Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blacky764 napisał(a):
Cholery brakło :evil_lol:

Bo czekam na zdjecia od Kaji ;)

Tutaj masz opisy do chlopakow:

Bruce (ur. 20.12.2010r) – chłopak to 100% facet. U weterynarza spał na kolanach kołami do góry, tylko mu gazety, pilota do TV brakowało. Nawet sierść na jego „wielkiej” klacie, imituje męską owłosioną pierś Łobuziak – ciekawski i zaczepny.

Beethoven (ur. 20.12.2010r) z innej bajki. Największy i najcięższy z całego rodzeństwa, taki śmieszny i trochę niezgrabny misio przytulak. Jego uroczy jasny nosek, odrazu chwyta za serce

Romeo (ur.20.12.2010r) – typ romantyka z melancholijnym spojrzeniem. Jego ulubionym miejscem są ludzkie kolana, gdzie może dowoli nacieszać się pieszczotami. Uwielbia wspinać się do góry i wtulać w szyje.

Posted

kurcze Ruda ciągle wyje... Mimo głaskania i przytulania. Może jest to spowodowane tym, że tęskni... już mnie głowa boli bo od 3 w nocy wyje ;P z przerwami oczywiście na spanie i sikanie ;)

Posted

Ola__Sia napisał(a):
kurcze Ruda ciągle wyje... Mimo głaskania i przytulania. Może jest to spowodowane tym, że tęskni... już mnie głowa boli bo od 3 w nocy wyje ;P z przerwami oczywiście na spanie i sikanie ;)

A bawic sie nie chce? Moze trzeba jakos sprobowac odwrocic jej mysli od rodzenstwa...

Posted

Enigma79 napisał(a):
Aniu (toska_latte) a jak na taką zgraję młodocianych gości zareagowała /reaguje Enisia ?

Nie jest szczegolnie zachwycona ich obecnoscia. Jak wczoraj wpadla cala 8, to Enisia uciekala, byle dalej od nich. Pozniej dwojke tak obwarczala, ze biedaki pochowaly sie pod szafkami i za nic nie chcialy wyjsc (ale to dlatego, ze byla pora na kolacje Eniszonka i roznosily sie zapachy, wiec bronila swojego). Teraz z 3 nie ma problemu, bo spia w kennelu i Eni je ignoruje. Byly ze mna w pracy, wiec sie troche nabrykaly. Pozniej zrobimy mala zmiane - Enisia dostanie uszko do memlania i posiedzi w innym pokoju, a te troche poszaleja (jak juz sie wyspia). Generalnie, wbrew pozorom, nie jest to az tak klopotliwe, bo szczeniory sa malutkie i zawsze moge je gdzies "upchnac" ;) Bardzo pomaga nam kennel.

agaga21 napisał(a):
słodkie kundelki, tylko gdzie im tyle domków znaleźć? :(

Mam nadzieje, ze to nie bedzie az tak trudne. Cholera ma szanse na ds od piatku, Kropka ma spore szanse na ds w swoim dt. Ja mam juz kilka zapytan od znajomych moich osob z pracy, wiec moze nie bedzie zle :)

Wykapalam swoja swieta trojce, wiec wreszcie przestaly tak smierdziec ;) Jedza chetnie, choc Strzalke musze dokarmiac z reki, bo sie nie moze dopchac, a Bruce'a odciagac od miski - gdyby mogl, zjadlby wszystko sam ;) Oczywiscie zlamaly serca wszystkim ludziom u mnie w pracy ;) Zalatwiaja sie tez ladnie, wiec w weekend bedzie mozna spokojnie podac lek. Strzalka lubi sobie poplakac troche, ale genealnie wszystkie sa dosc ciche.
Mam tez wiadomosci od dwoch dt:
Beethoven - zostal wykapany jeszcze wczoraj i noc spedzil z Aga w lozku :) Jest bardzo grzeczny, obudzil sie o 3 i troche pokrecil, ale nie bylo problemu. Rano ladnie zjadl, popil i zaczal brykac, wyprobowujac na wszystkim, co sie da swoje zabki ;)
Kropka - zaprzyjaznia sie z suczka rezydentka, ktora zaczela jej matkowac :) Kropka, jako jeden z wiekszych szalaputow oczywiscie ciagle biega i ja zaczepia. Tez ladnie je i ogolnie jest w bardzo dobrym stanie.

