Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tatankas napisał(a):
Widzę,że ogłoszenie na Polickim forum dało rezultaty,a już traciłam wiarę w to miasto.Czyli będę miała dwa psiaki do odwiedzania :)

Jednego, bo Bruce zamieszkal w Agnieszki okolicach :) Ani sie pomerdalo ;)

Maluchy zaszczepione :)

Posted

Dzisiaj udalo sie wszystkim gnojkom opanowac komende "siad" :razz: Romeo vel Paczus byl juz przeszkolony przez Beate, natomiast Klarcia i Ruda zalapaly w mig. Nawet filmik nakrecilam, ale obawiam sie, ze niewiele na nim widac.
Za to Klarcia - ten najwiekszy szalaput - miala dzisiaj starcie z Eniszka. Eni miala resztke karmy w misce, kiedy szczeniory juz tak dawaly czadu w kennelu, ze postanowilam je wypuscic. Klarcia i Ruda od razu podlecialy, sprawdzic, co to za ciekawe jedzenie tam lezy, wiec Eni - wczesniej absolutnie niezainteresowana sama karma, natychmiast sie zainteresowala. Najpierw warknela ostrzegawczo, co na Ruda podzialalo od razu, a na Klare w ogole. Wiec warknela jeszcze raz i jak to rowniez nie odnioslo skutku, to przewrocila mala na grzbiet, stanela nad nia i zaczela klapac zebami. Klara wlaczyla taka syrene, jakby ja co najmniej ze skory obdzierali (pozniej dokladnie sprawdzilam, poza jednym drasnieciem kla, Eni nie zrobila jej nic, a i to drasniecie bylo, jak mi sie wydaje, przypadkowe). Zgarnelam ja na rece, ale jeszcze przez jakies 5 minut wyla, natomiast Eniszka tak sie przerazila tym wszystkim, ze uciekla sie schowac z wiszacymi po pas flukami stresowymi :shake: I wez tu czlowieku badz madry - jedna wyje na rekach, a druga sie ukrywa, a ja oczywiscie sama do pocieszania i ratowania tych glupkow. Normalnie dom wariatow. Na szczescie juz jest ok, jak pozniej szczeniory podchodzily do Eni, to malo jej sie ogon z radosci nie urwal i nawet nie burknela.

Posted

No to Klara dostala niezla szkole zycia psiego :) Ona niezla zadziora jest i dobrze jej to zrobi, jak nauczy sie szacunku do starszych i wiekszych ;) Eni i tak ma do nich anielska cierpliwosc...

Posted

ageralion napisał(a):
No to Klara dostala niezla szkole zycia psiego :) Ona niezla zadziora jest i dobrze jej to zrobi, jak nauczy sie szacunku do starszych i wiekszych ;) Eni i tak ma do nich anielska cierpliwosc...

Lekcja chyba cos dala, bo pozniej Klarcia bala sie nawet napic z miski Eni (a z woda akurat nie ma zadnego problemu, szczeniory pija z miski Eni, a Eni wypija z ich miseczki, co przy jej gabarytach wyglada dosc komicznie;)). W duzej mierze byla to histeria, bo Eni byla bardzo delikatna. A teraz moze faktycznie nabierze oglady i przestanie uznawac za najlepsza zabawe swiata skakanie na Eni z rozpedu i gryzienie jej w ogon :evil_lol:

choleraa napisał(a):
u mnie tez byly spiecia.. Sasza 2 razy uszczypnela mala w ucho.. nic jej nie bylo ale darla sie jak poparzona...:)

To darcie sie, to one chyba maja we krwi. Klara brzmiala jak zacieta wiertarka ;)

Posted

Dziewczyny, wyślijcie maila do Julii z informacją, które psiaki znalazły DS bo na stronie TOZ-u nadal widnieją oferty : Fifi, Klary, Bruce,Romeo, Rudej Scarlet, Kropki...

Posted

Enigma79 napisał(a):
Dziewczyny, wyślijcie maila do Julii z informacją, które psiaki znalazły DS bo na stronie TOZ-u nadal widnieją oferty : Fifi, Klary, Bruce,Romeo, Rudej Scarlet, Kropki...

Na bierzaco informuje TOZ na ich forum, ktore maluchy znalazly dom...

