Biedronka39 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Nie mniej dziękuje za pamięć. Jak by ktoś miał jakieś bliższe informacje o nim będę wdzięczna za przekazanie ich do mnie :kiss_2: Quote
AgusiaP Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Biedronka39']Cieszę się, że mam bratnią duszę na Osiedlu. Ponieważ pochodzę z Katowic jakoś nie udało mi się znaleść tu na Mydlicach innych popratymców. Ciężko się oswajam ;-) Agusia może byśmy się poznały kiedyś na spacerze z psami ?[/QUOTE] Bardzo chętnie możemy się kiedyś umówic na spacerek z pieskami. Tylko nie wiem czy moja jamnisia nie będzie się bała Twojego dobermanka :evil_lol: To straszny strachulec ;) nie mówię/piszę już o mojej Majeczce, która jest u mnie na tymczasie Dzwoniłam do znajomej czekam na informacje kiedy i w jakich gazetach będą te ogłoszenia:lol: Quote
Kama83 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Biedronka tez ma jedna tymczasowiczke ;) ta raczej sie dogada z jamnisia :) Quote
AgusiaP Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Napewno Kama ;) Ogłoszenia psiaka będą na wszystkie wtorki i piątki marca do Jarmarku i Motojarmarku +gratka +dwie emisje w Ofercie i na stronie: dabrowa.pl Quote
Kama83 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Jako, ze moja podopieczna z Katowic, zostala zaadoptowana, poprosze o przydzielenie tego wlasnie psa; mam nadzieje, ze sie uda, ale to nie ode mnie zalezy. Jakies pomysly na imie? Quote
Olga7 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Kama83']Jako, ze moja podopieczna z Katowic, zostala zaadoptowana, poprosze o przydzielenie tego wlasnie psa; mam nadzieje, ze sie uda, ale to nie ode mnie zalezy. Jakies pomysly na imie? Rozumiem,że jako wolont.możesz mieć pod swoją opieką tego bezimiennego kudlacza? Może jednak nadajcie mu jakieś imię cioteczki ,by latwiej pisać o nim i w ogloszeniach nie byl bezimienny ? Np.Marcel, Gabor,Zoran,Mafi ,Gufi ? http://www.mojpupil.pl/imiona_dla_psow Quote
Biedronka39 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Gufi to super imie. Dzięki Kama za roztoczenie skrzydeł nad sierściuchem :-) Teraz to już Gufi do domu Quote
Kama83 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 no, nie tak szybko, nie mam wplywu na to, czy dostane tego psa pod swoje skrzydla, moge poprosic, ale czy sie uda, to zobaczymy ;) Quote
Olga7 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To chociaż tyle pocieszenia dla Gufiego,że będzie mial co tydzien może jedną ,czy wiecej życzliwych ciotek-wolont.i jakoś pomoga mu przetrwać ten czas w schronie.Oby jak najkrócej tam przebywal tylko ... Quote
Olga7 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Cichutko tu u slicznego Gufiego jakoś i nikt nie zagląda do niego ... Quote
Kama83 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 byl dzis jeden telefon, Pan przeczytal ogloszenie w Jarmarku, ale w trakcie rozmowy, okazalo sie, ze Pan szuka mniejszego psiaka, zaprosilam Pana do poogladania innych potrzebujacych, moze inny psiak znajdzie dom. Quote
AgusiaP Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Cieszę się, że jest jakiś odzew. Mam nadzieję, że zadzwoni ktoś kto zakocha się w Gufim Quote
Olga7 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Szkoda,że to nie dom dla Gufiego. Ale on nie jest duzy chyba ,gdzies tak.ok30-35 max w kłębie może miec ? Czy większy jednak ? Zeby tylko dobrych ludzi doczekal i spokojnego domu ,bez malych ,męczącycj nieraz psa dzieci . Quote
Kama83 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 30 cm w klebie to miala moja ostatnia podopieczna, a byla to psiura kompaktowa, podpachowa ;) chlopak jest wiekszy. Quote
Biedronka39 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Zdecydowanie większy o ile pamiętam miał jakieś max. 46 cm w kłębie. Ale nie jestem w stanie gwarantować tego swoją głową Quote
henikar Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Kochani zostałam poproszona o pomoc w szukaniu domków. Sprawa bardzo pilna. Rodzina dokarmiająca zwierzęta jest zrozpaczona i bezradna. Proszę zajrzyjcie na wątek. Sprawa dotyczy piesków z Dąbrowy Górniczej. http://www.dogomania.pl/threads/2043...DO-SCHRONISKA-!!! Quote
Olga7 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zaglądam i dziś do Gufiego.Jak on tam zachowuje się teraz w schronie? Czy nadal tak kaleczy sobie nos przeciskajac głowę przez kraty? Quote
Kama83 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 wlasnie odebralam kolejny telefon w jego sprawie, dziwny byl, Pan z Koniakowa, zadzwonil w sprawie "kupna psa", wyjasnilam cala sytuacje, zaproponowalam pomoc w dowiezieniu, Pan ma przemyslec sprawe. Tamten Pan niestety sie nie odezwal. Uwazam, ze powinnismy psa wyprowadzic chociaz na zdjecia i zmierzenie? Jesli nie pozwola na objecie go wolontariatem, to moze chociaz tyle mozna? Quote
soboz4 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Na razie nie ma możliwości wzięcia pod skrzydła wolontariatu nowego psa stałego, nawet jak jakiś pójdzie do adopcji, to i tak jest kolejka psów... Psy do zdjęć wychodzą kolejno boksami, minie parę tygodni zanim przyjdzie kolej na niego, bardzo żałuję że nie mogę przekazać lepszych wieści... Quote
Kama83 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 no wlasnie, jeszcze 20 boksow (kolejno, ale moze niektore po drodze juz maja zdjecia) do jego kolejki. Udalo mi sie dzis do chlopaka zajrzec na chwilke. Wszystko u niego w porzadku (na tyle, na ile moze byc w schronisku). Patrzyl na mnie bardzo przyjaznie i merdal ogonkiem :) Quote
Recommended Posts