henikar Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Tez zagladam, ale narazie musze moim sierotom znaleźc domki. Quote
jotka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 może ktoś zna tego psa? http://www.dogomania.pl/threads/2036...eki%C5%84czyyk! Quote
Biedronka39 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 [quote name='jotka']może ktoś zna tego psa? http://www.dogomania.pl/threads/2036...eki%C5%84czyyk! Będę miała to na uwadze gdyby ktoś się o niego dopytywał Quote
Biedronka39 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Kama83 napisał(a):do gory, trzymamy kciuki za sobote!!! Sobota już mineła a chłopak ciągle czeka. Psina do domu ! Quote
maciaszek Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 W środę będę w schronisku, dowiem się czy jeszcze jest. Quote
yolanovi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 dziewczyny przepraszam za off-a, pomóżmy skrzywdzonemu psiemu dziecku. jego los, jego życie w naszych rękach: http://www.dogomania.pl/threads/202979-WROC%C5%81AW!_-wybaczcie-lecz-zn%C3%B3w-b%C5%82agam-o-pieni%C4%85dze-dla-szczeniaka! Quote
Kama83 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 przy mnie go nie zabrano w sobote :( chcialabym go w najblizsza sobote wyprowadzic na zdjecia, u Bazyla z Sosnowca taki ruch... a tu taki psiak podobny, inne umaszczenie i cisza :( Quote
Biedronka39 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 No właśnie bardzo sznaucerowaty w typie, a do tego łagodny i radosny. Nie wchodzi w konflikt z innymi psami :cool3: Może skoro taki ruch jest u Bazyla to komuś podsunąć jego jako alternatywę :lol:. Będzie miał dwa w jednym - owczarka niemieckiego i sznaucera, a do tego jeszcze dozgonnie wdzięcznego przyjaciela na lata:razz: Quote
Biedronka39 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Dzięki Kama za wsparcie. Na Ciebie zawsze można liczyć :lol: Quote
Olga7 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='henikar']Biedronka39 to nie jest ten psiak z ogłoszenia znaleziony w Bedzinie. Ja też często zaglądam do tych ogłoszeń i kiedy zobaczyłam twojego psinę od razu zadzwoniłam do koleżanki, która dokładnie znała historie tamtego psiny, gdyż przebywał u jej znajomej. Teraz ponownie widząc Twój wątek zadzwoniłam. Na 100 % to nie jest ten psiak. Ale podobieństwo jest. Postaram się pomóc w ogłoszeniach. Czy masz jakieś plakaciki, czy mam sama zrobic. http://zaginionepsy.pl/obiekt,7367,Znaleziony,Bedzin,NIEAKTUALNE.html Ten pies z ogloszenia z Będzina jest faktycznie w typie briarda,ale Bazyl ma trochę tylko z nim wspolnego . Bardziej kojarzy się z mixem sznaucera z terrierem walijskim,przez ten ciemny plaszczyk-plecy.Ale śliczny jest faktycznie. Tak czy owak- szuka domu i dobrze by bylo zabrać go ze schronu zanim trafi na wybieg do reszty psów,gdzie jako łagodny pies może mieć ciężkie i b.krótkie życie.Chyba ,że trafi do niedużych,lagodnych psów.Ale i to nie jest gwarancja bezpieczenstwa. Biedronko,nie ma jednak szans na przetrzymanie u was nawet klika tyg./ m-cy tego psa ? On nie powinien dlugo szukać domu.jest b.ladny i spokojny. Nie wiesz ,czy on toleruje koty,gdyby ktoś o to pytal ? https://picasaweb.google.com/ekwiecien72/ZnalezionyMieszaniec?authkey=Gv1sRgCJmZ1Kn83rjfJA&feat=directlink# Takie trochę sznupkowo ma uszka i pyszczek.Coś w tym jest. Quote
Biedronka39 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 W gwoli ścisłości Bazyl to imię sznaucera ze Schroniska w Sosnowcu, który również poszukuje domku . Psiak któremu próbuje znaleźć dom niestety nie posiada imienia i przebywa w Schronisku w Katowicach od 14.02 . Już od 27.02 nie jest na kwarantannie więc z cała pewnością znajduje się z innymi psami. Próbowałam pozyskać jakieś info jak się miewa i pracownicy schroniska twierdzili, że wszystko z nim jest w porządku. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego sama. Aktualnie mam u siebie na DT szczeniaka któremu również szukamy domku, a oprócz tego posiadam jeszcze własnego psa. Więc jestem obłożona i nie mogę zabrać go do siebie. Nie wiem jak on reaguje na koty bo nie miałam możliwości sprawdzenia tego. A ogłaszam go na różnych portalach i na allegro już chyba od 14.02 i ciągle cisza. Liczę więc na wsparcie w poszukiwaniu domku dla niego :-) Quote
Olga7 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Juz poprawiam tekst,bo myslalam,że Bazyl to tez ten pies.A może nadajcie mu jakieś imię ,żeby nie bylo takich pomylek? :razz: No i latwiej jest psa oglaszac a ludziom pytać potem o tego ,czy innego psa ? Mniej zamieszania wtedy . Wyslalam też wątek AgusiP z waszego miasta -może choć rozesle nieco wątek. Quote
AgusiaP Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='olga7']Juz poprawiam tekst,bo myslalam,że Bazyl to tez ten pies.A może nadajcie mu jakieś imię ,żeby nie bylo takich pomylek? :razz: No i latwiej jest psa oglaszac a ludziom pytać potem o tego ,czy innego psa ? Mniej zamieszania wtedy . Wyslalam też wątek AgusiP z waszego miasta -może choć rozesle nieco wątek.[/QUOTE] Jestem i do tego z tego samego osiedla Mydlice co Biedronka ;) Olga dzwoniła do mnie dzisiaj w sprawie tego psiaka. Niestety nie mam nikogo kto mógłby dać mu DT. Zadzwonię jutro do znajomej, żeby umieściła jego ogłoszenia w Jarmaku, w Ofercie i w jeszcze jednej gazecie, ale nie pamiętam w tej chwili w jakiej... Quote
Olga7 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='AgusiaP']Jestem i do tego z tego samego osiedla Mydlice co Biedronka ;) Olga dzwoniła do mnie dzisiaj w sprawie tego psiaka. Niestety nie mam nikogo kto mógłby dać mu DT. Zadzwonię jutro do znajomej, żeby umieściła jego ogłoszenia w Jarmaku, w Ofercie i w jeszcze jednej gazecie, ale nie pamiętam w tej chwili w jakiej...[/QUOTE] Każda pomoc liczy się,wiadomo.Dzięki Aguś za pomoc w ogloszeniach,może akurat będą skuteczne? Pies od tego wciskania się w kraty zdarl sobie skorę na pyszczku,biedak.Pewnie jest przerażony tym szczekaniem i ujadaniem takiej masy psow i chce wydostać się do ludzi,na wolność. Wygląda na to,że porzucono,wywieziona go a nie zagubił się.:shake: Quote
Olga7 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='maciaszek']Psiak ciągle w schronie.[/QUOTE] Maciaszku,nie znajdziecie cioteczki tam w okolicy -na Sląsku jakimś cudem choc dt temu szorściakowi? Jakoś uzbieralibyśmy pewnie na niedrogi tymczas dla niego. Quote
maciaszek Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Wszystkie znane mi okoliczne dt (a tych, tyle co kot napłakał...) są zapsione. Quote
henikar Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Też śledzę wątek psiny. To faktże jest ciężko z DT. Po osiedlu, na którym mieszkam znowu kolejne nieszczęście, ok. siedmio-miesięczna sunia. Obłęd i bezradność. Quote
Biedronka39 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='AgusiaP']Jestem i do tego z tego samego osiedla Mydlice co Biedronka ;) [/QUOTE] Cieszę się, że mam bratnią duszę na Osiedlu. Ponieważ pochodzę z Katowic jakoś nie udało mi się znaleść tu na Mydlicach innych popratymców. Ciężko się oswajam ;-) Agusia może byśmy się poznały kiedyś na spacerze z psami ? Quote
Biedronka39 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='olga7']Każda pomoc liczy się,wiadomo.Dzięki Aguś za pomoc w ogloszeniach,może akurat będą skuteczne? Pies od tego wciskania się w kraty zdarl sobie skorę na pyszczku,biedak.Pewnie jest przerażony tym szczekaniem i ujadaniem takiej masy psow i chce wydostać się do ludzi,na wolność. Wygląda na to,że porzucono,wywieziona go a nie zagubił się.:shake:[/QUOTE] Również bardzo serdecznie dziękuje Wam za pomoc w ogłoszeniach. Też odniosłam takie wrażenie, że ten psiak kiedyś miał dom. Na początku miał problemy z zachowaniem czystości ale po kilku wyjściach zaczął łapać o co chodzi. Niestety nie wiem jak teraz to wygląda ale chyba potrzebował by trochę czasu na skuteczna naukę zachowywania czystości w domu. Być może był trzymany na zewnątrz lub przy domu. Trudno mi to ocenić Quote
Biedronka39 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='maciaszek']Psiak ciągle w schronie.[/QUOTE] Drogi maciaszku a jak się czuje ? Czy mocno zestresowany ? Czy psy w boksie dają mu żyć ? No i czy ranka na pyszczku się zagoiła ? Quote
maciaszek Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Nie widziałam go. Że jest w schronisku wiem z tego, że jego numer nie został mi podany jako wyadoptowany. Miałam dużo nowych psów do obfotografowania i nie było czasu na obchodzenie schronu. Quote
Recommended Posts