Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ageralion napisał(a):
Wlasnie odebralam telefon, ktory mnie zalamal :placz:

8 szczeniakow po matce amstaffce szuka pinie DT/DS!!

Facet to patologia, dostal nakaz eksmisji i musi sie wyprowadzic na dniach. Ma sunie amstaffa, ktora mial sterylizowac ale zaniedbal sprawe i suczka urodzila 8 malych. Znajac zycie, chcial sobie zarobic na pieskach i mu nie poszlo. Maluchy maja ok 2 mc i jesli jutro nikt ich od niego nie zabierze to wsadzi je w torbe i wyniesie :placz: Mam DT dla jednego malucha u kobiety, ktora do mnie dzwonila.

Pilnie potrzeba jeszcze 7 miejsc dla szczyli!!!
Pomozcie!!!!

ageralion napisał(a):
Nie zartuje :placz:Babeczk ma poinformowac gocia, ze zabieramy jutro psy. Obie boimy sie, ze znikna jesli nie zapewnimy go o ich zabraniu.

Puscilam notke na fb, zaraz napisze apel na stronie...

Sa zdrowe, wciaz przebywaja z matka i sa w idealnym wieku na znalezienie im nowego domu.

PS. Facet sie wlasnie przyznal, ze mial zamial je zostawic na jakims przystanku, w takiej jest desperacji :angryy:

Maluchy przebywaja obecnie:
1. Cholera - dt u Cholery
2. Romeo - dt u Beaty.
3. Beethoven - dt u Agnieszki do piatku, weekend u toska_latte lub u ageralion i od przyszlego tygodnia znow u Agi.
4. Ruda Scarlett - dt u Oli
5. Kropka - dt z duzymi szansami na ds (pod warunkiem, ze sie dogada z suczka rezydentka)
6. Bruce - dt u Ani.
7. Klara - na razie u Ani.
8. Strzalka - na razie u Ani.

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta 517680264, Ania 508226762
http://ttb.szczecin.pl
ttbszczecin@gmail.com

Strzałka (ur. 20.12.2010r.) to fajna i energiczna sunia. Najdrobniejsza z miotu, ale niech nikogo to nie zwiedzie, bo energii to ona ma dużo. Jest otwarta do ludzi i innych zwierzaków, zaczepia do zabawy i wesoło bryka po mieszkaniu.

Kropka (ur. 20.12.2010r) – najbardziej odważna z całego rodzeństwa. Jako jedyna latała i zbierała suchą karmę z podłogi, dzielnie gryząc i chrupiąc twarde kulki. Miske z woda napadła jako jedyna. Zaczepiała wszystko i wszystkich, łapala za skarpetki zachęcając do zabawy.

Ruda Scarlet (ur. 20.12.2010r) – delikatna i subtelna z niej kobietka. Spokojna, ale jeśli potrzeba, potrafi się rozbrykać Ma słodkie białe pantofelki, uroczy jasny nosek i zielone oczy…

Klara (ur.20.12.2010r) – miała chyba najcieższy dzień z całego rodzeństwa, bo kiepsko znosi podróże autem. Jak odespała nudności, życie wstąpiło w nią ze zdwojoną mocą i nie dawała spokoju reszcie stadka, zaczepiając do zabawy i zapasów.

Fifi vel Cholera (ur. 20.12.2010r) – to wesoła i psotna pannica, z ogromnym pokładem energii. Podczas gdy jej rodzeństwo smacznie spało, powalone ilością nowych wrażeń, ta torpeda rozrabiała i zaczepiała do zabawy. Jest odważna i otwarta na nowe doznania, rozkochuje w sobie nawet najwiekszych twardzieli.

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu: Chłopaki :loveu:

Romeo (ur.20.12.2010r) – typ romantyka z melancholijnym spojrzeniem. Jego ulubionym miejscem są ludzkie kolana, gdzie może do woli nacieszyć się pieszczotami. Uwielbia wspinać się do góry i wtulać w szyje.

Beethoven (ur. 20.12.2010r) z innej bajki. Największy i najcięższy z całego rodzeństwa, taki śmieszny i trochę niezgrabny misio przytulak. Jego uroczy jasny nosek, od razu chwyta za serce

Bruce (ur. 20.12.2010r) – chłopak to 100% facet. U weterynarza spał na kolanach kołami do góry, tylko mu gazety, pilota do TV brakowało. Nawet sierść na jego „wielkiej” klacie, imituje męską owłosioną pierś Łobuziak – ciekawski i zaczepny.

Posted

Zapisuję szczyle.Już rozmawiałam z Martą,żeby zadzwoniła do agulindy,ona mówiła coś,że może wziąć szczyla na DT,coś też wspominała o swojej koleżance.

Posted

dziewczyny a pamietacie o tym? blacky Ty o tym pisalas pare dni temu, moze jest aktualne? 90 km to nie jest dalekko :

blacky764 napisał(a):
Dziewczyny dostałam na PW taką wiadomośc od użytkowniczki pyziokot, która z resztą niedługo wyśle do mnie paczkę, w której będą rzeczy na bazarek dla TTB Szczecin, z głównym przeznaczeniem na operację Tigi i Malwinki :smile:

"Jesli wolontariuszy nie zniecheci odleglosc/mieszkam w Dargomyslu,czyli ok 90km od Szczecina/
Moge zaoferowac DT,ale tylko dla jakiegos malego lagodnego biedaka/sama mam 3 male psiaki i jednego kota,wszystko mieszka w domu a biega po podworku/
tylko lagodny-zeby mi nie pozarl moich stworow."

