Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

8.02 szukałam na ul. Dzielnicowej w Wawrze psiaka z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/201590-W-wa-Wawer-koczuj%C4%85ca-psia-bida!!!
Znalazłam go, ale nie mogłam go złapać. Po jakimś czasie pojawił się tam drugi pies, byłam pewna, że to jakiś szwędas wawerski wyszedł sobie na spacer. Nie miałam przy sobie nawet telefonu by kogoś zawiadomić, musiałam już wracać do domu. Przyjacielski rudzielec poszedł za mną, nie mogłam go zostawić na ulicy..
Jakimś cudem udało mi się znaleźć dla niego awaryjny tymczas, niestety w piątek musi opuścić to miejsce! :placz:

Dostał imię Miron, jest duży i może mieć ok. 5-6 lat. To cudowny i łagodny misiek, który uwielbia kontakt z człowiekiem. Nie sprawia problemów, dobrze dogaduje się z innymi psami. Nadal mam nadzieję, że może jednak odnajdą się właściciele.

Jest hotelik do którego mógłby trafić, jego koszt to ok.300 zł za miesiąc. Niestety mam teraz złą sytuację finansową,a bardzo mi zależy by ten wspaniały misiek nie trafił na Paluch. Może tutaj znajdą się dobre serduszka, które go wesprą chociaż jednorazowymi wpłatami?
Potrzebna jest także pomoc w ogłoszeniach.

kontakt:
515-365-914 lub 603-650-101
siekowa@gmail.com

Bardzo dziękuję
Mru za to, że przetransportowali psiaka, oraz za zrobienie plakatu. :loveu:
Bumelkowej za to, że wydrukowała plakaty i mi je przywiozła. :loveu:

Posted

Szkoda go bardzo, widać ze to dusza pies ... Połowe kosztów hotelu moge pokrywać co miesiąc czyli po 150 PLN miesięcznie (pierwsze zasilenie 01.03.2011).
Zastanawiam się również czy mógłbym mu dać DT. Mam u siebie suczke owczarka środkowazjatyckiego i nie wiem czy sie polubią... Bunia generalnie lubi psich Panów, ale nie wiem co sie stanie w domu ...
Czy jest szansa abyśmy w piątek się zobaczyli tzn, Miron i Bunia ? Mieszkam w Warszawie na Woli

Posted

:crazyeye: Bardzo dziękujemy, to ogromna pomoc! Jak znajdziemy transport to jak najbardziej możemy najpierw spróbować zapoznać Mirona z Bunią. Jeśli coś będzie nie tak to zabierzemy go do hotelu. Miron też jest teraz na Woli (ul. Banderii). Mieszka z sunią, która potrafi mu pokazać, że ona tam rządzi i chłopak grzecznie się usuwa.

Posted

Super :) W jaki dzień i o której godzinie Ci odpowiada? Nie znam tych rejonów, więc musimy się umówić w jakimś charakterystycznym miejscu bym trafiła. Miron w piątek do godz. 17 musi opuścić awaryjne lokum.

Dziękujemy ciociom na wsparcie :)

Posted

siekowa napisała że : "Jeśli coś będzie nie tak to zabierzemy go do hotelu. Miron też jest teraz na Woli (ul. Banderii). Mieszka z sunią, która potrafi mu pokazać, że ona tam rządzi i chłopak grzecznie się usuwa. "

Jakby co to Ja połowę kosztów hotelu mogę pokrywać co miesiąc

Posted

Pomyliłam się w imieniu, psiak nazywa się Minor a nie Miron :) Znajoma powiedziała, że łatwiej nam będzie trafić do Moczydła, więc jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to moglibyśmy się umówić np. na rogu Górczewskiej i Deotymy.
Muszę jeszcze poszukać kogoś kto by mógł przewieść go do Wołomina jeśli coś byłoby nie tak.

Posted

Witam,

Moja propozycja jest następujaca :
- spotkamy sie w piątek o 15:00 na rogu Górczewskiej i Deotymy
- zobczymy jak pójdzie zapoznanie na spacerze (jesli bedzie kicha od razu, to zawiozę Minora do Wołomina już w piątek)
- potem będe prosił abyśmy razem poszli do mnie do domu i zobaczymy co sie stanie (jesli bedzie tragedia to w sobotę zawioze Minora do Wołomina)

Pzdr

Posted

Tak sobie myśle ze MINOR to troche słabe imie dla tego miska - mało medialne i mało melodyjne. Co powiecie na YOGI ... ? Imie idealne do adopcji/

A propos adopcji to znalazłem dom z dziećmi, który jest zainteresowany YOGIm, wiecej szczegółó bede znał w weekend

Posted

Yogi jest zdecydowanie lepsze od Minora, pasuje do takiego miśka. :) Minor mi się ciągle miesza i dopiero później zauważyłam, że wszędzie pisałam, Miron :D Powoli się zbieram i jadę. Będę pod jednym z tych numerów: 515-365-914 lub 883-995-797 (niestety zostałam z jednym telefonem i muszę przekładać ciągle karty)

Posted

Niestety sunia nie za dobrze dogaduje się z Jogim, szkoda bo psiak by miał super u Ronalda. Mamy pieniądze na pierwszy miesiąc hoteliku (200 zł od awaryjnego tymczasu i deklaracja Rolanda 150 zł). Stałych deklaracji brakuje 150 zł :(