Klaudus__ Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Tusia kilka dni temu trafiła do schroniskowego kojca... Nie jest stara,ale widać,że często rodziła... Zapewne została wyrzucona przez wzgląd na chorobę... Po co psa leczyć jak można wywalić... Ona musi jak najprędzej trafić pod opiekę weterynarza... Jednak jak wiadomo nie mamy na Nią ani grosza,a długi w lecznicach mamy gigantyczne... Jak możecie Ją podrzucić spanielowym Cioteczkom to bardzo proszę o pomoc... Wątek roboczy - jak i zdjęcia, bo nie mam teraz czasu. Nie miałam wczoraj możliwości oglądać Ją szczegółowo, ale nie wiem - odniosłam wrażenie,że Ona kiepsko widzi... Kontakt: tel: 785 549 189 mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl [/FONT] Quote
monika083 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 o matko !! zaraz ja podrzuce do ciotek spanielowych ... strasznie ta jej skora wyglada.. Quote
monika083 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 dzieki Basiu , ze wpadlas , mysle , ze teraz przede wszystkim potrzebny jest jakis tymczas ,zeby w ogole ja leczyc.. Quote
Basia1244 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ale to l, ze ta skóra źle wygląda nie oznacza, ze nie da się leczyć skutecznie! Na poczatek pobrałabym zeskrobinę i dałado analizy - wiem, ze znowu chodzi o pieniądze, ale.... nie warto strzelać z armaty, jesli to nie jest coś strasznie złośliwego. Taki posiew nie jest strasznie drogi, ja płaciłam 30 zł. Sunia wygląda na zakażoną nużeńcem, ale nużeniec jak wiadomo atakuje organizmy słabe, najczęściej jest druga chorobą, więc może jeszcze morfologia dla małej. Zaproszę na watek dziewczyny, które z nużeńcem skutecznie walczyły i wygrały, niech coś doradzą. No i dt.... potrzebny :( Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Biedna psinka... ma taki słodki pysio... :-( Dziewczyny, czy robicie Allegro cegiełkowe, bo bardzo by się przydało? Jeśli nie to ja mogę zrobić. Wrzucę ją też wieczorem na 2 fora spanielowe. Poza tym te zeskrobiny chociaż trzeba było zrobić, żeby ktoś świadomie wziął sunię na tymczas, jeśli się taki znajdzie. Oby, bo to jedyny ratunek! A tak w ogóle, to w jakim ona jest schronie? Quote
monika083 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Asia jesli mozesz to zrob to allegro. Ja pomysle nad jakims bazarkiem , Quote
Klaudus__ Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Myślę,że najlepszym wyjściem byłoby umieszczenie Jej w lecznicy - będzie czas na badania, a Ona będzie pod stałą kontrolą weterynaryjną. Jednak boję się,że finansowo nie wyrobimy... Ale trzeba Jej pomóc - musi być leczona jak najprędzej. Allegra cegiełkowego nie umie jak jesteś w stanie zrobić - to ja bardzo mocno proszę... Quote
Basia1244 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 A jaki jest koszt doby pobytu wraz z np. kąpielami? I czy macie taki gabinet weterynaryjny na oku? To warto dokładnie skalkulować. Quote
Iljova Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Daśka miała na DT sunie Tulę z chorobami skóry która ma teraz już swój domek poproszę ją żeby zajrzała. Quote
Drzagodha Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Tylko błagam, nie powielajcie moich błędów i wydajcie ją do DT z doświadczeniem przy chorych psach... Gdyby znalazł się jakiś DT w Poznaniu, to wtedy mogę polecić moją wetkę, która wyleczyła nam w ciągu 2 tygodni Rufiego, który był w podobnym stanie. Na pewno trzeba małą wyciągnąć z punktu, żeby nie trafiła do Mysłowic, bo stamtąd już nie wyjdzie raczej... Podeśle małą wieczorem Magdzie z Vivy, umieści u nich na stronie apel o pomoc. Quote
Drzagodha Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Dziewczyny czy macie pomysł na jakie konto wpłacać pieniążki na sunię? Czy jeszcze się wstrzymać z wpłatami? Do Allegro cegiełkowego też by się konto przydało. Aha, gdzie sunia teraz przebywa dokładnie? Quote
Cleo2008 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 kochane, dajcie metryczke psiunki na pierwszy post - gdzie jest przede wszystkim? Quote
daśka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Iljova napisał(a):Daśka miała na DT sunie Tulę z chorobami skóry która ma teraz już swój domek poproszę ją żeby zajrzała. zaglądam i po raz kolejny wszelakie członki mi opadają,kiedy ludziska się ockną!!!!! Potrzebny dom ,nie koniecznie mój,ponieważ Tula była u mnie pierwszą tak chora sunią,ale potrzeba domu,który da "kupę" czułosci,pomimo choroby,ponieważ dopiero,kiedy psiak podniesie się emocjonalnie można rozpocząć leczenie. Proszę pomyślcie nim oddacie ją do kliniki do klatuni,do której napewno trafi,ona zostanie tam całkiem sama,a dla stanu emocjonalnego psa,to nie jest dobre rozwiązanie:-( Quote
daśka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 szczęście w nieszczęściu,że psiaki sa istotami,które bardzo szybko potrafią uwierzyć w lepsze jutro,tylko checi z naszej strony potrzeba żadna żywa istota w depresji nie ma chęci do zycia,a psiaki tak szybko ją odzyskują,że jest to wręcz niewiarygodne!!! Quote
monika083 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Oczywiscie , ze najlepszym wyjsciem jest dt ,tylko skad taki wziasc.. Sunia jest na Slasku , trzymajmy sie tego , wiem , ze Klaudia nie pisze specjalnie gdzie dokladnie , bo pozniej dziewczyny pisza w ogloszeniach miasto i psy znikaja . Quote
Iljova Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Daśka ale to co zrobiłaś dla Tuli, przydałoby się tej suni, nie poddawałaś się, walczyłaś i pomogłaś jej. Dlatego zrobię jedyne co mogę, trzymam mocno kciuki za wspaniały DT taki jaki miała Tula, bo to duża część sukcesu przy leczeniu i zdrowieniu. Quote
Recommended Posts