Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ehhh...co ja bym zrobiła za takiego bulla albo na przykład husky. Drugi pies to mojemarzenie niestety w tej chwili jeszcze nie do spełnienia:(

Posted

Ja prawko będę mógł robić też gdzieś tak za 1,5 roku. Trzeba jeszcze poczekać... no i zdać! Zdjęć jeszcze nie mam, za to widziałem te z Księżycowego Pyłu.

Też mieszkam na wsi (między Krosnem, a Rzeszowem), ale żadnych huskych tu w okolicy nie widzę :cry: . Mimo wszystko trudno przejść z huskym przez ulicę, żeby się pełno ludzi nie zeszło.

Moja nazywa A. Christal Montain

• 2 weeks later...
Posted

Ja będe miec haszczaka póżną jesienią albo nawet zimą. Na razie zastanawiam sie nad hodowlą. A może Wy wiecie gdzie można znależć husky całe białe, albo bursztynowo-białe cos w typie BUTTE Samcanka albo Cowboya?

Posted

w Arktogeii jest planowany miot po COMECIE i TAJDZE - moga byc maluchy ok i umaszczenie pewnie brazowe i cos w tym stylu :) Swoja droga ja bym raczej nastawiała sie na jakosc szczeniaka, a nia umaszczenie :) A białe czesto rodza sie po KEYFERZE Jasatope ( pies Marleny Chrzaszcz z Kwidzyna)ale sa liche tzn. w typie czeskim . No a jak chcesz miec hodowle to zastanow sie czy warto kupowac psa tylko dla koloru czy lepiej nastawic sie na jego rodowód i cała reszte, ktora jest wazna przy hodowli :)

Pozdrawiam

Jola

www.anana.jk.pl

Posted

Mysle,ze jak ktos bardzo chce to znajdzie szczeniaka dobrej jakosci, ktory bedzie mial masc taka jak bysny chcieli.Ostatnio w Polsce pojawia sie coraz wiecej dobrych importow.Mysle,wiec,ze wybor jest duzy jesli chodzi o dobre szczeniaki.Jak to sie mowi do "wyboru do koloru"

Posted

Ja osobiscie - radzę zglosic się do hodowli "z Coyoacan". Szczeniaki nie sa tanie, ale dostaniesz piaskowego jak Cowboy i w dodatku po dobrej suczce. Warto czekać i zdecydować sie na dobre skojarzenie niz byle co.a od nich ( jezeli tata bedzie Cowboy a mama ktoraś z ich suczek) bedziesz miała kolor rudy lub wlasnie beżowy.

Mozesz poszukać też miotów po MY SWEET LORD, ale zwróc uwagę na to jaka suczka :) bedzie matką.

Zyczę powodzenia w szukaniu:)

Pozdrawiam

Jola

www.anana.jk.pl

Posted

Zgadzam sie z Jola.Z tego co zaobserwowalam na ringach to pieski "z Coyocan" w wiekszosci sa w roznych odcieniach brazu.Jesli chcesz bursztynowego to poszukaj pieska po psie z przydomkiem "Baker Lake". Byc moze myle sie ale chyba wszystkie psy w Polsce sprowadzone z tej hodowli sa bursztynowe.Oprocz nich bardzo ladny jest pies pani Radomskiej AKRON Samcanka.

Posted

Tylko PLAY BOY jest wilczasty i lekko RUMBA .

Poza tym szczeniaki które pojawiły sie na wystawach , a były po COWBOY-u lub MY SWEET LORD były właśnie bursztynowe - to jest chyba dosc silny gen u haszczaków z Baker Lake :)

Jola

Posted

W sumie zle napisalam.Masz racje jest szara na bokach i szyi, ma czarna siersc na grzbiecie i glowie czarno-szara.Wogole jej siersc ma rozne odcienie szarosci.Oczywiscie na mordce,brzuszku i lapkach jest biala.

Ale za godzine Azja bedzie szaro-szara,bo jedziemy nad Odre i Azja bedzie mogla pobiegac i poplywac(dwie z czterech rzeczy,ktore Azja lubi robic najbardziej)

Posted

No i niedawno wrocilysmy ze spaceru.Dzisiaj nasza trase rowerowa wydluzylam o 5 km(zboczylysmy z drogi na wielka lake) i nie wiem kto jest bardziej zmeczony czy ja czy Azja.Gdy Azja biegnie bez smyczy moge szybciej jechac a ona wtedy szybciej biegnie.Czy wasze husky podczas biegu mysla tylko o tym?Azja jest jak w transie.Przebiara tylko lapkami,a jak ja zawolam tylko przyspiesza(jesli jest z tylu)lub zwalnia(jesli jest z przodu),a jak przebiega obok jakiegos psa jest niewzruszona(nawet na niego nie spojrzy)pomimo tego,ze jest bez smyczy.

Posted

Azja jak byla mala byla wyjatkowo spokojnym szczeniakiem.Gryzla tylko swoje zabawki i szybko nauczyla sie zalatwiac na dworze.A co do maski to kiedys miala ciemne plamy pod oczami i cala byla ciemniejsza.

Posted

Azja ma kolege(kundel),ktory zdenerwowal sie kiedys,ze pani sie spoznia i wygryzl jej dziure w scianie z lazienki do przedpokoju,a oprocz tego zjadl wszystkie kwiatki jakie tylko byly w domu.

Posted

To tak jak ja,ale musze znalezc inny sposob,bo chyba bede miala drugiego husky'ego do roweru.Juz kiedys jechalam z dwoma i nie mialam lacznika,wiec jeden ciagnal w prawo drugi w lewo.Skonczylo sie tym,ze Azja biegla bez smyczy za rowerem.

Posted

Pewnie to kwestia nauczenia,bo Azja sama nie chce ciagnac a z jakims psem jeszcze ciagnie calkiem niezle.Widzialam kiedys na zawodach w klasie otwartej zaprzeg z briardem i owczarkiem niemieckim i nawet ladny czas osiagnely.

Posted

Przewidujac przyszlosc to za dwa lata moj mini-zaprzeg bedzie sie skladal z dwoch husky'ch (nadaja predkosc) i yorka (glowna sila pociagowa).To sie dopiero ludzie beda ogladac.Tylko gdzie ja kupie szelki dla yorka hehehe! :wink:

Posted

No coz u nasd w srodku miasta zima nie jest biala tylko szara i mokra,ale jezdzimy w weekendy z psiakami w gory na snieg.Ale maja frajde.

A co do odkurzacza musze pomyslec jakby byl duzy to moglabym przyczepic do niego narty i jechac na odkurzaczu.Toby sie ludzie ogladali. :o