Paulix Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Od poniedziałku jest ze mną Twin - mój wyczekany, wymarzony, sportowy. tri kolorowy border w workingowym typie :diabloti: Jutro mija tydzień w nowym domku :cool3: Jak tak sobie z nim przebywam większość doby, to stwierdzam, że się całkiem zmienił Jakoś mu się jakby łapki wydłużają Waży 4,2 kg i mierzy ok. 30 cm w kłębie (normalne zmierzenie go jest nierealne :roll:) Poza tym już dość ładnie zostaje w klateczce :loveu: Nie piszczy, albo trochę popiszczy i kładzie się spać :multi: I zaczyna pałać do niej jako taką miłością, bo do tej pory zaglądał do niej tylko po picie i żarcie, a teraz zdarza mu się nawet w niej zasnąć :p W nocy śpi ze mną, albo gdzieś na podłodze, z racji tego, że nie wytrzymuje od 23 do 6, robi na podkłady - ja bym z nim bezproblemowo wyszła w nocy, ale brak oświetlenia (czyt. jedna latarnia na ulicy za choinkami) sprawia, że nic nie widać, nawet latarka nie pomaga, bo trzeba jeszcze za nim nadążyć, i do tego te temperatury :shake: I jest jeszcze argument numer dwa, czyli fakt, że i tak będzie spał ze mną w łóżku, więc niech się przyzwyczaja :diabloti: Fajnie włączył mu się kliker i jak na tak małego papisia, jestem pod dużym wrażeniem jego sposobu myślenia i powtarzalności. Już kuma, że po kliknięciu należy zgłosić się po żarcie, i wyłapuje szczegóły idealnie - nawet jak klikam najmniejsze spojrzenia w bok, to wyłapuje I udało mi się go ogarnąć i nie rzuca się na żarcie :cool3: Chętnie się przeciąga, ma problemy z przynoszeniem, bo kiedy ja biegnę lub go wołam włącza tryb "lecimy" i zabawka idzie w odstawkę Ale myślę, że to takie papisiowe, i jeszcze się chłopak nakręci Na zewnątrz się przeciąga, ostatnio nawet w centrum handlowym nie miał z tym problemu Póki co pracuje nad tym przynoszeniem - rzadziej się z nim bawię, bardziej go nakręcam na początku i jak najczęściej używam zabawek na dworze i staram się z nim równocześnie biegać, pomaga. Zastanawiam się, czy wzmocnić przynoszenie żarciem, skoro mu póki co zależy, czy zostawić tak jak jest? Poza tym umiemy już przebiegać przez tunel i znamy (i poznajemy, że należy ją zawsze respektowąć :evil_lol:) jakże użyteczną przy dziabiącym cały świat szczeniaczku komendę puść I zaczyna się już robić taki fajny, bo coraz mniej szczeniaczkowy I w ogóle dzisiaj była taka ładna pogoda i zrobiliśmy sobie fajną wycieczkę, ale zapomniałam wziąć aparatu I potem poszłam jeszcze raz, i jeszcze potem nakręciłam aportowanie, ale jak chciałam zgrać na kompa to baterie się rozładowały Jutro w ramach drugiej miesięcznicy zrobię jakiś mały filmik. Póki co zdjęcia z poniedziałku i wtorku: Ot, i najpierw jechaliśmy sobie z Trzebnicy do Wrocławia, w trakcie przeszło obok nas dwóch chłopaków, z których jeden rzucił do drugiego "ale zajebisty pies" :evil_lol: Potem z Wrocławia do Łodzi: I nawet mini filmik mamy: http://www.youtube.com/watch?v=sKq7-zXYLFU Już w domu: I następnego dnia na spacerku: Quote
catie Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 śliczny maluch :loveu: (jak coś to w poście może być maks 5 fotek) Quote
Paulix Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Zakupiłam nareszcie baterie do aparatu :wstyd: Twin jest ze mną już dwa tygodnie :P Umiemy już wchodzić na przedmioty, siadać, przebiegać tunel i ogarniamy sikanie na dworze :D I mamy piękny aport, i prawie tak samo piękne przywołanie :hyhy: Prawie :wstyd: Do tego robimy sobie sesje z cytrynką, żeby opanować gryzienie po rękach :P Tunelowanie to jego ulubiona zabawa, nawet z zabawką wraca przez tunel :rotfl: I fotki, pierwsze śniegowe i słoneczne do tego :D :hamster_bigeyes: Ulubiona zajęcie spacerowe... Włażenie wszędzie, gdzie tylko się da: Koziołek znalazł sobie sianko :rotfl: Z drugim psem rodzinnym: I jeszcze balkonowe: Quote
Paulix Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Dzięki :D Jakieś wcześniejsze, z zeszłego tygodnia: I z dzisiaj, z mam nadzieję w miarę normalnego poziomu :hyhy: Quote
