martik b Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Błysk reflektorów, pisk opon i straszny ból..tyle co mogły pamiętać te pieski. Niestety to co się stało na zawsze pozostanie w ich pamięci..bo od tamtej chwili nie są już w pełni sprawni ruchowo :-( W wyniku potrącenia przez samochód mają niedowład tylnich kończyn. Fuks i Wedel to pieski specjalnej troski króre trafiły wczoraj ze schroniska w Krzesimowie pod Lublinem do lecznicy Psi Los w Warszawie. Przechodzą tam kompleksowe badania. FUKS jest kudłatym około 2,5 letnim ślicznym psem. Z powodu swojej niepełnosprawności jest psem "zmotoryzowanym" i otrzymał od Psiego Losu swój własny wózeczek :))) Mimo swojego nieszczęścia wcale nie traci dobrego nastroju, dobrze sobie radzi ruchowo, jest żywym i pogodnym psem, pełnym wiary w ludzi i w to, że ktoś Go pokocha takim jakim jest. Ten uroczy i wesoły piesek jest bardzo ufny i przyjacielski w stosunku do ludzi jak również i innych psów. Nie sposób przejść obok niego obojętnie :loveu: Czeka na kogoś o wielkim sercu kto Go pokocha i podaruje mu dom!!!!! WEDEL to mały około 1,5 roczny piesek. Wedelek również tak jak Fuks jest pieskiem "zmotoryzowanym" i posiada swój wózeczek :))) Wedelek jest obecnie w dużym szoku, jest wystraszony więc trudno na dzień dzisiejszy napisać coś o jego cechach charakteru. Potrzebuje jednak bardzo kontaktu z człowiekiem!!! Na pewno jak każdy psiak marzy o swoim własnym domu i kochających Go właścicielach!!!!! A oto chłopaki: Fuks proszący łapką o domeczek.. Wedelek smutny, wystraszony, bezbronny.. Quote
ulvhedinn Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 A mnie zaraz trafi, że ta Warszawa jest tak daleko:angryy: i nie mogę zobaczyć chłopaków osobiście...:-( Quote
martik b Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 [quote name='ulvhedinn']A mnie zaraz trafi, że ta Warszawa jest tak daleko:angryy: i nie mogę zobaczyć chłopaków osobiście...:-( Moje odczucia są podobne..jeden wielki żal:placz: Więcej info o Wedelku i Fuksiku na stronach Psiego Losu http://kundelpolski.pl/ Quote
eria Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Nic nie mogę zrobić dla Fuksia, ale będę go "podnosić" aż znajdzie ten idealny własny dom... A Wedelek ma takie przerażone oczy ...:-(:-(:-( Jan się dowiem gdzie w Warszawie jest ten Psi Los to może w poznam Fuksa osobiście :roll: Quote
ulvhedinn Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Byłyscie na stronie http://kundelpolski.pl/ ?? Biedny siusiaczek Fuksa...:shake: chociaz i tak psiak jest w dobrej kondycji. Teraz czekam na dobre wiadomości o Wedlu! ;) Quote
eria Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Oj biedny Fuksio... Jejku może chociaż Wedel stanie na nogi :roll:... Fuksiu prześliczny na tej zielonej trawce;) Quote
ulvhedinn Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 eria napisał(a):Oj biedny Fuksio... Jejku może chociaż Wedel stanie na nogi :roll:... Fuksiu prześliczny na tej zielonej trawce;) Myślę, że Wedel ma spore szanse... a na pewno najlepszą możliwa opiekę:lol: Chociaż na pewno przed nim jeszcze długa droga- najprawdopodobniej operacja, potem rehabilitacja... Quote
Winnetou Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 :loveu: Dzisiaj byłem, wiecie z kim (z moim kochanym Maksem)..... wiecie gdzie..... (w psim losie)..... i wymiziałem, wiecie kogo....... ( Czarka, Łapunia, Fuksika, Wedelka, Wanilkę i Domelka( :loveu: Quote
Kar0la Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Biedne psiaki. No ale teraz są pod dobrą opieką. Quote
Winnetou Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Fuksik i Wedelek hop na pierwszą stronę :evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Psi Los ma straszne przepełnienie...:shake: musimy szukac domków!!! Quote
ulvhedinn Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Ze strony Kundla Polskiego: W dniu dzisiejszym bezdomny piesek Wedel był na konsultacji u Pani prof. Ratajskiej, która do pełnego zdiagnozowania urazu kręgosłupa i ew. możliwości leczenia operacyjnego zleciła tomografię komputerową kręgosłupa (cena takiego badania 550–600 zł) lub ew. mielografię (cena 250–300 zł). Jutro w godzinach popołudniowych otrzymamy odpowiedź, czy istnieje możliwość wykonania tomografii na Wydziale Weterynarii SGGW. Trzymamy kciuki za sprawność Wedla!!!! Quote
martik b Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Ulvhedinn.. :Rose: ..kochana jesteś, że tu tak piszesz o Naszych Słońcach niepełnosprawnych..ja ostatnio strasznie dużo pracowałam i czasu nawet nie mam żeby coś tutaj napisać :oops: ..wstyd, że tak psiaki zaniedbuję..a jeszcze jutro w nocy muszę wyjechać na tydzień i znowu mnie nie będzie na wątku.. Quote
ulvhedinn Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 To będę tu pilnować...:evil_lol: ja mam specjalny sentyment do takich psiaków:loveu: wózeczkowych:loveu: Quote
martik b Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 [quote name='ulvhedinn']To będę tu pilnować...:evil_lol: ja mam specjalny sentyment do takich psiaków:loveu: wózeczkowych:loveu: Ja wiem..wiem widziałam Aksunię na zdjęciach:loveu: Ogłosiłam Fuksa na www.kupiepsa.pl/ ..z Wedelkiem się wstrzymam jeszcze kilka dni..zobaczymy czy się wyjaśni coś z jego zdrówkiem.. Quote
Winnetou Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 matrik_b jeśli pozwolisz, też bedę pilnował wątku :loveu: Quote
martik b Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Winnetou napisał(a):matrik_b jeśli pozwolisz, też bedę pilnował wątku :loveu: Bardzo chętnie..i bardzo dziękuję :calus: Fuksio i Wedelek muszą znaleźć domek!!! Quote
andre Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 jakby ktos splodzil wzruszajacy tekst o tych dwoch psiakach (moze byc lacznie), to poprosze na andre@idz.zgora.pl. dorzuce na stronke. AM Quote
Winnetou Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Czy ktoś może powrzucać Fuksika i Wedelka na różne fora ? Quote
tania Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 ja też będę pinować chłopaków-biedaków..będzie dobrze Quote
ulvhedinn Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Chłopaki, pokazujemy się!!!:evil_lol: Quote
gallegro Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 ulvhedinn napisał(a):Chłopaki, pokazujemy się!!!:evil_lol: Wieczorem wrzucę fotki chłopaków z mojej niedzielnej wizyty w Psim Losie. Był długi spacer z wszystkimi podopiecznymi (oprócz biednego Wedelka), na który udaliśmy się z żoną w towarzystwie Pana Janusza. Quote
tania Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 czekamy na zdjęcia chłopaków:lol: a najbardziej na domek dla nich Quote
Winnetou Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Fuksik i Wedel na pierwszą stronę :loveu: Quote
Recommended Posts