Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

choleraa napisał(a):
Widze sie rozbestwiły maluchy..;) a Cholerka po kąpieli i kolacji śpi jak suseł, jakby jej nie było..

Aha, jak tu pozniej wszystkie wpadly, to jak male stado szatanow ;) Nie wiedzialy, co psuc, jako pierwsze ;)
Moje teraz juz tez pospane w klebuszku. Musisz Cholerze strzelic serie profilowych, bo nie zdazylysmy jej obfocic ;)

Posty skacza, jak szalone...

Posted

tatankas napisał(a):
Śliczne maluchy,a zostały odrobaczone już?

Maluchy dostaly tabletki na robaki do podania w weekend (musimy je poobserwowac, przez kilka dni). Narazie zostaly spryskane preparatem na pchly. A w przyszlym tygodniu pierwsze szczepiania (DT Kropki zaproponowalo pokrycie kosztow szczepien suni :))...

Posted

tatankas napisał(a):
Śliczne maluchy,a zostały odrobaczone już?

Nie. Poniewaz dzisiaj zostaly zabrane od matki i przechodza na normalne jedzenie, trzeba je poobserwowac i jesli wszystko bedzie ok, to w weekend je mozna odrobaczac. Tabletki zostaly rozdane. Maluchy maja tez pchly, wiec czesc zostala od razu odpchlona, a czesc bedzie najpierw wykapana, a pozniej spryskana.
Poza tym trzeba caly czas uwaznie obserwowac czy cos jeszcze nie wyjdzie "w praniu". Jak na razie wszystko ok :) (tylko Beethovenowi jedno jadro jeszcze nie do konca zeszlo, wiec i na to trzeba zwrocic uwage).

Posted

Brakuje zdjęć profilowych dwóch szczeniaków :)
Czekam,na nie by uzupełnić ogłoszenie ...

Z tego co wiem,to najpierw powinny zostać odrobaczone,po 2 tygodniach znowu,a dopiero potem szczepienia!!!
Tak się robi ze wszystkimi szczeniakami,powinny dostać pastę od razu u weta.Zarobaczone szczeniaki to szczepienia nie będą działać jak powinny,szczeniak osłabiony po szczepieniach jest,a jak jest dodatkowo zarobaczony to zagrożenie już.

Posted

uffff przeczytałam całość :)
wow... jak mi wczoraj ageralion napisała, że tyle szczylków jest to przez myśl mi nie przeszło, że taka akcja się uda w tak krótkim czasie
dziewczyny jesteście boskie :loveu:

a jakie one słodkie, ale astów to one nie przypominają :lol:
Beethoven jaki ma ogonek zakręcony na jednej z fotek, boski jest

Posted

tatankas napisał(a):
Brakuje zdjęć profilowych dwóch szczeniaków :)
Czekam,na nie by uzupełnić ogłoszenie ...

Sa wszystkie, ktore mialam, tylko dogo poprzerzucalo posty :)
Post 73 - Strzalka
Post 75 - Kropka
Post 77 - Bruce
Post 78 - Beethoven
Post 79 - Romeo
Post 80 - Ruda Scarlett
Post 81 - Czarnulka

Brakuje tylko zdjec Cholery, ale te zrobi Cholera ;) dzisiaj juz nie zdazylysmy.

Posted

tatankas napisał(a):
Z tego co wiem,to najpierw powinny zostać odrobaczone,po 2 tygodniach znowu,a dopiero potem szczepienia!!!
Tak się robi ze wszystkimi szczeniakami,powinny dostać pastę od razu u weta.Zarobaczone szczeniaki to szczepienia nie będą działać jak powinny,szczeniak osłabiony po szczepieniach jest,a jak jest dodatkowo zarobaczony to zagrożenie już.

Maluchy zostana odrobaczone w weekend, bo narazie musimy je poobserwowac czy nic sie nie wykluje. Taki "okres kwarantanny"...

Posted

Ruda jest łobuzem ;) Generalnie je i pije bez problemów- załatwia się również bez problemów ;) Śpi z moją hasiorówną ale jak się obudzi to często wyje. Mimo przytulania i głaskania. Myślę, że po prostu tęskni za resztą łobuzów.

Posted

Ola__Sia napisał(a):
Ruda jest łobuzem ;) Generalnie je i pije bez problemów- załatwia się również bez problemów ;) Śpi z moją hasiorówną ale jak się obudzi to często wyje. Mimo przytulania i głaskania. Myślę, że po prostu tęskni za resztą łobuzów.

Olcia jestes :multi: Ciesze sie bardzo, ze mala tak sie zaprzyjaznila z Wasza sunia :) Mam nadzieje, ze szybciutko przywyknie sie do nowej sytuacji. Ona wydaje sie taka delikatna i krucha panienka. Prawdziwa dama :cool3: