Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

koosiek, ja muszę lecieć teraz do roboty - czy możemy umówić się (znaczy nie z Toba, bo chyba nie mozesz) na łapanie celestynowiczów jutro około 12?

Posted

PSIAK WRÓCIŁ DO DOMU, MIAŁ CZIPA!!! :multi::multi::multi: Jeszcze nie dowierzam, ale jestem niesamowicie szczęśliwa.

Bardzo, bardzo dziękuję Marcie i Bartkowi, jesteście wspaniali! :loveu:

Posted

To na paluchu od razu ny sprawdzili tego czipa:-)
Dobrze, że czip był wpisany do bazy, ale widzicie, jak tylko jest możliwość trzeba sprawdzać jak najszybciej.
A jemu kto sprawdził? Ucieszyli się ludzie?

Posted

Gorzej gdyby nie miał czipa tak jak większość psów, wtedy bym chyba spać po nocach nie mogła, że odesłałam go na Paluch. Bartek i Marta przed wyjazdem do hoteliku zabrali go do lecznicy na badania. Już dawno miałam prosić Martę by poszła do lecznicy i to sprawdziła, ale byłam tak zabiegana, że niestety zapomniałam. Najważniejsze, że Korek wrócił do swojego domu. :) Mieszka na Trakcie, podobno uciekł za suką. Ma zostać wykastrowany.

Posted

To fantastycznie :) Mam nadzieję, że właściciele czarnego psiaka z Dzielnicowej też się odnajdą i zabiorą go z Palucha... Muszę w końcu zadzwonić i dopytać, może już go zabrali...

Posted

Cała akcja skończyła sie szcześliwie.... choć nie były łatwo, po wczorajszych awanturach Minor (vel KOREK) dogadał się w końcu z moją Bunią i dzisiaj od rana był spokój w stadzie, Od rana się katowałem z myślą ze trzeba bedzie Minora zawieść do hotelu bo niestety największym problemem okazały się schody ... 2 piętro bez windy, schody były za dużym wyzwaniem dla łap... pokładał się i wchodził na sztywnych nogach ...

DEcyzja zapadła i o 15:30 ruszyliśmy najpiew do Veta (Korek ma ok 10 lat) a potem po zlokalizowaniu czipa do włascicieli na Trakt Lubelski ... wlasciciele sie ucieszyli i powiedzieli ze to 3 ucieczka (w poprzednie skonyczyly sie na Paluchu) - swoją drogą, ja nie wiem ... mi nigdy pies nie uciekł - Ludzie w porządku , martwili się o niego, Był radość i pożeganie. HAPPY END

Posted

Korek jest bardzo podobny do Rudego z Konstancina:

Ale u Rudego pewnie nie będzie happy endu :( Kiedyś wzięty z Palucha, wisiał na łańcuchu, po powodzi trafił do lecznicy. Właściciele się go zrzekli, więc jest do adopcji. A z tego schroniska psy co tydzień jeżdżą na wiejską giełdę i tam znajdują "domy". Trafiają na łańcuchy, do pilnowania... :-(:-(:-(

Posted

o rany, cieszę się z Korka - tylko niech na boga mu adresówkę przypną :/ nie zawsze siek go znajdzie...

a do Rudego faktycznie podobny :( boże niektóre psy mają 100% beznadziejne życie. raz trafią to się okaże że beznadziejnie i za 8 lat są w punkcie wyjścia... super...