Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam was wszystkich chciał bym w jakiś sposób pomóc tym psiakom więc zdecydowaliśmy się z rodzinką na adoptowanie pieska Anak (jeśli jest to możliwe). Prosimy i jak najszybszą odpowiedz ponieważ nie chcemy by nas ktoś uprzedził... A jeśli jest to możliwe proszę "właściciela" piesków o jakiś kontakt do siebie. tel, gg.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xjackx1706ka napisał(a):
Witam was wszystkich chciał bym w jakiś sposób pomóc tym psiakom więc zdecydowaliśmy się z rodzinką na adoptowanie pieska Anak (jeśli jest to możliwe). Prosimy i jak najszybszą odpowiedz ponieważ nie chcemy by nas ktoś uprzedził... A jeśli jest to możliwe proszę "właściciela" piesków o jakiś kontakt do siebie. tel, gg.

jadę z nim do weta... mały ma temperaturę i źle się czuje... mam nadzieję, że to chwilowa niedyspozycja, a nie np. parwo:placz: - chyba byłoby za szybko... Trzymajcie kciuki - reszta bawi się i je, on wczoraj wieczorem tez był OK...

Posted

xjackx1706ka napisał(a):

W sprawie adopcji szczeniaczków, proszę kontaktować się z obecną tu Kuną.
Teraz dziewczyna ma sporo na głowie, więc może nie bywać non-stop na forum. Proszę wysłać do Kuny priva w tej sprawie.

Posted

Wygląda na to, że spanikowałam:lol: Mały ma troszkę zgazowane jelita, ale zanim dojechaliśmy do weta temperatura mu spadła. No cóż miał wycieczkę w ramach socjalizacji ;)

Posted

Na razie maluchy są i tak za małe, druga sprawa mam już kilka rezerwacji, muszę zobaczyć ile, bo szczerze mówiąc nawet się tym nie interesowałam ani czasu na to nie miałam. Jeden domek mam sprawdzony na bank, reszta przejdzie bardzo poważną weryfikację i odsiew. Musimy byc pewni, że maluchy zostaną wysterylizowane, bo w końcu zostaną wydane na warunku... baaardzo tego nie lubię :-|

Posted

xjackx1706ka napisał(a):

Jeżeli masz chęc pomóc psiakom i masz tak dobre serce, to może przygarniesz któregoś z dorosłych psów, szczeniaki zawsze znajdą szybko domy a z dorosłymi jest znacznie gorzej...

Posted

To prawda jest tyle pięknych, młodych huskich, które czekają na domy :( z np. półtorarocznym psem nie ma tyle kłopotów co ze szczeniakiem :) a jest jeszcze na tyle młody że wszystkiego może się nauczyć. Z doświadczenia wiem że pierwsze 2 lata życia husky to najtrudniejszy okres dla właściciela, potem już jest lepiej :) pewnie dlatego tyle tak młodych psów trafia na ulicę :(

Posted

Martyna_HA napisał(a):
No niestety do adopcji mamy o dziwo głównie młodzież, taki wysyp szczeniaków niestety blokuje adopcje psów dorosłych - bo jest jakieś takie skrzywienie, ze szczeniak=lepiej

a dziwne te skrzywienie.ja z jednej strony chciałabym szczeniaka bo to takie słodkie,cudownie pachnie i jest zabawne ale z drugiej strony pogryzione meble,demolki,sikanie i kupkanie.a tak ja zaadoptowałam w miarę młodego psa bo 14 miesięcznego.owszem troszkę ciężko było na początku ale teraz z dumą patrzę na swoje dzieło ;-)
dorosły pies jest jak najbardziej ok i przede wszystkim-KOCHA TAK SAMO MOCNO.

Posted

Alaya - bardzo kontaktowa, energiczna, ciekawska, potrafi się skupić, jak na szczeniaka oczywiście ;), wesoła. Wyrośnie na zrównoważoną, odważną, łatwo nawiązującą kontakty z ludźmi i innymi zwierzętami sucz.

Anak - najspokojniejszy, niezależny psiak, nawiązuje kontakt, ale lubi chadzac własnymi ścieżkami. Bardzo często pozostała trójka gdzieś szaleje, a on sam zwiedza inne miejsca. Wyrośnie na psa odważnego, zrównoważonego, ale dość niezależnego. Trzeba bedzie się mocno starać, aby zyskać jego uwagę ;)

Hima - mała zołza :), największa z miotu, najsilniejsza i potrafiaca wykorzystać swoją przewagę. Dominująca, powinna trafić do domu, który potrafi podejmować wyzwania. Wyrośnie na zrównoważoną sucz z mocnym charakterem, która nie da sobie w kasze nadmuchać.

Ziwa - mój ulubieniec i faworyt :). Najmniejszy, najbardziej ciekawski, żywy i kontaktowy. Wszędzie go pełno, na cmokanie pojawia się pierwszy, za nim Alaya. Prawdziwa radośc z posiadania tego psa. Wyrośnie na zrównoważonego, ale bardzo energicznego psiaka, który będzie lubił sobie powyć i z całą pewnością da znać, że sie go zaniedbuje i się mu nudzi ;)

Jak pewnie zauważyliście wszystkie psiaki są zrównoważone - generalnie cały miot jest bardzo wyrównany i psychicznie wręcz doskonały. Niejedna rasowa hodowla marzy o takich psach. Oj, bedzie się działo... byle komu nie dam!