tatankas Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Widzę,że ogłoszenie na Polickim forum dało rezultaty,a już traciłam wiarę w to miasto.Czyli będę miała dwa psiaki do odwiedzania :) Quote
ageralion Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 tatankas napisał(a):Widzę,że ogłoszenie na Polickim forum dało rezultaty,a już traciłam wiarę w to miasto.Czyli będę miała dwa psiaki do odwiedzania :) Jednego, bo Bruce zamieszkal w Agnieszki okolicach :) Ani sie pomerdalo ;) Maluchy zaszczepione :) Quote
toska_latte Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dzisiaj udalo sie wszystkim gnojkom opanowac komende "siad" :razz: Romeo vel Paczus byl juz przeszkolony przez Beate, natomiast Klarcia i Ruda zalapaly w mig. Nawet filmik nakrecilam, ale obawiam sie, ze niewiele na nim widac. Za to Klarcia - ten najwiekszy szalaput - miala dzisiaj starcie z Eniszka. Eni miala resztke karmy w misce, kiedy szczeniory juz tak dawaly czadu w kennelu, ze postanowilam je wypuscic. Klarcia i Ruda od razu podlecialy, sprawdzic, co to za ciekawe jedzenie tam lezy, wiec Eni - wczesniej absolutnie niezainteresowana sama karma, natychmiast sie zainteresowala. Najpierw warknela ostrzegawczo, co na Ruda podzialalo od razu, a na Klare w ogole. Wiec warknela jeszcze raz i jak to rowniez nie odnioslo skutku, to przewrocila mala na grzbiet, stanela nad nia i zaczela klapac zebami. Klara wlaczyla taka syrene, jakby ja co najmniej ze skory obdzierali (pozniej dokladnie sprawdzilam, poza jednym drasnieciem kla, Eni nie zrobila jej nic, a i to drasniecie bylo, jak mi sie wydaje, przypadkowe). Zgarnelam ja na rece, ale jeszcze przez jakies 5 minut wyla, natomiast Eniszka tak sie przerazila tym wszystkim, ze uciekla sie schowac z wiszacymi po pas flukami stresowymi :shake: I wez tu czlowieku badz madry - jedna wyje na rekach, a druga sie ukrywa, a ja oczywiscie sama do pocieszania i ratowania tych glupkow. Normalnie dom wariatow. Na szczescie juz jest ok, jak pozniej szczeniory podchodzily do Eni, to malo jej sie ogon z radosci nie urwal i nawet nie burknela. Quote
ageralion Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 No to Klara dostala niezla szkole zycia psiego :) Ona niezla zadziora jest i dobrze jej to zrobi, jak nauczy sie szacunku do starszych i wiekszych ;) Eni i tak ma do nich anielska cierpliwosc... Quote
choleraa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 u mnie tez byly spiecia.. Sasza 2 razy uszczypnela mala w ucho.. nic jej nie bylo ale darla sie jak poparzona...:) Quote
toska_latte Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ageralion napisał(a):No to Klara dostala niezla szkole zycia psiego :) Ona niezla zadziora jest i dobrze jej to zrobi, jak nauczy sie szacunku do starszych i wiekszych ;) Eni i tak ma do nich anielska cierpliwosc... Lekcja chyba cos dala, bo pozniej Klarcia bala sie nawet napic z miski Eni (a z woda akurat nie ma zadnego problemu, szczeniory pija z miski Eni, a Eni wypija z ich miseczki, co przy jej gabarytach wyglada dosc komicznie;)). W duzej mierze byla to histeria, bo Eni byla bardzo delikatna. A teraz moze faktycznie nabierze oglady i przestanie uznawac za najlepsza zabawe swiata skakanie na Eni z rozpedu i gryzienie jej w ogon :evil_lol: choleraa napisał(a):u mnie tez byly spiecia.. Sasza 2 razy uszczypnela mala w ucho.. nic jej nie bylo ale darla sie jak poparzona...:) To darcie sie, to one chyba maja we krwi. Klara brzmiala jak zacieta wiertarka ;) Quote
gagatekk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ale one cudne :) a u mnie cisza :( drażni mnie jak najpierw ktoś się odzywa wypytuje, a potem cisza. Quote
Enigma79 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dziewczyny, wyślijcie maila do Julii z informacją, które psiaki znalazły DS bo na stronie TOZ-u nadal widnieją oferty : Fifi, Klary, Bruce,Romeo, Rudej Scarlet, Kropki... Quote
ageralion Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Enigma79 napisał(a):Dziewczyny, wyślijcie maila do Julii z informacją, które psiaki znalazły DS bo na stronie TOZ-u nadal widnieją oferty : Fifi, Klary, Bruce,Romeo, Rudej Scarlet, Kropki... Na bierzaco informuje TOZ na ich forum, ktore maluchy znalazly dom... Quote
blacky. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zrobiłam banerki ;) ten wielki z myślą o sobie bo nie mam co w sygnaturke wstawić, ale częstujcie się ;) i uwierzcie mi że w tym pierwszym się starałam, ale jeden szczenior i tak jest 2 razy i to z tym samym zdjęciem ;) *** Quote
