Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Oczywiście,można dzwonić...

Tak jest Szefowo:loveu:, już dzwoniłam.
Zacznę od końca, czyli Rufcio:loveu: czuje się już dobrze, mam obiecane mizianko;).
Po drugie, ponieważ Pani Doktor nie miała wyników badań ( a wiadomo, że w takiej sytuacji ciężko wyrażać się precyzyjnie), dostaniemy zalecenia co do leków i dalszego postępowania za pośrednictwem naszej Sylwii.
Zalecenia będą w dwóch wersjach, czyli leki droższe i druga wersja - tańsze, w zależności na co nas będzie stać.
Ale z całą pewnością Rufus musi mieć do tego leczenia tzw. wspomagacz;) czyli dobrą dietę wątrobową:-(
Romciu:loveu:, czy w tej karmie którą masz dla Rufcia, jest jakaś wątrobowa?
Jak nie, to musimy jakoś ją zdobyć, albo kupujemy, albo może nasz sponsor nam pomoże?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irenaka napisał(a):
Tak jest Szefowo:loveu:, już dzwoniłam.
Zacznę od końca, czyli Rufcio:loveu: czuje się już dobrze, mam obiecane mizianko;).
Po drugie, ponieważ Pani Doktor nie miała wyników badań ( a wiadomo, że w takiej sytuacji ciężko wyrażać się precyzyjnie), dostaniemy zalecenia co do leków i dalszego postępowania za pośrednictwem naszej Sylwii.
Zalecenia będą w dwóch wersjach, czyli leki droższe i druga wersja - tańsze, w zależności na co nas będzie stać.
Ale z całą pewnością Rufus musi mieć do tego leczenia tzw. wspomagacz;) czyli dobrą dietę wątrobową:-(
Romciu:loveu:, czy w tej karmie którą masz dla Rufcia, jest jakaś wątrobowa?
Jak nie, to musimy jakoś ją zdobyć, albo kupujemy, albo może nasz sponsor nam pomoże?

Zobaczę co da się zrobić...bo karmy wątrobowej nie ma...zalecenia bez zmian,Sylwia gdzieś o tym pisze albo ze mną rozmawiała...trzeba zaznaczyć,że karma wątrobowa potrzebna będzie przez okres rekonwalescencji...chyba,że wyniki pokażą co innego...

Posted

Romka napisał(a):
Zobaczę co da się zrobić...bo karmy wątrobowej nie ma...zalecenia bez zmian,Sylwia gdzieś o tym pisze albo ze mną rozmawiała...trzeba zaznaczyć,że karma wątrobowa potrzebna będzie przez okres rekonwalescencji...chyba,że wyniki pokażą co innego...

Spróbuj coś załatwić z tą dietą a ja czekam.
Tą karmę która jest załatwiona przez Ciebie, można wykorzystać później, ale na "już", Rufus powinien mieć dietę:shake:.
I czekam na cynk;) od Sylwii. Leki też potrzebne są na "już":shake:
Kiedy przewozisz Rufuska do Sylwii?

Posted

Deklaracje stałe dla Rufusa:

1/ Rubin S. z Łowicz - 20,- zl wplacil 29.07.2011
2/ Daria U. z Łowicza- 25,- zl

Poza tym mam wplate jednorazowa 10,- zl od Ewy O. ze Skierniewic.

Brakuje zatem 30,- zl deklarcji stalych; prosze wiec zamknac ten temat - to jest juz tak niewielka kwota, że sobie poradze.

Najważniejsze w tej chwili jest zdrowie Rufusa .

Posted

[quote name='Donata']Deklaracje stałe dla Rufusa:

1/ Rubin S. z Łowicz - 20,- zl wplacil 29.07.2011
2/ Daria U. z Łowicza- 25,- zl

Poza tym mam wplate jednorazowa 10,- zl od Ewy O. ze Skierniewic.

Brakuje zatem 30,- zl deklarcji stalych; prosze wiec zamknac ten temat - to jest juz tak niewielka kwota, że sobie poradze.

Najważniejsze w tej chwili jest zdrowie Rufusa .
Donato,bardzo dziękuję.I bardzo się cieszę...w trosce o zdrowie Rufusa zamówiłam w Krakvecie karmę Royal Canin Hepatic.Koszt karmy 226zł.W naszym mieście najtańsza karma tego typu to koszt rzędu 260zł-300zł.
http://www.krakvet.pl/royal-canin-hepatic-12kg-p-855.html

Posted

Zapomniałam dodać,że karma będzie dostarczona już we wtorek,a przesyłka będzie gratis z uwagi na kwotę zakupu...zapłacę sama a potem rozliczę się ze skarbonką Rufuska.

Posted

[quote name='irenaka']Spróbuj coś załatwić z tą dietą a ja czekam.
Tą karmę która jest załatwiona przez Ciebie, można wykorzystać później, ale na "już", Rufus powinien mieć dietę:shake:.
I czekam na cynk;) od Sylwii. Leki też potrzebne są na "już":shake:
Kiedy przewozisz Rufuska do Sylwii?
Po wszystkich ustaleniach z Sylwią...mam nadzieję zabrać Rufuska w środę po mojej pracy...POTEM WYJEŻDZAM I BĘDĘ TROCHĘ MNIEJ NA DOGO AŻ do 5 września

Posted

Romka napisał(a):
Zapomniałam dodać,że karma będzie dostarczona już we wtorek,a przesyłka będzie gratis z uwagi na kwotę zakupu...zapłacę sama a potem rozliczę się ze skarbonką Rufuska.

A my tez mamy karme na stanie Royal Canin Slim.

Posted

Oj chyba nie trzy dni,tylko dłużej :shake:...rozmawiałam właśnie z Sylwią,Rufus czuje się dobrze ale p.doktor nauczona doświadczeniem chce zatrzymać Rufusa do końca tygodnia w lecznicy,tak aby mieć całkowitą pewność,że ze zdrowiem Rufuska już wszystko dobrze i nie ma żadnych niebezpieczeństw.Tak więc Rufus pojedzie do hoteliku dopiero na początku następnego tygodnia.Leczenie zakończy się ponownym badaniem krwi...wieczorem Sylwia napisze pewnie więcej.Zdrowiej szybko Rufusku...

Posted

Romka napisał(a):
Oj chyba nie trzy dni,tylko dłużej :shake:...rozmawiałam właśnie z Sylwią,Rufus czuje się dobrze ale p.doktor nauczona doświadczeniem chce zatrzymać Rufusa do końca tygodnia w lecznicy,tak aby mieć całkowitą pewność,że ze zdrowiem Rufuska już wszystko dobrze i nie ma żadnych niebezpieczeństw.Tak więc Rufus pojedzie do hoteliku dopiero na początku następnego tygodnia.Leczenie zakończy się ponownym badaniem krwi...wieczorem Sylwia napisze pewnie więcej.Zdrowiej szybko Rufusku...

Nie wiem, czy taka zła wiadomość Romciu. Nie ma tego złego......;)
Gdyby miał jechać, a jeszcze rana nie jest wyleczona, to chyba dobrze, że zostaje.
Nowe miejsce, następny stres dla Rufuska i zapewne znowu by zrobił sobie ziazia:lol:
Jak już tyle czekamy na ten szczęśliwy dzień, to poczekamy jeszcze momencik;).
Czy znasz już koszty badań, za które mam zapłacić?
Chcę już wpłacić kasę, bo jak idziesz na urlop, to chciałabym się rozliczyć.

Posted

irenaka napisał(a):
Nie wiem, czy taka zła wiadomość Romciu. Nie ma tego złego......;)
Gdyby miał jechać, a jeszcze rana nie jest wyleczona, to chyba dobrze, że zostaje.
Nowe miejsce, następny stres dla Rufuska i zapewne znowu by zrobił sobie ziazia:lol:
Jak już tyle czekamy na ten szczęśliwy dzień, to poczekamy jeszcze momencik;).
Czy znasz już koszty badań, za które mam zapłacić?
Chcę już wpłacić kasę, bo jak idziesz na urlop, to chciałabym się rozliczyć.

Ja też tak uważam...lepiej jak pojedzie zupełnie zdrowy...nie znam kosztu badań bo póki co wszystkie badania nie są jeszcze przez nas opłacane,Rufuska finansuje gmina.Na pewno przypomnę się jak tylko lecznica przypomni sobie o nas...jak mnie nie będzie szczegóły będzie znała Sylwia.

