Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):Jestem za zbiórką pieniędzy na operację. Powinniśmy pomóc Rufusowi w odzyskaniu wzroku, potem będzie łatwiej o dom. Hotel + operacja mogłyby okazać się ponad nasze siły a zamienić operację na hotel................... bez sensu.......... Potrzebujemy piękny banerek i reklamujemy wątek. Za mało tu ludzi. Kto umie robić banerki? Anawa,proszę spraw by zawitały do nas wszystkie osoby,które kochają owczarki,ja zajmę się wizytą w Grudziądzu... Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Wszystkie inne głosy w sprawie Rufusa mile widziane... Quote
anawa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Romka napisał(a):Anawa,proszę spraw by zawitały do nas wszystkie osoby,które kochają owczarki,ja zajmę się wizytą w Grudziądzu... Dobra, postaram się tu ściągnąć nowe osoby Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 edzia.71 napisał(a):Jesli chodzi o pieniądze, coś wysupłam. Edzia czy jesteś za tym,zeby pojechał na badanie ERG do Grudziądza?Czy dajemy mu spokój i szukamy domu? Quote
mamanabank Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Romka, plan jest bardzo dobry. Operacja będzie po konsultacji w Grudziądzu, tzn. jeśli lekarze podejmą taką decyzję, sama konsultacja moim zdaniem jest konieczna. Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 mamanabank napisał(a):Romka, plan jest bardzo dobry. Operacja będzie po konsultacji w Grudziądzu, tzn. jeśli lekarze podejmą taką decyzję, sama konsultacja moim zdaniem jest konieczna. Bardzo się cieszę,ze tak myślisz... Quote
anawa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 mamanabank napisał(a):Romka, plan jest bardzo dobry. Operacja będzie po konsultacji w Grudziądzu, tzn. jeśli lekarze podejmą taką decyzję, sama konsultacja moim zdaniem jest konieczna. Ooooo, właśnie to!!! Nie rezygnujmy chociaż z konsultacji, wtedy będziemy więcej wiedzieć i łatwiej będzie podejmować ew. późniejsze decyzje......... Quote
edzia.71 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 mamanabank napisał(a):Romka, plan jest bardzo dobry. Operacja będzie po konsultacji w Grudziądzu, tzn. jeśli lekarze podejmą taką decyzję, sama konsultacja moim zdaniem jest konieczna. Mamanabank jak zwykle ma rację. Dokładnie to samo chciałam napisac. Trzeba walczyć . Nadzieja umiera ostatnia Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):Czarodziej, to, jak rozumiem, chcesz zrezygnować z operacji i opłacać w nieskończoność hotel? To ok. 450 zł miesięcznie i marne szanse na adopcje...... Z doświadczenia wiem, że łatwiej zebrać jednorazowe wpłaty (nawet duże sumy), niż deklaracje, które potem wykruszają się w zastraszającym tempie a za hotel trzeba płacić. Oczywiście Wy zadecydujecie, co robimy z Rufusem ale proponowałabym jednak wcześniej baaaaardzo wnikliwie to przedyskutować :) Nie napisałem że chce rezygnować z operacji. Chodziło mi o to żebyśmy zbyt pochopnie nie podejmowali decyzji. Jak napisałem wyżej jestem za 1 lub 3 opcją... I tak jak rozmawiałem wczoraj z Romką, zdania nie zmieniam, wizyta w Grudziądzu obowiązkowa... Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 edzia.71 napisał(a):Mamanabank jak zwykle ma rację. Dokładnie to samo chciałam napisac. Trzeba walczyć . Nadzieja umiera ostatnia Bardzo się cieszę...bardzo...ja też chcę tej konsultacji...:lol: Quote
anawa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 To widzę, że, póki co, mniej więcej wszystkim nam chodzi o to samo :) Quote
Ania i Kajber Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ponieważ Cioteczki proszą o opinie, to pozwolę sobie napisać: O ile dobrze rozumiem sytuację, hotel nie jest opcją priorytetową, ważniejsze leczenie i ew. próba przywrócenia wzroku. Mój niewidomy Onek Jasper pojechał do hotelu, dzięki pomocy myszy1 i innych ciotek z nast. powodów: 1. trafił do schronu krotko po utracie wzroku, nie umiał się odnaleźć i wrezultacie ugryzł, przy próbie wyprowadzenia z boxu, pojechał na obserwacje 2. jako pies, kt. ugryzł nie miał szans na pojedyńczą budę z łańcuchem, bo mógłby znów kłapnąć zębami, dodatkowo miał już odp. etykietkę, dlatego po obserwacji czekał go box ogólny z marnymi szansami wobec innych psów 3. ja jako opiekująca sie nim wolontariuszka jestem w schronie tylko w sob. i niedz. i nie miałabym praktycznie żadnych szans mu pomóc Wierzcie mi, że gdyby nie to, nigdy nie decydowałabym się prosić o hotel dla Jaspera, bo to olbrzymie finansowe i psychiczne obciążenie, zwłaszcza przy psie potencjalnie trudniej adopcyjnym. Tutaj Rufus w Łowiczu ma warunki nienajgorsze - pojedyńczy box, opieka wolontariuszy, spacery ( i to chyba częśćiej niż raz w tygodniu), więc faktycznie lepiej skupić sie na prośbach o wsparcie finansowe na leczenie. Napiszcie do Adama-papatkiole , może Jaguary dadzą jakieś finansowe wsparcie ślepemu Onkowi. Quote
perdusia1 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 mamanabank napisał(a):Romka, plan jest bardzo dobry. Operacja będzie po konsultacji w Grudziądzu, tzn. jeśli lekarze podejmą taką decyzję, sama konsultacja moim zdaniem jest konieczna. Popieram Cię moja droga. Quote
anawa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Ponieważ Cioteczki proszą o opinie, to pozwolę sobie napisać: O ile dobrze rozumiem sytuację, hotel nie jest opcją priorytetową, ważniejsze leczenie i ew. próba przywrócenia wzroku. Tutaj Rufus w Łowiczu ma warunki nienajgorsze - pojedyńczy box, opieka wolontariuszy, spacery ( i to chyba częśćiej niż raz w tygodniu), więc faktycznie lepiej skupić sie na prośbach o wsparcie finansowe na leczenie. Napiszcie do Adama-paptkiole , może Jaguary dadzą jakieś finansowe wsparcie ślepemu Onkowi. Dzięki za wizytę, Ania i Kajber :) Tak, Łowiczanie to wspaniali Ludzie i dobrze się opiekują swoimi podopiecznymi :) Czy "Jaguary" to nick, czy organizacja? "paptkiole" - czy to prawidłowe brzmienie? Quote
Ania i Kajber Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):Dzięki za wizytę, Ania i Kajber :) Tak, Łowiczanie to wspaniali Ludzie i dobrze się opiekują swoimi podopiecznymi :) Czy "Jaguary" to nick, czy organizacja? "paptkiole" - czy to prawidłowe brzmienie? Nick jest "papatkiole" , Jaguary organizacja :-). Quote
desktop19 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Romka napisał(a):Mam kartę informacyjną z ,której wynika,że prawe oko Rufusa nie widzi po urazie mechanicznym,siatkówka jest niewidoczna,natomiast lewo oko ma zaćmę tylkotorebkową,którą ewentualnie można operować po wcześniejszym przeprowadzeniu badania ERG.Doktor Garncarz nie podejmie się dalszego leczenia bez tego badania.Badanie ERG przeprowadza się w Grudziądzu.Jeśli oczy nie bolą,nie łzawią,nie ropieją należy je pozostawić na miejscu(nie usuwać).Mamy różne warianty rozwiązania tej sytuacji,DZIEWCZYNY PODPOWIEDZCIE NAM CO ROBIĆ W TEJ SYTUACJI! Czyli mamy rozumieć że prawe oko jest już nie do uratowania? Ja też uważam że powinniśmy przeprowadzić badanie ERG bo bez niego nie wiemy na czym stoimy, czekamy na ustalenie kosztów badania i transportu, na pewno coś dorzucę do akcji. Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):Dzięki za wizytę, Ania i Kajber :) Tak, Łowiczanie to wspaniali Ludzie i dobrze się opiekują swoimi podopiecznymi :) Czy "Jaguary" to nick, czy organizacja? "paptkiole" - czy to prawidłowe brzmienie? Bardzo dziękujemy wszystkim...i wiecie coś mi się wydaje,ze i z hotelikiem(ściślej miejscem w hoteliku)nie byłoby problemu...:razz: Quote
anawa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Romka napisał(a):Bardzo dziękujemy wszystkim...i wiecie coś mi się wydaje,ze i z hotelikiem(ściślej miejscem w hoteliku)nie byłoby problemu...:razz: No tak.......... miejsce zawsze się jakoś znajdzie, tylko co z kasą? Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):No tak.......... miejsce zawsze się jakoś znajdzie, tylko co z kasą? Na szczęście na tym świecie są jeszcze dobrzy ludzie którzy pomogą ... Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 anawa napisał(a):No tak.......... miejsce zawsze się jakoś znajdzie, tylko co z kasą? Anawa,będę wiedzieć w poniedziałek ale gdyby przeszedł ten wariant o którym myślę to hotelik kosztowałby 60zł...tak tak 60zł,tyle trzeba by dozbierać na wątku oczywiście plus karma. Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Romka napisał(a):Anawa,będę wiedzieć w poniedziałek ale gdyby przeszedł ten wariant o którym myślę to hotelik kosztowałby 60zł...tak tak 60zł,tyle trzeba by dozbierać na wątku oczywiście plus karma. To z miłą chęcią pokryje te koszty w całości:cool3: Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='CZARODZIEJ:)']To z miłą chęcią pokryje te koszty w całości:cool3: Czarodzieju,ta kwota będzie płacona co miesiąc...poczekaj z deklaracjami,jak już dojdzie do zbierania na hotelik dam znać,teraz najważniejsza jest konsultacja w Grudziądzu.Umówiłam Rufusa na badanie na 30 marca na godzinę 10 00,w gabinecie dr Natalii Nestorowicz ul.Konstytucji 3 Maja 50,telefon 56/4635454,koszt badania 260zł+koszty transportu.Rufus będzie miał badanie o 10 00 ale do domu będzie mógł pojaechać dopiero około15-16 po całkowitym wybudzeniu.Musimy zebrać na konsultacje,koszt transportu pokryłaby skarpeta łowicka.Daję pierwsze 30zł...kto następny?Brakuje już tylko 230zł. Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Mamanabank czy mogłabyś udostępnić swoje konto na wpłaty? Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='Romka']Czarodzieju,ta kwota będzie płacona co miesiąc...poczekaj z deklaracjami,jak już dojdzie do zbierania na hotelik dam znać,teraz najważniejsza jest konsultacja w Grudziądzu.Umówiłam Rufusa na badanie na 30 marca na godzinę 10 00,w gabinecie dr Natalii Nestorowicz ul.Konstytucji 3 Maja 50,telefon 56/4635454,koszt badania 260zł+koszty transportu.Rufus będzie miał badanie o 10 00 ale do domu będzie mógł pojaechać dopiero około15-16 po całkowitym wybudzeniu.Musimy zebrać na konsultacje,koszt transportu pokryłaby skarpeta łowicka.Daję pierwsze 30zł...kto następny?Brakuje już tylko 230zł. Rozumiem i dlatego deklaryje że co miesiąc na konto mogę wpłacać 60zł. Jeżeli chodzi o zbiórkę na konsultację daje 100 Quote
Recommended Posts