blacky. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 już tłumacze :) zaznaczasz sobie banerek myszką tak aby zaświecił się na niebiesko, następnie kopiujesz i przechodzisz w USTAWIENIA->po lewej EDYTUJ SYGNATURĘ i tam masz puste pole gdzie banerek wklejasz, klikasz zapisz i gotowe ;) Quote
ageralion Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Powiedzcie mi prosze, czy zawsze w sprawie szczeniaków jest dużo telefonów od dzieci?? Ja już ich miałam chyba ze 20 :shake: Czasem słyszę, że tata/mama kazali zadzwonic i po poproszeniu kogos dorosłego do telefonu, faktycznie zaczynaja ze mną rozmowę, tylko że wtedy już na starcie są na przegranej pozycji.. ehhh Quote
ageralion Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 W sobote Ruda Scarlet pojechala do nowego domu, az pod Poznaniem :) Patrzac na zdjecia, zakochali sie w Klarze, ale ta nie chciala do nich podejsc, majac ich hmmm gdzies ;) Za to Ruda przyleciala cala w skowronkach i rozkochala ich w sobie :) Bede sie usmiechala do kogo z Poznania o wizyte poadopcyjna ;) Quote
choleraa Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Czy dobrze licze, ze zostaly tylko 3 maluchy?:) Quote
ageralion Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 choleraa napisał(a):Czy dobrze licze, ze zostaly tylko 3 maluchy?:) Teoretycznie tak, chociaz nie dostalismy jeszcze decyzji z DT o adopcji Kropki ;) Quote
Enigma79 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 W czwartek poznałam "świętą" (akurat) trójcę Ani - Klara to żywioł z rogami ;) , Romeo podbił moje serce swoim spojrzeniem a Ruda miała cudowny nos i zielone oczy !!! Cieszę się, że maluchy już w większości w swoich domach. Quote
ageralion Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Enigma79 napisał(a):W czwartek poznałam "świętą" (akurat) trójcę Ani - Klara to żywioł z rogami ;) , Romeo podbił moje serce swoim spojrzeniem a Ruda miała cudowny nos i zielone oczy !!! Cieszę się, że maluchy już w większości w swoich domach. A paczka bazarkowa odebrana? :) Quote
Enigma79 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 A paczka bazarkowa odebrana? Taaak ! :D Na wątku astów dziękowałam Freya73 za przesyłkę, załapałam się nawet na gratisa :) Dzięki Marta za przekazanie paczuszki Ani. Quote
ageralion Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Enigma79 napisał(a):Taaak ! :D Na wątku astów dziękowałam Freya73 za przesyłkę, załapałam się nawet na gratisa :) Dzięki Marta za przekazanie paczuszki Ani. Nie ma sprawy :) Quote
choleraa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Jade jutro do podjuch przedstawic Cholerke prawdopodobnie nowej Pani:) Zadzwonila dzisiaj, jedyna konkretna, od razu podala swoj adres, milo sie z nia rozmawialo.. jezeli wszystko pojdzie ok, to uwolnie sie od paskudy:evil_lol: Żałuje, że Sasza tak malo umie, bo Cholerka opanowala juz wszystko to co mamuśka zna;) Szybko sie uczy, ktos bedzie z nią mial duzo radosci.. Żałuje, ze moj mąż jest taki stanowczy.. gdyby ją chociaż zobaczył, też by sie zakochał, a tak marudzi mi na odleglosc, ze zadnego drugiego psa.. Quote
toska_latte Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='choleraa']Jade jutro do podjuch przedstawic Cholerke prawdopodobnie nowej Pani:) Zadzwonila dzisiaj, jedyna konkretna, od razu podala swoj adres, milo sie z nia rozmawialo.. jezeli wszystko pojdzie ok, to uwolnie sie od paskudy:evil_lol: Żałuje, że Sasza tak malo umie, bo Cholerka opanowala juz wszystko to co mamuśka zna;) Szybko sie uczy, ktos bedzie z nią mial duzo radosci.. Żałuje, ze moj mąż jest taki stanowczy.. gdyby ją chociaż zobaczył, też by sie zakochał, a tak marudzi mi na odleglosc, ze zadnego drugiego psa..[/QUOTE] Super wiadomosci! Trzymam kciuki, zeby to bylo to :) wtedy zostana nam juz tylko dwa diably na stanie ;) Quote
choleraa Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 I zostaną 2 na stanie:) Cholerka jedzie do domku w Podjuchach w poniedziałek:) Panstwo maja wesoła rodzinke: 2 dzieci, kota, ktory Cholerki sie bał.. Czyli wiele sie u niej nie zmieni, dalej bedą ja meczyc dzieci i dziwne, pokraczne zwierzaki-> patrz Sasza:) Jestem szczęśliwa, bedzie miala ogrodek do biegania, duzo raczek do glaskania, Pani mowi, ze bedzie ja na poczatku wozic do rodzicow, jak beda jezdzic do pracy, wiec bedzie miec i nowa mamuśke, bo tam rezyduje chichuachua:) A narazie przez pierwszy miesiac Cholerka i kot beda pod opieka Pana, ktory, niestety ma zlamana noge i siedzi w domu.. Jak wspaniale, ze wszystko sie tak dobrze ulozylo:) Mam swietny humor dzieki dzisiejszemu dniu:) Quote
Recommended Posts