Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Witam wszystkich odwiedzających w galerii.[/FONT]

[FONT=Times New Roman] RISO urodziła się 9 maja 2010 roku w Częstochowie w hodowli [/FONT]Kazoku Kanshin.

A oto zdjęcia, zaczynam od najstarszych i postaram się na bieżąco aktualizować.

Tuz po urodzeniu z mamusią, siostrami i braciszkami;)

Posted

To się nazywa NIESPODZIANKA! :multi::multi::multi: Bardzo się cieszymy, że kolejna akita z klanu KK ma swoją galerię :loveu: Justynka Masshirowa chyba oszaleje ze szczęścia, bo Riso to jej "eRkowa" ulubienica :lol:

Witamy serdecznie na pokładzie dogomanii i już doczekać się nie możemy kolejnych fotek Riso :lol: Ach te siostrzyczki "R" :loveu:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Niezawodna "pomoc" przy sprzątaniu:

padnięty akit

Pozowanie:

Mały odpoczynek na spacerze:

Akit z guźcem:

I dzisiejsze fotki:

Posted

Nareszcie nowe foteczki kochanej Riso!!! Z niej już też pannica:loveu:
Nie mogę się nadziwić jakie one z Rekishi są podobne na niektórych zdjęciach!!
Gdyby ktoś pokazał mi te fotki;

i powiedział ,że to Rekishi to bym na pewno uwierzyła:lol:

buziaki dla rudej!!!

• 3 months later...
Posted

RISO była na swojej pierwszej wystawie. Niestety nie było innych akitek więc zwyciężyła w rasie, dostała ocenę indywidualną doskonałą. Wzięła też udział w finałowej konkurencji Najpiękniejszy Junior Wystawy i zdobyła I miejsce ;) . A oto niektóre fotki:

Przedwystawowy prysznic

W trakcie przerwy poszukiwanie czegoś w ziemii:

Obiekt (szkodnik) znaleziony - nornica

A tu już Riso walczy o tytuł Najpiękniejszego Juniora Wystawy:

I na podium:

Posted

Wielkie gratulacje ,że na pierwszej wystawie udało Wam się zgarnąć tytuł najlepszego juniora wystawy!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Super wynik i zapewne duża motywacja :lol:
Zazwyczaj pierwsza wystawa to dużo stresu zarówno dla psiaka jak i dla pana ale po waszych minach widać, że to był "pikuś" :lol::lol: tak trzymać!

Ja dalej nie mogę się nadziwić jak Riso i Rekishi sa teraz podobne do siebie. Jakby mi ktoś dał zdjęcie Riso i powiedział ,że to mój rudzielec to prawdopodobnie bym uwierzyła!!
Nawet futerko maja teraz w podobnym stanie- powylinkowe, już trochę odrośnięte?? :evil_lol:
Mizianki dla kitki :lol:!!!

Posted

Nie ma czym tu sie chwalić - to raczej powód do wstydu

II Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Biskupiec 24.07.2011 była zorganizowana przez Polską Federację Kynologiczną.
A Ty jako (mniemam) członek ZKwP nie mialeś prawa wystawić swojej suczki na wystawie organizowanej przez inną organizację - patrz regulamin ZKwP
Za to grozi Ci nawet usunięcie ze ZKwP. Zastanów się zanim pojedziesz po kolejne zwycięztwo :shake:

Posted

puchacz5 napisał(a):
Nie ma czym tu sie chwalić - to raczej powód do wstydu

II Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Biskupiec 24.07.2011 była zorganizowana przez Polską Federację Kynologiczną.
A Ty jako (mniemam) członek ZKwP nie mialeś prawa wystawić swojej suczki na wystawie organizowanej przez inną organizację - patrz regulamin ZKwP
Za to grozi Ci nawet usunięcie ze ZKwP. Zastanów się zanim pojedziesz po kolejne zwycięztwo :shake:

Zanim oskarża się kogoś o naruszenie regulaminu ZKwP, wypadałoby się w pierwszej kolejności upewnić, czy właścicieli suni są w ogóle członkami ZKwP.
Po drugie, jeżeli powołujesz się na naruszenie regulaminu ZKwP, to wskaż dokładnie podstawę prawną rzekomego naruszenia i jego konsekwencje.

Co ciekawe również, regulamin Wystaw Psów Rasowych ZKwP dopuszcza zgłaszanie i przyjmowanie psów zarejestrowanych nie tylko w ZKwP, ale również uznanych przez FCI innych organizacjach kynologicznych (ustęp I pkt 7) :-)

Gratuluję Riso udanego debiutu :-)