Posted
Posted

Jak bym z nią przyszła do domu,to by mnie mąż razem z nią wywalił to raz.Druga sprawa to parwo w domu.Do maja muszę się powstrzymać z przygarnianiem szczeniaków.Zresztą dziewczyny mi tyle pracy przy bazarkach dają,że już dla swojej gromadki mi czasu brak :):):)

No właśnie-kolejny bazarek na TTBS:

http://www.dogomania.pl/threads/202486-ZAPRASZAM!!!-Dzieci%C4%99ce-ciuszki-dla-Ciebie-bi%C5%BCu-i-inne-na-TTB-Szczecin-28.02.?p=16330489#post16330489

ZAPRASZAM!!!

Posted

Cholera- mała zadziora, która nieadorowana domaga się głośno obecności ludzi.. Wszędobylska, ale urocza, podbija nawet najbardziej zatwardziałe serca..

zatwardziale serca--> Sasza;) ktora pilnuje szczyla na kazdym kroku... jestem zszokowana jak dobrze ją przyjęła.. musiałam wyjść dziś na godzinke, jedna byla w jednym pokoju, druga w drugim.. balam sie jak diabli, ze Sasza otworzy drzwi i cos jej zrobi.. wchodze, a tu nic, spaly obie w swoich pokojach.. Sasza jest ciekawa co to.. ale nie ufam jej wzrokowi.. patrzy tak jakos... wyglodniale??? ale oprocz moich dziwnych obserwacji psiego wzroku wszystko jest super:)

czemu tak trudno w dzisiejszych czasach o aparaty ja sie pytam!?
Kamyk zabral aparat ze soba do Anglii, mi zostawil zepsuty..
Ojciec jutro wyplywa w rejs i zabiera swoj ze soba..
moze kolega dzis podejdzie ze swoim pstrykaczem, to zrobie jakies fotki, bo gdzie mam kabel do telefonu tez nie wiem.. takie zycie bez faceta..:/

Posted

blacky764 napisał(a):
choleraa a gdzie zdjęcia Cholery ? ;)

Blacky czemu nie czytasz :p

choleraa napisał(a):

czemu tak trudno w dzisiejszych czasach o aparaty ja sie pytam!?
Kamyk zabral aparat ze soba do Anglii, mi zostawil zepsuty..
Ojciec jutro wyplywa w rejs i zabiera swoj ze soba..
moze kolega dzis podejdzie ze swoim pstrykaczem, to zrobie jakies fotki, bo gdzie mam kabel do telefonu tez nie wiem.. takie zycie bez faceta..:/

Posted

Kamila dziekuje za ogloszenia maluchow :) Mam tylko prosbe mala, zmien prosze numer kontaktowy z Agnieszki na Anie 508226762, bo ona w tym momencie najbardziej zorientowana w maluchch, a Aga i tak bedzie ludzi odsylala po informacje do nas ;)

Posted

ageralion napisał(a):
Kamila dziekuje za ogloszenia maluchow :) Mam tylko prosbe mala, zmien prosze numer kontaktowy z Agnieszki na Anie 508226762, bo ona w tym momencie najbardziej zorientowana w maluchch, a Aga i tak bedzie ludzi odsylala po informacje do nas ;)

ok :) zmienię :)

Posted

Cholerka tez pięknie wcina.. Podsumowując dzien dzisiejszy, zjadla pol kubka suchej karmy (oczywiście nie na raz) i ladna porcje tuńczyka z ryżem..
Zaczyna sie juz swobodnie czuć, spaceruje po mieszkaniu, ale sprawdza czy jej pilnuje. Jak wychodze z pokoju, to ona za mną- krok w krok..

Posted

ageralion napisał(a):
Doszly do mnie sygnaly, ze na stronie nie widac niektorych zdjec. Np nie mozna obejrzec zadnego szczeniaka, nie ma fot Buby i Malwinki... czy mozecie to potwierdzic?

Bube i Malwinke widze, ale fot szczeniakow faktycznie nie ma.