Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w Węgrowie zdychaja szczeniaczki. jednego enia zabrała, bo miała nadzieję, że mu pomoże. niestety...nie udało się:-( - później opiszę naszą wyprawę, bo nie mam teraz nastroju.

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olga132 napisał(a):
w Węgrowie zdychaja szczeniaczki. jednego enia zabrała, bo miała nadzieję, że mu pomoże. niestety...nie udało się:-( - później opiszę naszą wyprawę, bo nie mam teraz nastroju.

Olga132 tak mi przykro:-(:-(:-(jak dojdziesz do siebie napisz prosze,co sie dzieje,co z Bursztynkiem on mi tak zapadł na sercu:calus:

Posted

Rozchorował się jeden boks ze szczeniakami. Weterynarz z Węgrowa stwierdził, że to zatrucie pokarmowe. Gdy w sobotę rano zdechł szczeniak pojechałyśmy z jednym z tych chorych szczeniorków do weta aż do Siedlec, żeby jeszcze ktoś inny rzucił na nie okiem. Weterynarz w Siedlcach tez potwierdził diagnozę o zatruciu. Szczeniaki miały straszna biegunkę (niektóre krwawą) i wymiotowały. Nie jadły i nie piły. Szczeniak z którym pojechałyśmy dostał antybiotyk, leki przeciwbólowe i przeciw wymiotne oraz kroplówke. Dostałyśmy tez zalecenie aby wszystkie chore szczeniaki dostały to samo w sob i niedzielę. W sobotę – przy nas wet z Węgrowa zaaplikował pozostałym szczeniakom leki. Enia zabrała sarenkę, ponieważ była najdrobniejsza i najsłabsza….niestety nie udało się jej uratować.
Z pozostałymi szczeniakami dziś jest troche lepiej.
Kędziorek i reszta maluchów ma się dobrze.
Jeśli chodzi o kontaktowanie się osób zainteresowanych kędziorkiem to pisała do mnie jedna pani kilka dni temu. Odpisałam jej i cisza…..

Posted

Witaj moj bursztynowy przystojniaku,hopaj na gore i dobrze sie rozgladaj za domkiem,moze ta pani sie odezwie ? Olga czy wiadomo jaka była przyczyna tych biegunek u maluchow ? Mam nadzieje,ze pozostałe:-( wyzdrowieja.

Posted

Kędziorek juz nas poznaje, cieszy sie ogromnie jak widzi ludzi bo wie,że będą głaski i pieszczoty on to kocha, lgnie do człowieka bardzo , płacze na tym łańcuchu, czy nikt by go nie wziął na tymczas??? śliczny aksamitny Kędziorek......

Posted

enia napisał(a):
Kędziorek juz nas poznaje, cieszy sie ogromnie jak widzi ludzi bo wie,że będą głaski i pieszczoty on to kocha, lgnie do człowieka bardzo , płacze na tym łańcuchu, czy nikt by go nie wziął na tymczas??? śliczny aksamitny Kędziorek......

:-( :-( :-( :-( :-( :-( ile jeszcze musisz czekać

Posted

Ulaa napisał(a):
Racja, trzeba go zabrać na tymczas, bo zdziczeje :shake: albo załapie jakieś choróbsko...

Mam nadzieje,ze nie powiedziałas tego w zła godzine,czytałam,ze tam jest parwo,co dalej z maluchami ?:shake::shake::shake:

Posted

Bursztynowy Kędziorku ciotka jest bardzo daleko, ale myśli o Tobie cieplutko. Bądź dzielny. Znajdzie się domek dla Ciebie - będzie ciepła dłoń do głaskania, miękka podusia do kolorowych snów, długie spacery, piłki i zawsze pełna miska. Domku, domku znajdź się już, proszę...

Posted

O ile Kędziorek doczeka........:shake: ciotki kochane nie spałam dziś całą noc przez to parwo w schronie.... tyle maluchów odeszlo za TM..:-(
Kędziorek niby starszy ale stał obok Wilmy jamnisi która jest na tymczasie u Gamonia (chora na parwo) bawili sie ze sobą mieli kontakt cały czas......on nie szczepiony......
wczoraj tak sie cieszył........nie pozwolił odejść od siebie, łapał mnie za ręce lekko zębami.....:-(
Fred tez mlody i obok Wilmy.........matko co z nimi będzie???:placz:

Posted

Ulaa napisał(a):
Olga powinna dzisiaj spodziewać się telefonu w sprawie Kędziorka. Od kiedy jest na tymczasie? Jak się sprawuje? Czy zostałzaszczepiony?

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
juz czaka na wieści o Kędziorku

Posted

Matko cioteczki napiszcie cos,to ,ze sie ktos w nim zakochał to sie nie dziwie,te bursztynowe oczy moga oczarowac,oby wszystko sie ułozyło po waszej mysli,ucałowania Bursztynku.Czekam na jakas wiadomosc.

Posted

kędziorek dzis przyjechał do warszawy. beka postanowiła zabrać go na tymczas. ale to lepiej, że jest w Wa-wie. będzie łatwiej go przekazać. w takim razie nie rozstaję się z telefonem. czekam!!!
ale sie dziwczyny cieszę.........:multi: