Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Rufus,był dziś dopieszczony przez wszystkich...potem Ewa zabrała go na spacer...

ufus był wczoraj dwa razy na spacerku. Od rana ze mną (szalał po lesie ) póżniej ze swoja pańcią

Posted

Dziś około 16 00 Rufus jedzie do hoteliku do Sylwiaso...psiaka odwożą oprócz mnie,Ewa i Czarodziej,którym bardzo za to dziękuję...bo z Ewą i Czarodziejem Rufus czuje się bezpiecznie.Jutro skoro świt tj.około 5 30 Rufus,Ewa i Czarodziej jadą do Grudziądza...trzymajcie kciuki,żeby badanie wyszło dobrze.Jak wyjdzie zbieramy a operację Rufusa...

Posted

Cieszę się bardzo...muszę jeszcze napisać jak bardzo cieszył się wczoraj Rufus z przyjazdu do hoteliku do Sylwiaso...pychol uśmiechnięty,wyluzowany,radosny,przychodził po głaski,zaczepiał małą Amelkę,są zdjęcia i filmik...na pewno to zobaczycie...trzymamy kciuki za Rufusa...

Posted

Już wracamy...Rufus po badaniu czyje sie znakomicie. Nie wykazuje żadnych oznak strachu czy zdenerwowania. Sam nawet do samochodu wsiadł. Pani doktor powiedziała że jest bardzo kontaktowy i doskonale z nimi współpracował. Jezeli chodzi o wyniki, mamy wszystko spisane. Wszelkie informacje beda podane po konsultacji...

Posted

Szkoda ze nie uda sie Rufusuwi odzyskac wzroku. Ale przeciez to nie przekreśla jego szans na znalezienie domu. To śliczny pies.
Jakie sa Wasze dalsze plany względem Rufusa?

Posted

Obejrzałam film........... nikt mi nie wmówi, że ten pies nie widzi...... Może ja jeszcze za mało widziałam ale sam krótki film utwierdza mnie w przekonaniu. Przecież Rufus był w nowym miejscu, nie zna tam jeszcze wszystkich kątów a porusza się zupełnie swobodnie.....

Posted

anawa napisał(a):
Obejrzałam film........... nikt mi nie wmówi, że ten pies nie widzi...... Może ja jeszcze za mało widziałam ale sam krótki film utwierdza mnie w przekonaniu. Przecież Rufus był w nowym miejscu, nie zna tam jeszcze wszystkich kątów a porusza się zupełnie swobodnie.....

A jednak...jak tylko zwolni się miejsce u Sylwii w hoteliku,zaraz przenosimy tam Rufusa,teraz wraca do schroniska,do swojego kojca i będzie czekał na nas w soboty i w niedzielę...Rufus u Sylwii odżył,biegał bez smyczy i wąchał kazdy krzaczek...jeszcze trochę a będzie mieszkał w hoteliku...

Posted

Dobrze że pojechał na to badanie, przynajmniej nie będą go kroić na próżno.
I jak widać na filmie chłopak sobie świetnie radzi w nowych miejscach, nie ma się co bać adopcji takiego psiaka

Posted

Romka napisał(a):
A jednak...jak tylko zwolni się miejsce u Sylwii w hoteliku,zaraz przenosimy tam Rufusa,teraz wraca do schroniska,do swojego kojca i będzie czekał na nas w soboty i w niedzielę...Rufus u Sylwii odżył,biegał bez smyczy i wąchał kazdy krzaczek...jeszcze trochę a będzie mieszkał w hoteliku...

Romka a kiedy jest szansa na miejsce w hotelu? Rzeczywiście widać, że pies czuje się tam świetnie :)

Posted

anawa napisał(a):
Romka a kiedy jest szansa na miejsce w hotelu? Rzeczywiście widać, że pies czuje się tam świetnie :)

Anawa,nie możemy poganiać Sylwii,jak tylko jakiś psiak u Sylwii znajdzie dom,będziemy ją o to prosić...on tam był pierwszy raz a czuje się bardzo dobrze...

Posted

Sylwia też nie mogła uwierzyć ,że Rufus jest niewidomym psem, ponieważ poruszał się bardzo swobodnie. Poza tym jest bardzo miły i delikatny, na podwórku znajdowało się małe dziecko z jedzonkiem w ręku, Rufus podszedł bardzo blisko, powąchał i odszedł- czyli nie ma zagrożenia jeśli chodzi o koty, psy, ludzi i przede wszystkim małe dzieci. Można się obawiać jedynie zagrożenia ze strony wyżej wymienionych wobec Rufusa- a on jest taki super. <EWA>