Hala Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Co za słodkości.... a mój TZ wspominał.. że podejmiemy niedługo decyzję o szczeniaku, żeby w przysżłości (oby jak najdalszej) mieć godna następczynie mojej suki Soni (znaczy sie hasicy). :) Quote
marta23t Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 mam domek sprawdzony, u dobrych znajomych, chętny na szczeniorka. najlepiej sunię bo w domu są 3 suczki niesterylizowane. dom w okolicach Wolsztyna, psinka będzie miała duży teren do biegania; za dnia będzie dużo na dworze / jeśli będzie miała tendencje do ucieczek jest możliwość skorzystania z kojca 8na 30 m/, na noc psinka będzie w domku spała na kanapce. w domu są 3 domowe-kanapowe psiaki. w domu jets dwoje młodych ludzi - psinka będzie miała dużo ruchu, bieganie na lince przy człowieku / dzieczyny i podawały co to za sport ale znó zapomniałam:// czy mogę prosić o kontakt do opiekuna psiaków żeby osoba zainteresowana mogła się skontaktować? aha nowi właściciele zgadzają się na kastrację i wizytę przed i poadopcyjną. Quote
Hala Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 a tamte suczki dlaczego nie sterylizowane? Są na hodowlę? :) Quote
Kuna Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Chyba juz pisałam, ale w takim razie jeszcze raz... wszystkie ewentualne chetne osoby proszę o kontakt pod adresem gretar@huskyadopcje.pl Przy okazji podkreslam, że mamy do czynienia z psami w typie rasy siberian husky, to psy o specyficznych wymaganiach, duzy teren do biegania nie wystarczy. Jeżeli psy nie trafią do aktywnego domu, to za jakiś czas bedziemy zbierac je z ulicy... Bardzo proszę o zaznajomienie się zainteresowanych ze specyfiką rasy. Quote
marta23t Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Hala']a tamte suczki dlaczego nie sterylizowane? Są na hodowlę? :)[/QUOTE] a czy jak pies niesterylizowany musi być na hodowlę??? czasem się nie sterylizuje ale i nie rozmnaża. jeśli ktoś ma głowę na karku, umie psa upilnować a pies nie ma skłonności do ciąż urojonych i nie pojawia się ropomacicze nie widzę potrzeby kastrowania wszystkiego co się rusza. sama mam psy od 20 lat; w chwili obecnej 3 i 3 śp i żadna moja suka nie była sterylizowana. psy nie miały szczeniaków ani problemów związanych z ,,babskimi sprawami,, ..już nie czepiaj się z tą sterylką bo to chyba nie ten wątek:/ jestem zwolennikiem sterylek u psów , które nie wiadomo do kogo trafią , u psów schroniskowych ale nie za ciachaniem wszystkiego co się rusza:/ Quote
Pocahontas Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 marta23t upilnowałaś?ok.chwała Bogu.ale czasem zdarzy się wypadek,może zachoruje,może ucieknie.wiesz jak to różnie bywa. jestem za sterylizacją/kastracją.w dzisiejszych czasach niestety to lek na wszystko. Quote
marta23t Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Pocahontas napisał(a):marta23t upilnowałaś?ok.chwała Bogu.ale czasem zdarzy się wypadek,może zachoruje,może ucieknie.wiesz jak to różnie bywa. jestem za sterylizacją/kastracją.w dzisiejszych czasach niestety to lek na wszystko. upilnowałam i nie miałam najmniejszym z tych problemów. wiem, że wiele zależy od psa i właściciela ale mi żaden pies przez te lata nie uciekł i chwała Bogu / oby tak zostało/. moje psy są już w pewnym wieku, więc sterylka/kastracja teraz nie nie zmniejszy już ryzyka zachorowania / chyba że ropomacicza/ i jeśli pojawi się temat sterylki/ kastracji to tylko ze względów zdrowotnych jeżeli będzie takowa konieczność. ale nie skreślajmy domów, których psy nie są po strelce tym bardziej, że mają już swój wiek. kilka lat temu problem ten nie był jeszcze tak nagłaśniany a np. ja nie będę sterylizować 14 letniej suki albo 6 letniej z padaczką, wadą serca i zmianami neurologicznymi dla samej idei że tak być powinno.. Quote
