Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaczelam sie wiecej dowiadywac na jej temat i tych spacerów. ja sama przyznam nie probowalam nigdy wychodzic z Perełką i się nią za bardzo nie interesowałam...
Dowiedziałam się, że smycz jest dla niej ogromnym stresem. Były kiedyś próby spacerów z Perełką, konczylky się one wielką paniką i walącym mocno sercem.
Sunia nie jest młoda, więc z tym stresem trzeba bardzo uważać...
Jeśli coś ma się dziać w koło niej trzeba bardzo wolno ze wszystkim postępować.

Posted

ale spróbować warto, teraz wie, że w schronisku nic jej nie grozi...pewnie jak wyjdzie poza schronisko to inaczej bedzie sie zachowywac...czesto tak jest

Posted

ech z tym spacerem to kiepska sprawa. Perła bardzo nieufnie podchodzi do człowieka, i szybko chowa się w budzie. Żeby jej cokolwiek założyć, to trzeba by robić to na siłę... Ona potrzebuje socjalizacji poza schroniskiem... Bidulka mała...a jej towarzysz - Kuba - też nie lepszy :(

Asik - pomyślałam sobie, że może udałoby się ją wypuścić chociaż na to pole przed boksem... może by wyszła.... ale trzeba jej założyć obrożę, żeby się przyzwyczaiła, że ma coś na szyi. Zawsze to pierwszy krok :)

Posted

Mam super wiadomość Perełka była dziś z Mariolą na spacerze po azylu! Najpierw ją ubrałyśmy w obróżke i szelki,które przywiozła Milady (bardzo Ci dziękujemy :loveu: ) a po jakimś czasie Mariola z nią wyszła. :) Mariola jest częściej niż ja w azylu dlatego ma z nią lepszy kontakt ale dziś Perła dała się głaskać także mi. :)
Jest też druga dobra wiadomość ale dotyczy Kubusia.Założyłam mu dziś obróżke i długo go głaskałam a nawet już jakoś ze smyczą się oswajał :)

Nawet mi samej ciężko uwierzyć w to co się dziś stało ale jestem super szczęśliwa. :multi:
Mariola wracaj i pisz więcej a ja dam później brzydkie zdjęcia Perły na dowód,że mówimy prawde ;)

Posted

nie gadaj, ze ja. obie wyszlysmy, ja tylko smycz trzymalam. Ty tez jej szelki zakladałas :P
Nie no Perełka pewnie sama się tego nie spodziewała bo przez długi czas nie chciała wyjść z budy w tej uprzęży całej ;)
Podobało mi się jak dumna stała na środku terenu i patrzyła sobie na psy ;)

Posted

ALE WSPANIALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

A jak ona na tym spacerku się zachowywała? bo na zdjęciu wygląda na zadowoloną i zainteresowaną otoczeniem?.... Bała się???

He, he - teraz czas na Kubę ;)

Posted

chyba byla dumna z tego ;)
miała kilka momentów że zaczynała panikowac i lapala juz smycz w zęby,. praktycznie chodzilysmy tam gdzie ona chciala wiec nie miala "oporu", moze dlatego była pewniejsza. Chciała poznać kazdego psa z boksu ;)

dziekujemy Milady ze nas zmotywowałaś do spaceru

• 2 weeks later...
Posted

No ładnie więc trzymacie mnie w azylu tylko dlatego bo nie ma kto psom zdjęć robić? :mad: Wiem,że nie dam rady te psy za bardzo uzależniają człowieka hehe i pewnie za kilka godzin zobaczymy się w azylu.
Hehe chyba nie mam szans by tą mature teraz zdać no ale zawsze można poprawić. :lol: