Romka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 irenaka napisał(a):Zobaczycie, że będziecie przyjeżdżać do Krakowa i ciotce Irenie reanimację robić:shake:. Rano wchodzę i cieszę się, jak mało kiedy, bo Rufusek już na spacerku. Teraz wchodzę na wątek i wątroba chora. Te emocje mnie wykończą:shake: A ta śliczna dziewczyna na zdjęciu, to kto? To jest Ewa,która opiekuję się Rufusem w schronisku,wolontariuszka...Rufus bardzo jej ufa. Quote
Romka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Funky,Cantadorro jeszcze raz bardzo dziękuję za deklaracje dla Rufuska! Quote
Romka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Prosimy o deklaracje stałe dla Rufuska brakuje nam 75zł... już w środę 1 sierpnia chcemy ,żeby Rufusek był w hoteliku i nie wracał do schroniska.BARDZO PROSIMY! Quote
Funky Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Romka, cała przyjemność po mojej stronie! Żałuję jedynie, że nie mogę wpłacać więcej, ale Rufiak nie jest niestety jedyną bidą :( Cudownie, że ma dobra opiekę. Pozdrawiam ciepło :) Quote
Romka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Funky napisał(a):Romka, cała przyjemność po mojej stronie! Żałuję jedynie, że nie mogę wpłacać więcej, ale Rufiak nie jest niestety jedyną bidą :( Cudownie, że ma dobra opiekę. Pozdrawiam ciepło :) Mam dokładnie to samo...nie można przekroczyć bezpiecznego progu... Quote
Romka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Zaproponowałam,żeby skarpeta łowicka przekazywała 10żł deklaracji stałej dla Rufuska.Mamy zatem 45zł deklaracji stałych...brakuje 65zł. Quote
Romka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Funky napisał(a):Hura! To jeszcze tylko ociupinka i mamy! <3 Czasu już niewiele bo chcemy,zeby Rufus był u Sylwii w środę...KTO WSPOMOŻE JESZCZE RUFUSKA! Quote
mamanabank Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Romka']Zaproponowałam,żeby skarpeta łowicka przekazywała 10żł deklaracji stałej dla Rufuska.Mamy zatem 45zł deklaracji stałych...brakuje 65zł. Moja propozycja jest trochę inna, Romka przekaż dla Rufusa swoją skarpetową deklarację, tak będzie prościej i bezpieczniej, nie wiem ile jeszcze skarpeta pociągnie. Quote
Romka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 mamanabank napisał(a):Moja propozycja jest trochę inna, Romka przekaż dla Rufusa swoją skarpetową deklarację, tak będzie prościej i bezpieczniej, nie wiem ile jeszcze skarpeta pociągnie. No mam nadzieję,że pociągnie...nie zmieniajmy tego na razie...do tej pory dobrze to funkcjonowało,jest mnóstwo ludzi dobrej woli...jakoś to będzie...Podtrzymuję swoja propozycję 10żł ze skarpety na Rufuska...niech tak zostanie! Quote
mamanabank Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Romka']No mam nadzieję,że pociągnie...nie zmieniajmy tego na razie...do tej pory dobrze to funkcjonowało,jest mnóstwo ludzi dobrej woli...jakoś to będzie...Podtrzymuję swoja propozycję 10żł ze skarpety na Rufuska...niech tak zostanie! Nic nie będzie jakoś. Nie zgadzam się z takim sposobem rozumowania. Przekaż deklarację skarpetową dla Rufusa. Innej możliwości nie ma. Kasą kasą, a jak się miewa Rufus? Quote
Romka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 [quote name='mamanabank']Nic nie będzie jakoś. Nie zgadzam się z takim sposobem rozumowania. Przekaż deklarację skarpetową dla Rufusa. Innej możliwości nie ma. Kasą kasą, a jak się miewa Rufus? Tak jest kasa kasą...dlatego założyliśmy konto dla Rufusa i będą rachunki...to "jakoś to będzie" dotyczy funkcjonowania skarpety łowickiej,która mam nadzieję"jakoś"będzie funkcjonować... Quote
Romka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/177078-SKARPETA-%C5%81OWICKA-Fundusz-na-%C5%82owickie-psiaki jak sama nazwa wskazuje to fundusz na psiaki łowickie,Rufus jest psiakiem łowickim w szczególnej sytuacji...pomagamy mu bo jest w nadzwyczajnej potrzebie... Quote
mamanabank Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Myślę, że kolejna aferka, tym razem na wątku Rufusa, jest kompletnie niepotrzebna. Zaproponowałam proste rozwiązanie, pozwalające na pomoc Rufusowi. (Sama nazwa jest po prostu tytułem wątku, który jeśli przeszkadza, mogę zmienić) Quote
irenaka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Dziewczyny, będzie krótko, zwięźle i w twardych żołnierskich słowach:mad::mad:: Bez jaj!!!:diabloti::diabloti: Ja rozumiem dyskusje na temat wzniosłych celów;), ale przecież to chodzi o 10,00 złotych, słownie : dziesięć!!! Uważam, że absolutnie nie powinno to być przyczyną takich dyskusji i pieniądze nie powinny być zabierane ze skarpety łowieckiej. Jak mamy uzbierać 65,00 miesięcznie, to uzbieramy też 75,00 A teraz najważniejsze jest leczenie Rufusa i takie ( wybaczcie słownik) pierdoły, nie mogą być ważniejsze od tego. Sylwuś, dziękujemy pięknie za wyniki, jutro się wczytam, bo nic na oczy już nie widzę. A ile mam zapłacić? Bo tego też nie widzę;) Quote
mamanabank Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 10zł to jest nic, sprawa drugorzędna, tu chodzi o odpowiedzialność za psa. Skarpeta biorąc pod opiekę psa staje się odpowiedzialna za niego w każdym wymiarze, tak uczy doświadczenie. Romka napisał(a):Mam dokładnie to samo...nie można przekroczyć bezpiecznego progu... Jeśli chodzi o skarpetę i podjęte zobowiązania, ten próg jest już przekroczony. Musimy zabezpieczyć 11 psów. Każdy, kto choć raz podjął stałe zobowiązanie opieki, choćby nad jednym psem, zrozumie o czym mowa. Nie zmienia to faktu, że kibicuję Rufusowi z całych sił. Oby do środy! Quote
irenaka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Mamanabank:loveu:. Szczerze napiszę, że nie rozumiem:oops:, dlaczego Rufus miałby być podłączony pod skarpetę łowicką? Przecież ma osobnego skarbnika, specjalne konto a Romka jest opiekunem. Po co teraz to zmieniać? A swoją drogą zajrzę, co się dzieje w skarpecie, bo przeraża mnie co piszesz i jeszcze Twój podpis:-( Quote
Romka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 [quote name='irenaka']Mamanabank:loveu:. Szczerze napiszę, że nie rozumiem:oops:, dlaczego Rufus miałby być podłączony pod skarpetę łowicką? Przecież ma osobnego skarbnika, specjalne konto a Romka jest opiekunem. Po co teraz to zmieniać? A swoją drogą zajrzę, co się dzieje w skarpecie, bo przeraża mnie co piszesz i jeszcze Twój podpis:-( Irenko odpowiadam Ci dlaczego poprosiłam skarpetę łowicką:Rufus jest łowicki i niektóre psy (np:Kora,Feliks i Ninka)miały takie dofinansowanie.Ot wszystko!Ta afera nie służy głównie Rufusowi...WYCOFUJĘ SIĘ Z PROPOZYCJI!TO JEST AFERA O...10zł! Quote
Romka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Rufusowi nadal brakuje 75zł deklaracji stałych...w imieniu Rufusa bardzo proszę o pomoc! Quote
Romka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Powiększyłam trochę,choć głowa boli od patrzenia...czy ktoś potrafi to zinterpretować? Quote
irenaka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Romka']Irenko odpowiadam Ci dlaczego poprosiłam skarpetę łowicką:Rufus jest łowicki i niektóre psy (np:Kora,Feliks i Ninka)miały takie dofinansowanie.Ot wszystko!Ta afera nie służy głównie Rufusowi...WYCOFUJĘ SIĘ Z PROPOZYCJI!TO JEST AFERA O...10zł! Jeszcze Romciu:loveu::loveu: afery nie ma, ale kto wie, jakby się ta dyskusja skończyła. Słuszna decyzja moim zdaniem, bo jak Anitka pisze, że w skarpecie są puchy i próg możliwości przekroczony, to zapewne psy już wyciągnięte, będą tej kasy potrzebowały. A teraz pytanie i to zasadnicze. Jakich leków potrzebuje Rufus? Czy ktoś wie, czy mam dzwonić do lecznicy? Pytam, bo jak będę znać jakiś konkret, to wrzucę prośbę o pomoc na FB. A nóż się uda:placz: Quote
irenaka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Romka napisał(a):Powiększyłam trochę,choć głowa boli od patrzenia...czy ktoś potrafi to zinterpretować? Powinnam napisać, że już się wgryzałam, ale niestety nie miałam czasu. Może prościej będzie, jak zadzwonię do lecznicy? Co Ty na to? Quote
Romka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 irenaka napisał(a):Powinnam napisać, że już się wgryzałam, ale niestety nie miałam czasu. Może prościej będzie, jak zadzwonię do lecznicy? Co Ty na to? Oczywiście,można dzwonić... Quote
Recommended Posts