Posted

Romka napisał(a):
Ja też tak uważam...lepiej jak pojedzie zupełnie zdrowy...nie znam kosztu badań bo póki co wszystkie badania nie są jeszcze przez nas opłacane,Rufuska finansuje gmina.Na pewno przypomnę się jak tylko lecznica przypomni sobie o nas...jak mnie nie będzie szczegóły będzie znała Sylwia.

OK, to spokojnie czekam na wyrok;)
A Ty nie żałujesz Kobieto:loveu:, że nie będzie Cię z nami w tym szczęśliwym dniu?:cool3:
Na wątku będzie prawdziwe święto, nawet szampana postawię:evil_lol:

Posted

irenaka napisał(a):
OK, to spokojnie czekam na wyrok;)
A Ty nie żałujesz Kobieto:loveu:, że nie będzie Cię z nami w tym szczęśliwym dniu?:cool3:
Na wątku będzie prawdziwe święto, nawet szampana postawię:evil_lol:

Już wszystko ustalone z Sylwią i Ewą...pewnie i Donata nam pomoże...będzie z Ewą z którą ma najbliższy kontakt i będzie czuł się bezpiecznie...jak wrócę to pewnie wypijemy szampana,nie tylko na wątku...;)

Posted

Romka napisał(a):

..jak wrócę to pewnie wypijemy szampana,nie tylko na wątku...;)

To trzymam Cię za słowo, w końcu pijemy:evil_lol:.
Mocno zaciskaj kciuki w sobotę, jadę do Kędzierzyna z moim Amorkiem do DS.

Posted

irenaka napisał(a):
To trzymam Cię za słowo, w końcu pijemy:evil_lol:.

Zaciskam...wierzę,że i Rufuskowi uda się znależć dom stały...;)

Posted

No to cudownie że Amorek jdzie do DS i oby on był juz na zawsze staly. Neleży sie temu uroczemu czarnuszkowi
cudowny dom.

Posted

Liczę bardzo na to Donato, że w końcu Amorek będzie szczęśliwy, choć wiąże się to z moimi łzami i potwornym stresem:-(.
Już nie wspomnę o tym, że wydzwaniam po adopcji jak szajbus:oops:.
Na szczęście trafiam na wyrozumiałych ludzi i mnie tolerują;)
Rufulek też znajdzie dom, będziemy szukać aż do skutku, a później znowu będę beczeć:-(

Posted

Irenko jeżeli się nie mylę to kwota badań pełnej biochemii kosztuje 97zł chyba,że P.doktor uzna,że można mu zrobić nie pełną to wtedy będzie mniej.Zajmiemy się Rufusiem z Ewą i P.Donatą będzie dobrze!ja też uważam,że lepiej parę dni dłużej niech pobędzie w lecznicy tam ma dobra opiekę!

Posted

A Rufus wczoraj był na długim bo prawie godzinnym spacerze,razem z Ewą i oczywiście ze mną...Zabrałyśmy go z lecznicy bez kołnierza i bez fartuszka w którym cały czas chodzi bo...bardzo interesuje się raną na podbrzuszu.Spacer na łąkę koło szkoły numer 7 był pełen nowych wrażeń dla Rufusa i nowych naszych spostrzeżeń o Rufusie.Rufus cudownie chodzi na smyczy,tuż przy nodze...nie ciągnie tak jak w schronisku.Bardzo dobrze orientuje się w terenie...omija parkujące samochody,rozpoznaje,ze mijamy krzaczek lub drzewo.Nasłuchuje,ufa człowiekowi i jest bardzo posłuszny...Pomimo choroby ma bardzo ładną,błyszczącą sierść...był szcześliwy i ze spaceru i ze spotkania z nami...Do Ewy przytulał się cały czas...zatrzymywał się i znów się przytulał.Podobnie jak dr Garncarz,panie z lecznicy powiedziały,że tak cierpliwego i spokojnego pacjenta dawno nie miały.Przy przemywaniu rany Rufus leży spokojnie aż skończą zabieg...taki jest nasz Rufus.:lol::lol::lol::lol:

Posted

Zapomniałam dodać,że w nagrodę za dobre sprawowanie Rufus dostał od nas 2 paszteciki Animonda,które były dołączone do jego karmy Royal Canin Hepatic...nagrodę zjadł ze smakiem...;)