Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdyby tak trafil się u kogoś domowy dt,za karmę i skromną opłatą ,to bylaby szansa wyrwania Gufiego ze schronu i stmatad prędzej by ktoś go adoptowal może.W każdym razie -nie może trafić do niepewnych ludzi do adopcji. Ten dziwny tel.od faceta z Koniakowa budzi u mnie wątpliwości i obawy jakby.

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

od wczoraj w sprawie Gufiego odebralam 3 telefony, kilka dni temu byl jeszcze jeden, na razie zadnych konkretow, ale trzymajcie kciuki, jak bedziecie dobrze trzymac to i na domek z ogrodkiem szansa jest ...

Posted

ludzie, ktorzy tak wydzwaniaja, widza je w Jarmarku, ktoras z zyczliwych mu ciotek robila oglaoszenia, nie jestem pewna - Olga? nie mam teraz czasu przegladac watku :( za duzo spraw, za malo godzin na dobe :( Z internetu mialam moze jeden chyba max. 2 telefony, z Jarmarku juz jakies 6 - 7, ale ciagle cos nie pasowalo, od wczoraj 3 i mam nadzieje, ze tu sie cos trafi

Posted

Kama83 napisał(a):
ludzie, ktorzy tak wydzwaniaja, widza je w Jarmarku, ktoras z zyczliwych mu ciotek robila oglaoszenia, nie jestem pewna - Olga? nie mam teraz czasu przegladac watku :( za duzo spraw, za malo godzin na dobe :( Z internetu mialam moze jeden chyba max. 2 telefony, z Jarmarku juz jakies 6 - 7, ale ciagle cos nie pasowalo, od wczoraj 3 i mam nadzieje, ze tu sie cos trafi

To moja znajoma robiła te ogłoszenia. Pytam dlatego bo chciałam wiedzieć czy z tych ogłoszen jest taki odzew

Posted

Proszę o małą przysługę. W Będzinie na osiedlu Zamkowym od dwóch dni błąka się młody bokserek. Podobno ktoś widział ogłoszenia o zaginięciu psa. Przejrzałam internet i nic, ale może chodzi o ogłoszenia wywieszone na tablicach. Jeżeli coś podobnego zobaczycie proszę o informację. Dziękuję.

Posted

mam zdjecie takiego plakaty w telefonie, ten plakat dotyczy zoltego 9 miesiecznego psa, podobny do boksera, ale to mieszaniec doga kanaryjskiego i amstaffa, nie widzialam psa z zamkowego, wiec nie wiem :( ale moze to ten sam... moge ci przeslac mms, jak podasz mi nr.

A co do mieszanca, odzew jest, ale jakos ciagle cos nie pasi :( bede dzis dzwonic do osob, ktore do mnie dzwonily, moze cos z tego bedzie po ponownej rozmowie

Posted

AgusiaP napisał(a):
Napewno Kama ;)

Ogłoszenia psiaka będą na wszystkie wtorki i piątki marca do Jarmarku i Motojarmarku +gratka +dwie emisje w Ofercie i na stronie: dabrowa.pl

Rozmawiałam z znajomą i Gufi będzie miała w kwietniu te same ogłoszenia co w marcu

Posted

ja sie na razie nie udzielam na watku, bo juz nie chce nic zapeszac.... ale drzwi z ostatniego ogloszenia jeszcze sie nie zamknely, tyle moge powiedziec

Posted

Znaleziony 27 marca w okolicy "dużego targu" w Dąbrowie Górniczej na
Redenie. Podobno błąkał się już tam kilka dni. W kolczatce. Bardzo
przyjacielski pies, niekastrowany. Teraz jest w chorzowskim schronie.
Może go ktoś szuka?

Posted

dotarlam - zrobilam sobie przerwe w sprzataniu ;) tak.. udalo sie, wzielam dzis Guffa na spacer i wiecie co? on jest..... przekoffany :D
liziasty straśnie, wesoly, chociaz na poczatku nie chcial wyjsc z boksu, a Biedronka... obiecalam jej, ze jej tego nie oszczedze :diabloti::eviltong: - klamczucha jest, bo chlopak pieknie chodzi na smyczy, nawet przy nodze :) bawic sie chcial, zabral mi futeral od aparatu i probowal pogryzc, wezme za tydzien jakas koche ze skory dla niego, to jesli uda mi sie go znowu wyprowadzic, to mu dam, a moze dostalabym go na stale? :cool3:

Posted

a teraz troche faktow, ma 56cm w klebie, wiemy juz, ze ladnie chodzi na smyczy, jest bardzo lagodny, do innych psow i do dzieci, z bardziej przykrych faktow (mam nadzieje, ze przesadzam) nie podoba mi sie okolica jego oczu, jakby troche lysial i zauwazylam tez strupek - na razie nie zglaszalam, zobaczymy, bo to moze byc nic; chlopak niesety ma tez zakazone uszy - jakis drozdzak pewnie, ale to w schronie raczej normalne, co do tych oczu, najlepsze zdjecie, jakie mam to takie:

cos jeszcze? hmm nie wiem... pytajcie jak cos.

Posted

co drugi ma zapalenie oczu, on na razie całkiem nieźle wygląda w porównaniu z innymi, nie obejmuje tego standard leczenia, ale zastanawiam się gdybyśmy kupili krople czy pozwolono by jednej osobie zakraplać oczy tym paru psom, które maja najgorszy stan - raz dziennie by przychodziła jedna wyznaczona osoba (na pewno Zefir, Suzi, Dasza, Viki, Pluto, chyba Roki, było tych psów sporo, ale nie spisywałam ich jak mi to mówiono i teraz żałuję, muszę zapytać na forum)

Posted

nie, spoko, jemu oczy nie ropialy, bardziej bym sie bala tego, co ma Koks i Kometa, to nie wygldladalo na zapalenie, ale wlasnie wylysienie wokol oczu i strupek pod okiem... nie widzialam wysypki na brzuchu, jak u Koksa, a moze po prostu na zdjeciach od Biedronki tego nie widac, a on zawsze tak mial? Czekam, az Biedronka zobaczy foty w wiekszym formacie.

Posted

Dotarłam w końcu na Dogo. Kama co do strupka pod okiem to napewno go nie miał. Próbuje przypomnieć sobie jak wyglądały okolice jego oczu i nie wiem już czy bardzo odbiegały wyglądem od tego co widzę na zdjęciach :niewiem:
A więc albo nie umiem się dopatrzyć na zdjęciach tych wyłysień albo poprostu nie widzę różnicy pomiędzy tym co pamiętam.
Kurczę naprawdę nie wiem co Ci powiedzieć Kama.

Z całą pewnością przesyłam Ci buziaka za to, że dzisiaj z nim byłaś na spacerze :buzi:

Posted

ok, mam nadzieje, ze mnie sie wydaje :) ja to troche czepliwa jestem, moj pies (jeden, czy drugi) cokolwiek ma niepokojacego dla mnie - to wole sie upewnic, raz kiedys zignorowalam drgniecie lapy przez sen u jednej mojej jamniczki (po przeciez psy czesto tak maja przez sen) i do dzisiaj pluje sobie w twarz za to, a minelo wieeeele lat...
jesli tylko mi sie uda go znow wyprowadzic, albo dostac na stale to bede obserwowac. A co do buziaka, niepotrzebnie - uwierz mi spacer z tym psem - to czysta przyjemnosc! tylko parowek nie umie jesc, bo nie chwyta zebami, jest tak delikatny, ze zlizuje je z reki, a jezor ma duzy, wiec wszystkie kawalki laduja na ziemi...