Pocahontas Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 wiadomo że im straszy pies tym większe ryzyko.ale młode psy można ciachać-nic im się nie stanie. Quote
Husky4ever Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Bazarek na nasze północniaki ;) ! http://www.dogomania.pl/threads/204274-Drobiazgi-dla-Was-lepsze-jutro-dla-huskich-zabranych-z-pseudo!-Do-25.03.?p=16512235&viewfull=1#post16512235 Proooszę podnoście. Quote
Pocahontas Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 zapraszam do pomocy tym psiakom: http://www.dogomania.pl/threads/204486-Mega-bazar-kosmetyczny-na-psy-husky-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-pseudo.pom%C3%B3%C5%BC-im!do-27.03.do-24-00!!?p=16531601#post16531601 Quote
Merime Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pomoc za pomoc, razem możemy szybciej znaleźć im dom! http://www.dogomania.pl/threads/204535-Pomoc-za-pomoc!-%29?p=16536340#post16536340 Quote
Kuna Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 No wiesci takie sobie... przepraszam, ale pisze o wszystkim na forum shusky.pl a , że dogo kiepsko mi chodzi to tu już nie... w kazdym razie mamy jakiegos wirusa :(, maluchy gorączkują, niektóre puchną, nosy zawalone, wręcz problemy z oddychaniem.. Zoya tez musiała dostac antybiotyk. Za to Nuka i Łobuz maja sie świetnie, za sobą juz trening w dużym zaprzegu, na którym spisały się wyśmienicie! Quote
Ilonajot Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 prosze poczytajcie i rozeslijcie innym ku PRZESTRODZE: http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki platny DT, ktory okazal sie ... obora!!! Kuna, jak dobrze, ze JESTES ;) Quote
paulinken Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Błagamy o pomoc!!! Ślepe staruszki - Bunio i Dudzia uciekły z pseudohoteliku! Pomóżcie ich szukać!!! http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki/page15 Quote
Kuna Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Sierściuch - Hima Pannica będzie długowłosa, charakter - jak to corofini mówi - też długowłosy ;) znaczy się wredota mała, pyskata - potrzebuje domu z zasadami. Oczęta ma niebieskie jak morze i mozna się w nich utopić z miłości :sunny: Anak - wg niektórych zjadaczy chleba - najprawdziwszy husky :rotfl: Dlaczego? bo ma jedno oko niebieskie, a drugie brązowe :-> Ostatnimi czasy zrobił się bardzie nastawiony na człowieka, ale nadal lubi chadzać włąsnymi ścieżkami. Alaya - moja ulubienica. Wszędzie jej pełno, jest ciekawska, uwielbia się wspinac - bardzo możliwe, ze się skoczek szykuje. Uszy zaczęły się podnosić, więc chyba kłapciuchem nie będzie :) - ma piekne brązowo-miodowe oczka. No i Ziwuś, moje słoneczko, mój słodziak, rozczulający niesłychanie :sunny: Ogonek cały czas w ruchu, zawsze pierwszy przy człowieku, wrażliwy - no po prostu cudeńko i najpiekniejszy :) Jest najmniejszy z całej czwórki i również brązowooki. Quote
czikusiowa Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 dziękować za zdjęcia :) fajnie ( i szybko) maluchy rosną :loveu: i pomyśleć,że gdyby nie dana im szansa ... - w głowie się nie mieści :mad: Quote
Kuna Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Za to, że tak ładnie dziękujesz wstawię jeszcze zdjęcia pozostałej dwójki Łobuza i Nuki :cool3: Quote
czikusiowa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 widzę prawdziwi psi sportowcy :p a jak tam zainteresowanie adopcją? Quote
Kuna Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 NUka ma wstępnie zainteresowanego, Łobuz bedzie dopiero ruszął jak dostanę zrzeczenie się właścieila na mnie. Szczylami niby jest, ale na wysłane przeze mnie ankiety nikt nie odpowiedział... Zoyi jeszcze nie ogłaszałam. Quote
Recommended Posts