORKA2004/m2004Ba1_1.jpg Podobne, nie ;) Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ok, zobaczymy, może znajdzie się jeszcze inny tymczas, na dłużej. Kasy mały nie ma i ja też w sumie nie mam, ale jak będzie trzeba, zwrócę koszty. Do belga faktycznie podobny, tylko mordkę ma bardziej płaską, jakby kiedyś przed ścianą nie wyhamował ;) Miałam kolejny telefon, pan ma jeszcze zadzwonić... Zobaczymy... Quote
Equus Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 oki, to ja czekam na info, jakby młody miał trafić na podwórko to go przetrzymam, tylko dajcie jakoś znać wcześniej co bym się zdołała przygotować Quote
kasiek. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 diana79 napisał(a):ja tez nie bardzo ogarniam FB :-( Ja ogarniam FB,ale po co FB? Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Chodzi o zrobienie Benkowi wydarzenia na fb. Quote
kasiek. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jak dacie tekst i ktoś będzie to pilotował to mogę zrobić wydarzenie na FB ,zaprosicie gosci i tak dalej ,czasami wpadnę zeby zobaczyc jak idzie ,ale wiecie to zawsze ryzyko mój znaleziony miał wydarzenie ten z awatar ku i trafiła sie buda,cały dzień na dworze ,z dziećmi a on agresor i domki ,które wezmą ,ale zadnej kontroli przed i po . Quote
inga.mm Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 potwierdzam słowa Kasi. Na FB mogą trafić się skunksy poprzecznie pręgowane, plujące smrodem. Nie jest to dobra perspektywa dla psów. Trzeba bardzo uważać. Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Spoko, to nie jest pierwszy pies, którym się zajmuję i pierwszemu lepszemu go nie oddam ;) Chętnego na Benka czeka wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy. A umowę mam porządną i pilnuję jej dotrzymywania. Kasiek., podaj maila, to wyślę Ci tekst i zdjęcia. Dzięki! Quote
Recommended Posts