Jump to content
Dogomania

Spanielka Tusia - w NOWYM DOMKU! Dziękujemy wszystkim za pomoc!

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak pisałam, była dzisiaj w psim raju. Rodzina mieszka w dużej willi z dużym ogrodem dosłownie 5 minut od morza i nadmorskiego lasu. Domownicy 4 osoby w tym 2 nastolatki oraz 3 psy. Dom czyściutki, pięknie urządzony z bardzo dobrymi zapezpieczeniami dla psów. Z przodu domu ogród. Psy nie mają dojścia do furtki wejściowej. W przeszłości otruto pani 2 psy, więc teraz ze względów bezpieczeństwa psy nie dochodzą do przodu domu ale wszystko widzą. Z tyłu duży ogród podzielony na 2 części psią (niejeden chciałby mieć ten metraż) oraz na część rekreacyjną. Ogrodzenie drewniane, zrobione dlatego, że pies obsikuje/znaczy roślinność. Państwo to rozumieją, więc żeby uniknąć zbędnych nerwów podzielili ogród. W domu również gigantyczna klatki z 2 nimfami :-) czyli dom pozytywnie zakręcony

To jest 15 letnia sunia. Mieszka z państwem od zawsze. Kupiona na rynku od dzieci. Wysterylizowana. Je puszeczki oraz gotowane. Ślepa i głuchawa. Ma wszystkie ząbki i rusza się jak nastolatka

Posted

pozostałe 2 psy to 10 letnie onki.
Sunia mieszka z państwem od 6 lat bardzo spokojna i przyjazna, dostaje zastrzyki przeciwko cieczce od 3 lat. Ostatnio niedomaga ze stawami. Je suchą karmę chappi.
Pies nastał jako 6 miesięczny szczeniak, bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Niekastrowany, je suchą karmę czappi. To ten czarny

na tym zdjęciu widać wejście oddzielające ogród od przodu domu

Posted

widać wyjście z pokoju gościnnego i podział ogrodu.

Na Tusię czeka starsza córka. Dosyć długo już szukają spanielki. Bardzo chcą pomóc psiakowi ze schroniska i dać dom. Wszystke psy są zadbane, spokojne i kochane. Podczas ich wyjazdów Pani mama mieszka w domu z psami. Generalnie w domu prawie zawsze ktoś jest. Pani wolałaby, aby Tusia była wysterylizowana przed przyjazdem do niej. Chciałaby, aby jej dom nie kojarzył się psu z pójciem do weta od razu. Pani jest kłonna dołożyć się do sterylizacji lub pokryć ją całkowicie. Prosi tylko przeze mnie o cenę i rozważy sparwę.
Bardzo polecam dom. Bardzo dobra wizyta i wspaniałe miejsce z dobrą atmosferą :loveu:

Posted

Seciu musze przyznać że to fantastyczny pomysł z tym podzieleniem ogrodu :-), a także oddzieleniem ogrodu od przedniej części.. To naprawdę duży plus
Pozatym fakt że postanowili zapobiec zdarzeniom jakie miały miejsce kiedyś(pisałaś o otruciu) to barzdo duży plus, bo to oznacza że zwierzaki w tym domu to pełnoprawni czlonkowei rodziny, a nie zabawki.
Wspaniały pzrykład dają swoim dzieciom. One dzięki temu bedą odpowiedzialnie postepowały jesli chodzi o zwierzeta. :-) To Tusia będzie miała wspanialy domek :-)

Posted

Jeśli chodzi o ta moja propozycje, to w okolicach 9-tego maja czyli za kilka dni, będzie jechał mój znajomy do Gdyni, z Częstochowy. Kiedy następnym razem, na razie nie mam pojęcia..

Posted

mam nadzieję, że Tusinka pojedzie do domku :) na prawdę - widać, że super dom :)

a tymczasem....
Kochani ruszyła wewnętrzna ankieta dogomani na kandydata do Krakvetu, radomskie schronisko kandyduje, bardzo Was proszę o głos dla Radomia...Wystarczy w ankiecie zaznaczyć Schronisko w Radomiu i kliknąć "głosuję". Z góry dziękuję :)

http://www.dogomania.pl/threads/207503-KrakVet-pom%C3%B3%C5%BCcie-wy%C5%82oni%C4%87-kandydata-na-maj%21