Posted

zrobiłam banerki ;) ten wielki z myślą o sobie bo nie mam co w sygnaturke wstawić, ale częstujcie się ;) i uwierzcie mi że w tym pierwszym się starałam, ale jeden szczenior i tak jest 2 razy i to z tym samym zdjęciem ;)

Posted

już tłumacze :)

zaznaczasz sobie banerek myszką tak aby zaświecił się na niebiesko, następnie kopiujesz i przechodzisz w USTAWIENIA->po lewej EDYTUJ SYGNATURĘ i tam masz puste pole gdzie banerek wklejasz, klikasz zapisz i gotowe ;)

Posted

Powiedzcie mi prosze, czy zawsze w sprawie szczeniaków jest dużo telefonów od dzieci?? Ja już ich miałam chyba ze 20 :shake: Czasem słyszę, że tata/mama kazali zadzwonic i po poproszeniu kogos dorosłego do telefonu, faktycznie zaczynaja ze mną rozmowę, tylko że wtedy już na starcie są na przegranej pozycji.. ehhh

Posted

W sobote Ruda Scarlet pojechala do nowego domu, az pod Poznaniem :) Patrzac na zdjecia, zakochali sie w Klarze, ale ta nie chciala do nich podejsc, majac ich hmmm gdzies ;) Za to Ruda przyleciala cala w skowronkach i rozkochala ich w sobie :)

Bede sie usmiechala do kogo z Poznania o wizyte poadopcyjna ;)

Posted

W czwartek poznałam "świętą" (akurat) trójcę Ani - Klara to żywioł z rogami ;) , Romeo podbił moje serce swoim spojrzeniem a Ruda miała cudowny nos i zielone oczy !!! Cieszę się, że maluchy już w większości w swoich domach.

Posted

Enigma79 napisał(a):
W czwartek poznałam "świętą" (akurat) trójcę Ani - Klara to żywioł z rogami ;) , Romeo podbił moje serce swoim spojrzeniem a Ruda miała cudowny nos i zielone oczy !!! Cieszę się, że maluchy już w większości w swoich domach.

A paczka bazarkowa odebrana? :)

Posted

A paczka bazarkowa odebrana?

Taaak ! :D Na wątku astów dziękowałam Freya73 za przesyłkę, załapałam się nawet na gratisa :) Dzięki Marta za przekazanie paczuszki Ani.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Taaak ! :D Na wątku astów dziękowałam Freya73 za przesyłkę, załapałam się nawet na gratisa :) Dzięki Marta za przekazanie paczuszki Ani.

Nie ma sprawy :)

Posted

Jade jutro do podjuch przedstawic Cholerke prawdopodobnie nowej Pani:)
Zadzwonila dzisiaj, jedyna konkretna, od razu podala swoj adres, milo sie z nia rozmawialo.. jezeli wszystko pojdzie ok, to uwolnie sie od paskudy:evil_lol:
Żałuje, że Sasza tak malo umie, bo Cholerka opanowala juz wszystko to co mamuśka zna;) Szybko sie uczy, ktos bedzie z nią mial duzo radosci.. Żałuje, ze moj mąż jest taki stanowczy.. gdyby ją chociaż zobaczył, też by sie zakochał, a tak marudzi mi na odleglosc, ze zadnego drugiego psa..

Posted

[quote name='choleraa']Jade jutro do podjuch przedstawic Cholerke prawdopodobnie nowej Pani:)
Zadzwonila dzisiaj, jedyna konkretna, od razu podala swoj adres, milo sie z nia rozmawialo.. jezeli wszystko pojdzie ok, to uwolnie sie od paskudy:evil_lol:
Żałuje, że Sasza tak malo umie, bo Cholerka opanowala juz wszystko to co mamuśka zna;) Szybko sie uczy, ktos bedzie z nią mial duzo radosci.. Żałuje, ze moj mąż jest taki stanowczy.. gdyby ją chociaż zobaczył, też by sie zakochał, a tak marudzi mi na odleglosc, ze zadnego drugiego psa..[/QUOTE]

Super wiadomosci! Trzymam kciuki, zeby to bylo to :) wtedy zostana nam juz tylko dwa diably na stanie ;)

Posted

I zostaną 2 na stanie:)
Cholerka jedzie do domku w Podjuchach w poniedziałek:)
Panstwo maja wesoła rodzinke: 2 dzieci, kota, ktory Cholerki sie bał.. Czyli wiele sie u niej nie zmieni, dalej bedą ja meczyc dzieci i dziwne, pokraczne zwierzaki-> patrz Sasza:)
Jestem szczęśliwa, bedzie miala ogrodek do biegania, duzo raczek do glaskania, Pani mowi, ze bedzie ja na poczatku wozic do rodzicow, jak beda jezdzic do pracy, wiec bedzie miec i nowa mamuśke, bo tam rezyduje chichuachua:) A narazie przez pierwszy miesiac Cholerka i kot beda pod opieka Pana, ktory, niestety ma zlamana noge i siedzi w domu..
Jak wspaniale, ze wszystko sie tak dobrze ulozylo:)
Mam swietny humor dzieki dzisiejszemu dniu:)