siekowa Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 8.02 szukałam na ul. Dzielnicowej w Wawrze psiaka z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/201590-W-wa-Wawer-koczuj%C4%85ca-psia-bida!!! Znalazłam go, ale nie mogłam go złapać. Po jakimś czasie pojawił się tam drugi pies, byłam pewna, że to jakiś szwędas wawerski wyszedł sobie na spacer. Nie miałam przy sobie nawet telefonu by kogoś zawiadomić, musiałam już wracać do domu. Przyjacielski rudzielec poszedł za mną, nie mogłam go zostawić na ulicy.. Jakimś cudem udało mi się znaleźć dla niego awaryjny tymczas, niestety w piątek musi opuścić to miejsce! :placz: Dostał imię Miron, jest duży i może mieć ok. 5-6 lat. To cudowny i łagodny misiek, który uwielbia kontakt z człowiekiem. Nie sprawia problemów, dobrze dogaduje się z innymi psami. Nadal mam nadzieję, że może jednak odnajdą się właściciele. Jest hotelik do którego mógłby trafić, jego koszt to ok.300 zł za miesiąc. Niestety mam teraz złą sytuację finansową,a bardzo mi zależy by ten wspaniały misiek nie trafił na Paluch. Może tutaj znajdą się dobre serduszka, które go wesprą chociaż jednorazowymi wpłatami? Potrzebna jest także pomoc w ogłoszeniach. kontakt: 515-365-914 lub 603-650-101 siekowa@gmail.com Bardzo dziękuję Mru za to, że przetransportowali psiaka, oraz za zrobienie plakatu. :loveu: Bumelkowej za to, że wydrukowała plakaty i mi je przywiozła. :loveu: Quote
siekowa Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Dziś lub jutro wybiorę się do niego i porobię mu zdjęcia. Quote
Roland_De Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Szkoda go bardzo, widać ze to dusza pies ... Połowe kosztów hotelu moge pokrywać co miesiąc czyli po 150 PLN miesięcznie (pierwsze zasilenie 01.03.2011). Zastanawiam się również czy mógłbym mu dać DT. Mam u siebie suczke owczarka środkowazjatyckiego i nie wiem czy sie polubią... Bunia generalnie lubi psich Panów, ale nie wiem co sie stanie w domu ... Czy jest szansa abyśmy w piątek się zobaczyli tzn, Miron i Bunia ? Mieszkam w Warszawie na Woli Quote
siekowa Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 :crazyeye: Bardzo dziękujemy, to ogromna pomoc! Jak znajdziemy transport to jak najbardziej możemy najpierw spróbować zapoznać Mirona z Bunią. Jeśli coś będzie nie tak to zabierzemy go do hotelu. Miron też jest teraz na Woli (ul. Banderii). Mieszka z sunią, która potrafi mu pokazać, że ona tam rządzi i chłopak grzecznie się usuwa. Quote
Roland_De Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ja mieszkam na Jana Olbrachta, 2,5 KM od Banderii, więc można spokojnie sie umowić na spacer w Parku Moczydło Quote
Awit Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Oj, oby te spacery przyniosły Wam pozytywne efekty:-) Quote
koosiek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Zapisuję... i trzymam mocno, mocno kciuki za tymczas! Finansowo nie jestem w stanie pomoc, ale mogę obiecać ogłoszenia jak tylko będą nowe zdjęcia. Quote
siekowa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Super :) W jaki dzień i o której godzinie Ci odpowiada? Nie znam tych rejonów, więc musimy się umówić w jakimś charakterystycznym miejscu bym trafiła. Miron w piątek do godz. 17 musi opuścić awaryjne lokum. Dziękujemy ciociom na wsparcie :) Quote
Roland_De Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Proponuje zatem piątek 15:00, Park Sowińskiego (przy amfiteatrze). Tel do mnie 512 036 854 Quote
Awit Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 A jak nie przypadną sobie do gustu?<tfu> Quote
Roland_De Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 siekowa napisała że : "Jeśli coś będzie nie tak to zabierzemy go do hotelu. Miron też jest teraz na Woli (ul. Banderii). Mieszka z sunią, która potrafi mu pokazać, że ona tam rządzi i chłopak grzecznie się usuwa. " Jakby co to Ja połowę kosztów hotelu mogę pokrywać co miesiąc Quote
siekowa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Pomyliłam się w imieniu, psiak nazywa się Minor a nie Miron :) Znajoma powiedziała, że łatwiej nam będzie trafić do Moczydła, więc jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to moglibyśmy się umówić np. na rogu Górczewskiej i Deotymy. Muszę jeszcze poszukać kogoś kto by mógł przewieść go do Wołomina jeśli coś byłoby nie tak. Quote
Roland_De Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Witam, Moja propozycja jest następujaca : - spotkamy sie w piątek o 15:00 na rogu Górczewskiej i Deotymy - zobczymy jak pójdzie zapoznanie na spacerze (jesli bedzie kicha od razu, to zawiozę Minora do Wołomina już w piątek) - potem będe prosił abyśmy razem poszli do mnie do domu i zobaczymy co sie stanie (jesli bedzie tragedia to w sobotę zawioze Minora do Wołomina) Pzdr Quote
siekowa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Wspaniale, bardzo dziękuję! :) Quote
Roland_De Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Tak sobie myśle ze MINOR to troche słabe imie dla tego miska - mało medialne i mało melodyjne. Co powiecie na YOGI ... ? Imie idealne do adopcji/ A propos adopcji to znalazłem dom z dziećmi, który jest zainteresowany YOGIm, wiecej szczegółó bede znał w weekend Quote
pumcia02 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 szybki rozwój sytuacji :) ciekawe jak dzisiaj bedzie Quote
siekowa Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Yogi jest zdecydowanie lepsze od Minora, pasuje do takiego miśka. :) Minor mi się ciągle miesza i dopiero później zauważyłam, że wszędzie pisałam, Miron :D Powoli się zbieram i jadę. Będę pod jednym z tych numerów: 515-365-914 lub 883-995-797 (niestety zostałam z jednym telefonem i muszę przekładać ciągle karty) Quote
bumel Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Tylko Yogi:-) również zaciskam mocno kciuki za powodzenie dzisiejszej akcji! Quote
Atomowka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 O kurde ale super szybkie działania Jogi idealnie pasuje do tego psiaka :0 Quote
siekowa Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Niestety sunia nie za dobrze dogaduje się z Jogim, szkoda bo psiak by miał super u Ronalda. Mamy pieniądze na pierwszy miesiąc hoteliku (200 zł od awaryjnego tymczasu i deklaracja Rolanda 150 zł). Stałych deklaracji brakuje 150 zł :( Quote
koosiek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Szkoda :( Nie mam jak finansowo pomóc, sama muszę skądś wytrzasnąć na trzech nowych hotelowiczów :( Quote
mru Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 my możemy szkoleniowo pomóc z suką Rolanda, if needed Quote
Recommended Posts