Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='choleraa']I zostaną 2 na stanie:)
Cholerka jedzie do domku w Podjuchach w poniedziałek:)
Panstwo maja wesoła rodzinke: 2 dzieci, kota, ktory Cholerki sie bał.. Czyli wiele sie u niej nie zmieni, dalej bedą ja meczyc dzieci i dziwne, pokraczne zwierzaki-> patrz Sasza:)
Jestem szczęśliwa, bedzie miala ogrodek do biegania, duzo raczek do glaskania, Pani mowi, ze bedzie ja na poczatku wozic do rodzicow, jak beda jezdzic do pracy, wiec bedzie miec i nowa mamuśke, bo tam rezyduje chichuachua:) A narazie przez pierwszy miesiac Cholerka i kot beda pod opieka Pana, ktory, niestety ma zlamana noge i siedzi w domu..
Jak wspaniale, ze wszystko sie tak dobrze ulozylo:)
Mam swietny humor dzieki dzisiejszemu dniu:)[/QUOTE]

My też się cieszymy razem z tobą :)

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, ze Cholerce trafil sie dobry domek! :) Czyli na stanie zostaja dwa (musze w koncu dowiedziec sie od dt Kropki czy sa gotowi podpisac umowe adopcyjna).
Dziewczyny, ktos robil ogloszenia szczylkom? Sa jeszcze na jakis portalach? Bo od momentu, kiedy poszla do domu Rudzia, to nikt juz do mnie nie dzwonil w ich sprawie, a sama nie pamietam, jak to dokladnie bylo.

Posted

[quote name='toska_latte']Klarka (ta czarna) i Romeo mysliciel :)[/QUOTE]
Mysle ze pora zrobic im ogloszenia indywidualne... ludzie widzac poprzednie ogloszenia, prawdopodobnie patrza na date i mysla, ze juz nie aktualne ;)

PS dzisiaj zawita do mnie kolejny szczenior, w podobnym wieku, nawet szczepienie drugie ma bardzo podobnie jak nasze szczyle... podobno piekny amstaffek, zobaczymy... mozliwe, ze mamy juz dla niego DS, ale najpierw musze szczyla obejrzec i upenic sie ze zdrowy i wesoly...

Posted

Cholercia pojechala wlasnie do domu..:-(
Otrzymała nowe imie Nuka i w towarzystwie bardzo podekscytowanej nowej Pani pojechala do domku testowac nowe zabawki i smakolyki, w ktore zaopatrzyli ją od razu po wizycie przedadopcyjnej- czyli wszystko czeka na malutka juz 2 dni..:)

Posted

I bez ogloszen, wszyscy, ktorzy szukaja szczeniakow znaja nasze szczyle: bylam na wizycie przedadopcyjnej dla Tanakas- Pani lepiej wiedziala ile maluchow nam zostalo niz ja:)
Pani ktora wziela Cholercie- tez znala imiona reszty rodzenstwa, mowila nawet o czarnych 6 tygodniowych szczeniakach (???) o ktorych w zyciu nie slyszalam.
Nasze szczyle są sławne:D

Posted

choleraa napisał(a):
I bez ogloszen, wszyscy, ktorzy szukaja szczeniakow znaja nasze szczyle: bylam na wizycie przedadopcyjnej dla Tanakas- Pani lepiej wiedziala ile maluchow nam zostalo niz ja:)
Pani ktora wziela Cholercie- tez znala imiona reszty rodzenstwa, mowila nawet o czarnych 6 tygodniowych szczeniakach (???) o ktorych w zyciu nie slyszalam.
Nasze szczyle są sławne:D

Fajnie przekręciłaś mój login "Tanakas" :D

Posted

Ania zaopiekowala sie odrobaczeniem maluchow :) Nawet wziela tabsa dla Amosa :) Aniu dziekuje Tobi ei mamie za pomoc :calus: W poniedzislaek lobuzy jada na szczepienie chyba, ze do tego czasu znajda domki ;)

Posted

a ja mam wiesci o Cholerci:) jutro beda fotki:)
nie napisali nic czego bym sie nie spodziewala, ale i tak milo sie czyta:)

Witam,dopiero dzisiaj otworzyłam skrzynkę.Nuka pokochała wszystkich
domowników,kota też:)))Apetyt jej dopisuje,właściwie to gdybym jej
pozwoliła to jadła by non stop:)ponieważ ma dużą potrzebę gryzienia
to dostaje specjalne kostki i z radością je rozgryza.Z kotem ganiają
się po całym domu i próbują się bawić ,chociaż jeszcze za bardzo nie
wiedzą jak:))Nuka jest wspaniałym psiakiem,przytulaskiem (śpi z nami w
łóżku),podbiła serca dzieci.W sobotę prześlę fotki.