ola199313 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [FONT=MS Shell Dlg 2]tak sobie ogladalam ostatnio twoje komentarze i jeden bardzo mnie zaciekawil i zdziwil i inne takie, a mianowicie:[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]'[/FONT][FONT=Arial]Póki co na pewno agility, frisbee. Jeżeli uda mi się wyjechać na studia do Wa-wy to chciałabym też flyball, zobaczymy jak to będzie. No i pasienie bym chciała, i może ratownictwo, ale to już za dużo, więc jeżeli już to w dalekiej przyszłości[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]a moze jeszcze ipo do tego?? albo nie od razu schutzhund?? no jeszcze ewentualnie jak pojedziesz do koziej dupki to jeszcze tropienie! teraz juz chyba styknie... [/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]sory, ale po przeczytaniu twojej wypowiedzi stwierdzilam, ze jak na bc to za malo... co tam agility, co tam frisbee albo flyball czy inne ratownictwo!! od razu trzeba sie brac za ipo i to od razu jednoczesnie!! to bedzie wyczyn...[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]te dzisiajsze malolaty, od razu dziesiec srok za ogon chca lapac... ah eh oh preh[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]pozdrawiam i mam nadzieje, ze nastepnym razem bede mogla spokojnie przeprowadzic swoj trening z psem a nie oganiac sie od malego bc, do ktorego wlascicielka z odleglosci 20 metrow wola: come[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]:diabloti:[/FONT][/FONT] [/FONT][/FONT] Quote
Paulix Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 O, widzę, że jestem sławna :D Plany są ogólnikowe, bo nie wiem, jakie predyspozycje będzie miał mój pies :P Chyba sobie nie wyobrażałaś, że zamierzam ćwiczyć to wszystko naraz :D Ogólnikowo chce iść w agility i frisbee, zależy co bardziej podpasuje psu, zabawowy flyball dla Ciebie to dużo? A co do sytuacji, owszem, pamiętam, bo był to jedyny pies, do którego mój pies pobiegł, zgubił aport, z którym biegł do mnie, ja się po niego wróciłam, on poszedł do przodu, i bardzo dobrze pamiętam, że ja po zorientowaniu się, że pobiegł, psa odwołałam... ;) Quote
auON Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Chyba pomylilas mnie i mojego psa z ola199313 :eviltong: Quote
Paulix Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 ekhem, jaśniej? Nie znam ani ola199313 ani ciebie, więc trudno, żebym kogoś pomyliła. Quote
Paulix Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 [quote name='ola199313'][FONT=MS Shell Dlg 2]tak sobie ogladalam ostatnio twoje komentarze i jeden bardzo mnie zaciekawil i zdziwil i inne takie, a mianowicie:[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]'[/FONT][FONT=Arial]Póki co na pewno agility, frisbee. Jeżeli uda mi się wyjechać na studia do Wa-wy to chciałabym też flyball, zobaczymy jak to będzie. No i pasienie bym chciała, i może ratownictwo, ale to już za dużo, więc jeżeli już to w dalekiej przyszłości[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]a moze jeszcze ipo do tego?? albo nie od razu schutzhund?? no jeszcze ewentualnie jak pojedziesz do koziej dupki to jeszcze tropienie! teraz juz chyba styknie... [/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]sory, ale po przeczytaniu twojej wypowiedzi stwierdzilam, ze jak na bc to za malo... co tam agility, co tam frisbee albo flyball czy inne ratownictwo!! od razu trzeba sie brac za ipo i to od razu jednoczesnie!! to bedzie wyczyn...[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]te dzisiajsze malolaty, od razu dziesiec srok za ogon chca lapac... ah eh oh preh[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]pozdrawiam i mam nadzieje, ze nastepnym razem bede mogla spokojnie przeprowadzic swoj trening z psem a nie oganiac sie od malego bc, do ktorego wlascicielka z odleglosci 20 metrow wola: come[/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]:diabloti:[/FONT][/FONT] [/FONT][/FONT] Z tego co opisał mi auON, ty nawet mnie na oczy nie widziałaś, bo ciebie tam nie było, więc co oznacza, następnym razem, skoro pierwszego nie było? Chyba wyobraźnia Cię ponosi. Quote
Sprytna Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ale masz pięknego tego szczylka! Proszę więcej zdjęć! :D No i powodzenia z nauce! Quote
Paulix Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Twin ma galerię w dziale border collie, tutaj mam za rzadko czas aktualizować :P Quote
Recommended Posts