BUDRYSEK Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Dostałam konto do wpłat na Tusię, wpłacę jeszcze dzisiaj. ;)[/QUOTE] dziekuje :) Quote
Secia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 byłam dzisiaj w psim raju :-) mam fotki i zaraz popiszę Quote
Secia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Tak jak pisałam, była dzisiaj w psim raju. Rodzina mieszka w dużej willi z dużym ogrodem dosłownie 5 minut od morza i nadmorskiego lasu. Domownicy 4 osoby w tym 2 nastolatki oraz 3 psy. Dom czyściutki, pięknie urządzony z bardzo dobrymi zapezpieczeniami dla psów. Z przodu domu ogród. Psy nie mają dojścia do furtki wejściowej. W przeszłości otruto pani 2 psy, więc teraz ze względów bezpieczeństwa psy nie dochodzą do przodu domu ale wszystko widzą. Z tyłu duży ogród podzielony na 2 części psią (niejeden chciałby mieć ten metraż) oraz na część rekreacyjną. Ogrodzenie drewniane, zrobione dlatego, że pies obsikuje/znaczy roślinność. Państwo to rozumieją, więc żeby uniknąć zbędnych nerwów podzielili ogród. W domu również gigantyczna klatki z 2 nimfami :-) czyli dom pozytywnie zakręcony To jest 15 letnia sunia. Mieszka z państwem od zawsze. Kupiona na rynku od dzieci. Wysterylizowana. Je puszeczki oraz gotowane. Ślepa i głuchawa. Ma wszystkie ząbki i rusza się jak nastolatka Quote
Secia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 pozostałe 2 psy to 10 letnie onki. Sunia mieszka z państwem od 6 lat bardzo spokojna i przyjazna, dostaje zastrzyki przeciwko cieczce od 3 lat. Ostatnio niedomaga ze stawami. Je suchą karmę chappi. Pies nastał jako 6 miesięczny szczeniak, bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Niekastrowany, je suchą karmę czappi. To ten czarny na tym zdjęciu widać wejście oddzielające ogród od przodu domu Quote
Secia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 widać wyjście z pokoju gościnnego i podział ogrodu. Na Tusię czeka starsza córka. Dosyć długo już szukają spanielki. Bardzo chcą pomóc psiakowi ze schroniska i dać dom. Wszystke psy są zadbane, spokojne i kochane. Podczas ich wyjazdów Pani mama mieszka w domu z psami. Generalnie w domu prawie zawsze ktoś jest. Pani wolałaby, aby Tusia była wysterylizowana przed przyjazdem do niej. Chciałaby, aby jej dom nie kojarzył się psu z pójciem do weta od razu. Pani jest kłonna dołożyć się do sterylizacji lub pokryć ją całkowicie. Prosi tylko przeze mnie o cenę i rozważy sparwę. Bardzo polecam dom. Bardzo dobra wizyta i wspaniałe miejsce z dobrą atmosferą :loveu: Quote
Iljova Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Seciu musze przyznać że to fantastyczny pomysł z tym podzieleniem ogrodu :-), a także oddzieleniem ogrodu od przedniej części.. To naprawdę duży plus Pozatym fakt że postanowili zapobiec zdarzeniom jakie miały miejsce kiedyś(pisałaś o otruciu) to barzdo duży plus, bo to oznacza że zwierzaki w tym domu to pełnoprawni czlonkowei rodziny, a nie zabawki. Wspaniały pzrykład dają swoim dzieciom. One dzięki temu bedą odpowiedzialnie postepowały jesli chodzi o zwierzeta. :-) To Tusia będzie miała wspanialy domek :-) Quote
Asia & Ginger Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ale wspaniała relacja z wizyty! Domek zapowiada się fantastycznie! :multi: Ja jeszcze tylko napiszę, że będzie transport z Żywca do Słupska w tym lub przyszłym tygodniu (oferuje cyga-fryga, więc jakby co to piszcie do niej). Quote
olalolaa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jeśli chodzi o ta moja propozycje, to w okolicach 9-tego maja czyli za kilka dni, będzie jechał mój znajomy do Gdyni, z Częstochowy. Kiedy następnym razem, na razie nie mam pojęcia.. Quote
jarek szymanski Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Bardzo fajne wiesci w sprawie Tusi pozdrawiam i zycze powodzenia. Quote
BUDRYSEK Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dzieki wielkie Secia :) W poniedz. jedzie cyga ale nie zdaze jej wysterylizowac do tego czasu :( Quote
Secia Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 pani bardzo prosi aby nie zapomniec o wszelkiej dokumentacji z leczenia. To kiedy ten przejazd przez Polskę? Quote
BUDRYSEK Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 dzisiaj moze bedzie wielki dzien Tusi? trzymajcie kciuki za udana akcje! Quote
kasumi Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 mam nadzieję, że Tusinka pojedzie do domku :) na prawdę - widać, że super dom :) a tymczasem.... Kochani ruszyła wewnętrzna ankieta dogomani na kandydata do Krakvetu, radomskie schronisko kandyduje, bardzo Was proszę o głos dla Radomia...Wystarczy w ankiecie zaznaczyć Schronisko w Radomiu i kliknąć "głosuję". Z góry dziękuję :) http://www.dogomania.pl/threads/207503-KrakVet-pom%C3%B3%C5%BCcie-wy%C5%82oni%C4%87-kandydata-na-maj%21 Quote
BUDRYSEK Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Secia']i co Tusia pojechała???[/QUOTE] Tusia jest w Slupsku, Panstwo przyjada po nia z Gdanska trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok Quote
Recommended Posts