Posted

Super! :) Ja mam wiesci od Bruce'a i Rudej, tylko czekam na pozwolenie ich umieszczenia tutaj ;)
Poza tym dzisiaj spotykam sie z Panem w sprawie Romea, a jutro bedzie kolejny chetny w sprawie Klarci - trzymajcie kciuki :)

Posted

No to przecież wątek szczyli,to gdzie umieszczać ich zdjęcia,jak nie tutaj,nie powinnaś nawet pytać-dawaj zdjęcia :)

A za Klarcię trzymam kciuki mocno,moja ulubienica,aż dziw,że tak długo musi czekać na swój domek :)

Posted

[quote name='tatankas']No to przecież wątek szczyli,to gdzie umieszczać ich zdjęcia,jak nie tutaj,nie powinnaś nawet pytać-dawaj zdjęcia :)

A za Klarcię trzymam kciuki mocno,moja ulubienica,aż dziw,że tak długo musi czekać na swój domek :)

Ulubienica-diablica :eviltong: Pierwsza rzecz, jaka widze po przebudzeniu, to wyszczerzone zeby Klarci, ktora pedzi, zeby mnie ugryzc na powitanie :evil_lol:

Najpierw wiadomosci od Bruce'a, na Ruda musicie niestety poczekac, bo jej fotki mam na telefonie.

Bruce – w naszym mniemaniu – ma się super :D

Trochę rozrabia, jak to szczeniak, ale jednak się słucha i strasznie szybko się uczy. Specjalnych szkód od momentu jego pojawienia się w domu się nie nabawiliśmy, poza zjedzonymi krótkimi spodenkami, kapciem i legginsami ;) Na początku trochę marudził w nocy, ale tak jak Wam opowiadaliśmy, szybko się przyzwyczaił, że śpi w legowisku i z nocy na noc wstawał coraz później. Teraz bywa tak, że wstaje około 7 na załatwienie się i dosypia do 8.30 – 9.00, ale ma też chwile, kiedy śpi całą noc i wstaje o 8.30 po raz pierwszy :)

Załatwia się w większości na balkonie, chyba, że go nie dopilnujemy albo wymyśli sobie, że zrobi siku tu i teraz ;) Woła na balkon, albo przynajmniej się koło niego kręci, czasami dostaje też “fazy” i biega po całym mieszkaniu z prędkością światła – wiadomo wtedy, że coś się będzie działo ;)

Żarłok i żebrak się z niego trochę zrobił, bo już wie, w której szafce trzymamy jego jedzenie i jak tylko ktoś tam się zbliża, to od razu jest przy nogach. Nawet rano potrafi stać w tym miejscu i spoglądać w górę – może akurat coś dla niego tam się znajdzie ;) Tym bardziej, że stamtąd też są smaczki do nauki i nagradzania. A uczy się naprawdę bardzo szybko. Umie już “siad”, “daj łapę”, od przedwczoraj uczymy go “leżeć” i “przynieś to” i są efekty... Przyznam, że to trochę zaskakujące :) Ale jest też spryciarzem – kiedy ma przynieść zabawkę, żeby dostać nagrodę, to potrafi przynieść tą, która jest bliżej niego, a nie która została mu rzucona :D

Zostawiamy go samego w domu na godzinę do trzech, żeby się przyzwyczajał. Nie hałasuje i nie płacze, tylko raczej znajduje sobie alternatywne zajęcia (jak na przykład obgryzanie liści z kwiatka (nietrującego)). Boi się trochę nowych osób i dzieci, ale w gościach zachowuje się przyzwoicie i najczęściej śpi ;)

Podsumowując – pociechę mamy z niego niesamowitą i mamy nadzieję, że jemu jest tak dobrze, jak nam się wydaje :)

W załączniku trochę fotek starych i nowych i link do filmiku, z którego mamy ubaw od kilku dni :)

http://www.youtube.com/watch?v=aPuQULmu7hY

Jak dla mnie wiadomosci sa rewelacyjne, super domek mu sie trafil :loveu:
A teraz foteczki

Posted

U nas za to jest syndrom zdretwialego jezora- po spaniu w jednej pozycji za dlugo, Sasza lata mniej wiecej tak przez kilka minut:) Chociaz to foto ukazuje juz koncowe stadium odretwienia:)

Posted

Sasza z jezorkiem slodka ;)
Zarowno Romeo, jak i Klarcia juz w swoich ds :) Romeo poszedl wczoraj do rodziny mieszkajacej pod Goleniowem. Ma mlodego pana (12 lat), ktory bardzo fajnie sie z nim obchodzil, poza tym ma juz doswiadczenie z psami. Romek zostal przekupiony na miesko i bardzo delikatnie wymiziany. Jestem o niego spokojna.
Klarcia zas poszla dzisiaj do mlodej pary mieszkajacej pod Gryfinem. Tez bardzo fajni ludzie, maja domek i dwa psy, jednego od szczeniaka (i wszystkie jego mleczne zeby schowane w pudelku na pamiatke :evil_lol:). Sami z siebie powiedzieli, ze sterylizacja to koniecznosc, co mnie bardzo ucieszylo. A z reguly nieufna Klarcia podleciala do nich, dala sie wziac na rece i wylizala twarze, wiec chemia zadzialala :)
Wiem juz tez, ze dt Kropki zdecydowal sie na zostanie ds, na dniach bedziemy podpisywac umowe. Innymi slowy - same dobre wiadomosci :)