Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najlepiej opisałaby to pani danuta ale spróbuje i ja: biały łupiez na sierści Dixa powinien zejsc po kapieli, raczej nie ma mowy o alergii, grzybek na mordce do wyleczenia, zaburzenia koordynacji do leczenia nawet z pozniejszym sukcesem czyli ich calkowita eliminacją. Dixon boi sie tylko wchodzic do budynku i chodzic po kafelkach. jest noszony na rekach kiedy chce wyjsc na dwór. Pieknie zachowuje czystość.
Nie chce jesc suchej karmy, pani danuta powiedziala że wczoraj dostal pieczonego kurczaka :)

Posted

to juz pani danuta musi sama opisać, ja nie znam sie kopletnie na tych weterynaryjnych sprawach. pani danuta wspomniala tylko że Dixon może miec problemy ze wzrokiem ale to pewnie jeszcze będzie badane. zobaczymy.

Posted

wiem że mogę! dzieki dziewczyny za pomoc (to juz kolejny raz) mam nadzieje że bede mogla sie kiedys odwdzięczyć! a tymczasem juz zbieram kase na kolejny miesiąc pobytu dixa u pani danuty ale nie zapominam o Bako i Dolarze!!!!!!!

Posted

ja mysle, ze Dixonek boi sie pomieszczeń bo nigdy w nich nie był, albo był nawet karcony za próby wejścia do domu. Super, ze rokowania są tak pomyslne:) Ja równiez pamietam o Dolciu i Bako, dzis jak tylko wplynie mi wyplata przleje kase. Opowiedziałam mojej przyjaciółce historie Dixona i generalnie o psiakach, obiecala, ze bedzie co miesiac przekazywac 30zl - być moze dorzuci sie do deklaracji dla Dixonka:)

• 2 weeks later...
Posted

Wygląda na to, że zniknął :). W każdym razie jest coraz lepiej, Danusia mówiła, że już na tyle pewnie się poczuł, że skoczył na nią, żeby dać jej buziaka. Podtrzymała go, ale dla niego to i tak spory wyczyn, nawet z pomocą.

Posted

Pani Karolina (specjalizująca się w chorobach skórnych psów) która kontrolowała grzybka Dixona napisala dzisiaj do mnie tak:

"Witam,
pyszczek wygląda pięknie!!!Bardzo się cieszę,że leczenie pomaga.Proszę pamiętać tylko,że leczenie powinno być prowadzone aż do całkowitego ustąpienia zmian. Później dobrze byłoby zrobić posiew kontrolny i jeśli wynik byłby ujemny to kończymy leczenie.Ale wiem,że nie zawsze jest taka możliwość :)"

Także już na zdjęciach łatwo rozpoznać jak ładnie Dixon wraca do siebie!!!!! Super!

Posted

[quote name='mariamc']Spokojnie, zawsze tak robimy.

Koleżanka - Lawa _ ma cieczkę, Dixon ją kocha .[/QUOTE]

ja wiem i słyszałam że w szczecinku macie super opieke weterynaryjna! Dziekuje!!!!!

Posted

az sie ryczec chce ze szcześcia! piekna mordka Dixona i te oczka ufne. Dziękuje Pani Danucie i Tobie Gosiu, gdyby nie Ty Dixona pewnie juz by nie było.....:*

Posted

Byłem w niedzielę w Szczecinku podwieźć Kalinka i miałem okazje poznać Dixona Drugiego :) Super pies tylko od kilku dni mają z nim duży problem -rzucił się na opiekuna, ma jakieś zaburzenia neurologiczne od tego uderzenia. Mega sympatyczny faktycznie podobny do mojego czarnucha.