Może jakiś mini łagodny amstaff ? ;-) W razie czego wiadomo gdfzie jest DT, może nie dla ASTa ale dla innego psa

Posted

ooo, pisałam w odpowiedzi na post blacky a okazało sie że wcześniej ;) na dogo czas to takie "stało się jutro" ( czytałam kiedyś takie opowiadania) przeskakujace posty i czasy stwarzają wrażenie rożnych terażniejszości ;)

Posted

some napisał(a):
dziewczyny a pamietacie o tym? blacky Ty o tym pisalas pare dni temu, moze jest aktualne? 90 km to nie jest dalekko :

tak, już wcześniej napisałam do tej kobiety :)

bebcik napisał(a):
Zdjęcia? To pomaga, gdy widzi się taką słodziakową mordkę :smile:

ageralion ma dostać zdjęcia, czekamy

Posted

może dla 1 ma miejsce, a dla 9 nie... nie wiem, ageralion musiała by napisać, ogólnie to dziwna sprawa, ageralion już wcześniej pisała że gościu chciał pewnie zarobić

Posted

Przyszlam do szczylkow, caly czas czekam na odpowiedzi od moich znajomych, mam nadzieje, ze nam sie uda juz "tylko" trzech miejsc brakuje! Ale caly czas zastanawia mnie tez, co bedzie z sunia - ich matka. Ja pewnie tez facet wyrzuci na ulice, skoro ma nakaz eksmisji :(

Posted

toska-masz rację-my tu o szczeniakach a ta mamunia sama zostanie lu zimnym schronie a ona przecież nie st wysterylizowana....sama nie wiem co oty mysleć-o sunieczce też nie wiemy jak ona do reszty świata

Posted

Ja już o domu tymczasowe na swoim Forum Polickim napisałam,do mnie już tylko 20km jest,może akurat się uda,ale jak by były zdjęcia to by lepiej wyglądało ogłoszenie.Czekamy na zdjęcia :)

Posted

Co do suni, to zostaje z wlascicielem. KObieta, ktora zglosila sie do mnie z tymi szczeniakami, osobiscie dopilnuje jej sterylki. Tym razem sie facet nie wywinie...

Zdjecia beda jutro, jak odbierzemy maluchy. Ale mam stresa :(

Posted

tatankas napisał(a):
Zapisuję szczyle.Już rozmawiałam z Martą,żeby zadzwoniła do agulindy,ona mówiła coś,że może wziąć szczyla na DT,coś też wspominała o swojej koleżance.

Agulinda na zebraniu i zadzwoni do mnie pozniej. Ma znajoma, ktora moze prawdopodobnie dac DT malemu ale w przyszlym tygodniu dopiero.

Posted

to od 17 będę trzymać kciuki (akurat wtedy będę piec ciasteczka, i będzie to trudne - ciasteczka i kciuki) :evil_lol: coś jeszcze choleraa się zastanawia nad DT

Posted

ageralion napisał(a):
Co do suni, to zostaje z wlascicielem. KObieta, ktora zglosila sie do mnie z tymi szczeniakami, osobiscie dopilnuje jej sterylki. Tym razem sie facet nie wywinie...

Zdjecia beda jutro, jak odbierzemy maluchy. Ale mam stresa :(

To dobrze, ze chociaz z sunia sytuacja jasna!

ageralion napisał(a):
Agulinda na zebraniu i zadzwoni do mnie pozniej. Ma znajoma, ktora moze prawdopodobnie dac DT malemu ale w przyszlym tygodniu dopiero.

Jesli bedzie trzeba, to ja moge przetrzymac jeszcze tego jednego do przyszlego tygodnia.

Posted

ageralion napisał(a):

to ja moge spokojnie do przyszlego tygodnia pomoc:)

Posted

ja dostałam odpowiedź:

"musze odmowic,leze w wyrku z zapaleniem oskrzeli ,na dodatek sama ,bo maz w Danii.
i aktualnie trudno mi poradzic sobie nawet z moim przychowkiem.
pozdrawiam "

Posted

blacky764 napisał(a):
toska_latte - bierz wszystkie :) nie, no w sumie jeden w tą czy w tą to jak nic :)

Blacky - nawet mnie nie kus, zla kobieto ;) ja bym bardzo chciala wziac je wszystkie na raz, zeby nie trzeba sie bylo martwic, ale nie ma nawet takiej opcji - u mnie do 17 nikogo w domu nie ma, a przez 3/4 miesiaca siedze sama z Eniszka - nie dam rady :(

Posted

blacky764 napisał(a):
ja dostałam odpowiedź:

"musze odmowic,leze w wyrku z zapaleniem oskrzeli ,na dodatek sama ,bo maz w Danii.
i aktualnie trudno mi poradzic sobie nawet z moim przychowkiem.
pozdrawiam "

No to tutaj sprawa jasna.

Ja moze mam jeszcze jeden DT ale upewnie sie po 21

Posted

toska_latte napisał(a):
Blacky - nawet mnie nie kus, zla kobieto ;) ja bym bardzo chciala wziac je wszystkie na raz, zeby nie trzeba sie bylo martwic, ale nie ma nawet takiej opcji - u mnie do 17 nikogo w domu nie ma, a przez 3/4 miesiaca siedze sama z Eniszka - nie dam rady :(

1 lub 2 + Enisia i tak Ci starczą ;)

to może znowu zróbmy podsumowanie DT ?

Posted

Mam dobre wiadomosci!! Dzwonila do mnie wlasnie Ewa (Psia Niania, ktora kiedys miala Enisie na dt) i najprawdopodobnie znalazla trzy brakujace dt!!!!! Z czego jeden moze sie przerodzic w ds!! Jak bede wiedziala cos wiecej, to napisze. Na razie pewne jest to, ze spotykamy sie jutro u mnie o 17, zeby obejrzec te wszystkie gnojki, mam nadzieje, ze moje mieszkanie przezyje taka zbiorowa napasc ;)