Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błysk reflektorów, pisk opon i straszny ból..tyle co mogły pamiętać te pieski.

Niestety to co się stało na zawsze pozostanie w ich pamięci..bo od tamtej chwili nie są już w pełni sprawni ruchowo :-(

W wyniku potrącenia przez samochód mają niedowład tylnich kończyn.

Fuks i Wedel to pieski specjalnej troski króre trafiły wczoraj ze schroniska w Krzesimowie pod Lublinem do lecznicy Psi Los w Warszawie.
Przechodzą tam kompleksowe badania.

FUKS jest kudłatym około 2,5 letnim ślicznym psem.

Z powodu swojej niepełnosprawności jest psem "zmotoryzowanym" i otrzymał od Psiego Losu swój własny wózeczek :)))

Mimo swojego nieszczęścia wcale nie traci dobrego nastroju, dobrze sobie radzi ruchowo, jest żywym i pogodnym psem, pełnym wiary w ludzi i w to, że ktoś Go pokocha takim jakim jest.

Ten uroczy i wesoły piesek jest bardzo ufny i przyjacielski w stosunku do ludzi jak również i innych psów.

Nie sposób przejść obok niego obojętnie :loveu:

Czeka na kogoś o wielkim sercu kto Go pokocha i podaruje mu dom!!!!!

WEDEL to mały około 1,5 roczny piesek.

Wedelek również tak jak Fuks jest pieskiem "zmotoryzowanym" i posiada swój wózeczek :)))

Wedelek jest obecnie w dużym szoku, jest wystraszony więc trudno na dzień dzisiejszy napisać coś o jego cechach charakteru.

Potrzebuje jednak bardzo kontaktu z człowiekiem!!!

Na pewno jak każdy psiak marzy o swoim własnym domu i kochających Go właścicielach!!!!!

A oto chłopaki:

Fuks proszący łapką o domeczek..

Wedelek smutny, wystraszony, bezbronny..

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic nie mogę zrobić dla Fuksia, ale będę go "podnosić" aż znajdzie ten idealny własny dom...
A Wedelek ma takie przerażone oczy ...:-(:-(:-(
Jan się dowiem gdzie w Warszawie jest ten Psi Los to może w poznam Fuksa osobiście :roll:

Posted

eria napisał(a):
Oj biedny Fuksio...
Jejku może chociaż Wedel stanie na nogi :roll:...
Fuksiu prześliczny na tej zielonej trawce;)

Myślę, że Wedel ma spore szanse... a na pewno najlepszą możliwa opiekę:lol: Chociaż na pewno przed nim jeszcze długa droga- najprawdopodobniej operacja, potem rehabilitacja...

Posted

:loveu: Dzisiaj byłem, wiecie z kim (z moim kochanym Maksem)..... wiecie gdzie..... (w psim losie)..... i wymiziałem, wiecie kogo....... ( Czarka, Łapunia, Fuksika, Wedelka, Wanilkę i Domelka( :loveu:

Posted

Ze strony Kundla Polskiego:

W dniu dzisiejszym bezdomny piesek Wedel był na konsultacji u Pani prof. Ratajskiej, która do pełnego zdiagnozowania urazu kręgosłupa i ew. możliwości leczenia operacyjnego zleciła tomografię komputerową kręgosłupa (cena takiego badania 550600 zł) lub ew. mielografię (cena 250300 zł). Jutro w godzinach popołudniowych otrzymamy odpowiedź, czy istnieje możliwość wykonania tomografii na Wydziale Weterynarii SGGW.

Trzymamy kciuki za sprawność Wedla!!!!

Posted

Ulvhedinn.. :Rose: ..kochana jesteś, że tu tak piszesz o Naszych Słońcach niepełnosprawnych..ja ostatnio strasznie dużo pracowałam i czasu nawet nie mam żeby coś tutaj napisać :oops: ..wstyd, że tak psiaki zaniedbuję..a jeszcze jutro w nocy muszę wyjechać na tydzień i znowu mnie nie będzie na wątku..

Posted

[quote name='ulvhedinn']To będę tu pilnować...:evil_lol: ja mam specjalny sentyment do takich psiaków:loveu: wózeczkowych:loveu:
Ja wiem..wiem widziałam Aksunię na zdjęciach:loveu:

Ogłosiłam Fuksa na www.kupiepsa.pl/ ..z Wedelkiem się wstrzymam jeszcze kilka dni..zobaczymy czy się wyjaśni coś z jego zdrówkiem..

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Chłopaki, pokazujemy się!!!:evil_lol:

Wieczorem wrzucę fotki chłopaków z mojej niedzielnej wizyty w Psim Losie.
Był długi spacer z wszystkimi podopiecznymi (oprócz biednego Wedelka), na który udaliśmy się z żoną w towarzystwie Pana Janusza.