malagos Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dzis o 18,15 na wOT reportaż z Krzyczek. Quote
MaxSta Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Perełka nie wychodzi z klatki od tak długiego czasu? Quote
Milady Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 no własnie siedzi w więzieniu trzy lata ponad :(((( Quote
siekowa Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Niestety tak. :( Nadal szukamy tych szelek dla niej. Quote
siekowa Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 A mi niestety dogo nie działało i dopiero teraz odpisałam. :( Quote
MaxSta Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 A na czym polega szukanie szelek jeśli wolno spytać? Quote
pumcia02 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 zaczelam sie wiecej dowiadywac na jej temat i tych spacerów. ja sama przyznam nie probowalam nigdy wychodzic z Perełką i się nią za bardzo nie interesowałam... Dowiedziałam się, że smycz jest dla niej ogromnym stresem. Były kiedyś próby spacerów z Perełką, konczylky się one wielką paniką i walącym mocno sercem. Sunia nie jest młoda, więc z tym stresem trzeba bardzo uważać... Jeśli coś ma się dziać w koło niej trzeba bardzo wolno ze wszystkim postępować. Quote
Milady Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 ale spróbować warto, teraz wie, że w schronisku nic jej nie grozi...pewnie jak wyjdzie poza schronisko to inaczej bedzie sie zachowywac...czesto tak jest Quote
Milady Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 ech z tym spacerem to kiepska sprawa. Perła bardzo nieufnie podchodzi do człowieka, i szybko chowa się w budzie. Żeby jej cokolwiek założyć, to trzeba by robić to na siłę... Ona potrzebuje socjalizacji poza schroniskiem... Bidulka mała...a jej towarzysz - Kuba - też nie lepszy :( Asik - pomyślałam sobie, że może udałoby się ją wypuścić chociaż na to pole przed boksem... może by wyszła.... ale trzeba jej założyć obrożę, żeby się przyzwyczaiła, że ma coś na szyi. Zawsze to pierwszy krok :) Quote
siekowa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Mam super wiadomość Perełka była dziś z Mariolą na spacerze po azylu! Najpierw ją ubrałyśmy w obróżke i szelki,które przywiozła Milady (bardzo Ci dziękujemy :loveu: ) a po jakimś czasie Mariola z nią wyszła. :) Mariola jest częściej niż ja w azylu dlatego ma z nią lepszy kontakt ale dziś Perła dała się głaskać także mi. :) Jest też druga dobra wiadomość ale dotyczy Kubusia.Założyłam mu dziś obróżke i długo go głaskałam a nawet już jakoś ze smyczą się oswajał :) Nawet mi samej ciężko uwierzyć w to co się dziś stało ale jestem super szczęśliwa. :multi: Mariola wracaj i pisz więcej a ja dam później brzydkie zdjęcia Perły na dowód,że mówimy prawde ;) Quote
pumcia02 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 nie gadaj, ze ja. obie wyszlysmy, ja tylko smycz trzymalam. Ty tez jej szelki zakladałas :P Nie no Perełka pewnie sama się tego nie spodziewała bo przez długi czas nie chciała wyjść z budy w tej uprzęży całej ;) Podobało mi się jak dumna stała na środku terenu i patrzyła sobie na psy ;) Quote
siekowa Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Ja to nadal jestem super szczęśliwa przez Perełke i Kubusia. :) Milady zobacz,że znalazłyśmy dla Perełki obróżke taką jak szelki,które dla niej przywiozłaś za co jeszcze raz dziękuje. :) Tu będe dawać zdjęcia Perełki. http://psi-azyl.fotosik.pl/albumy/380726.html Quote
Milady Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 ALE WSPANIALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: A jak ona na tym spacerku się zachowywała? bo na zdjęciu wygląda na zadowoloną i zainteresowaną otoczeniem?.... Bała się??? He, he - teraz czas na Kubę ;) Quote
pumcia02 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 chyba byla dumna z tego ;) miała kilka momentów że zaczynała panikowac i lapala juz smycz w zęby,. praktycznie chodzilysmy tam gdzie ona chciala wiec nie miala "oporu", moze dlatego była pewniejsza. Chciała poznać kazdego psa z boksu ;) dziekujemy Milady ze nas zmotywowałaś do spaceru Quote
Milady Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 no i kiedy kolejny spacerek? :) i Kuby? Quote
pumcia02 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 asik by musiała się zebrać do azylu i wtedy kiedy bedzie wiecej czasu, wiecej ludzi a z tym ciezko Quote
siekowa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Mariola wiesz,że ja niestety teraz dopiero pod koniec maja przyjadę.Perłe możesz spróbować sama zabrać tylko z Kubusiem nie ma teraz kto pracować. :( Quote
pumcia02 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 przeciez wiem ze przyjedziesz wczesniej :) nie dasz rady tyle bez azylu :) i my tez bez ciebie w azylu ktos musi robic zdjecia ;) Quote
siekowa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 No ładnie więc trzymacie mnie w azylu tylko dlatego bo nie ma kto psom zdjęć robić? :mad: Wiem,że nie dam rady te psy za bardzo uzależniają człowieka hehe i pewnie za kilka godzin zobaczymy się w azylu. Hehe chyba nie mam szans by tą mature teraz zdać no ale zawsze można poprawić. :lol: Quote
pumcia02 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 i zamiast ja Cie budzic i meczyc czy jedziesz to Ty mi wysylasz smsy kiedy wstaje i o której jade :) oj przeciez wiesz ze nie tylko dlatego ;) Quote
Milady Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 :) no ale jedne raz przed majem to chyba nie zaszkodzi do schronu się wybrać ;) Quote
siekowa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Byłyśmy i z Perłą na mały spacerek (poza azylem) wyszłyśmy. :) Mariola nie mogłam pójść spać bo bym nie wstała. hehe Quote
Recommended Posts