Jump to content
Dogomania

Nie ma tragicznej historii...."po prostu" psy traca dom....Piekne,mlode brodacze !

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie bedzie bardzo tragicznej historii, choc moze wystarczy to,ze psy traca dom. Pomagajac jednej osobie znalesc domy dla szczeniakow,dowiedzialam sie o kolejnej, na kolejnej wiosce,gdzie przyszly na swiat kolejne szczeniaki.....Mialy byc dwa, w rozmowie tel dowiedzialam sie o jednym, a gdy dojechalam na miejsce okazalo sie,ze jest jeden szczeniak (bylo 6) i jednak matka tez do oddania. Bylam w szoku. PIEKKNA!!grzeczna,radosna, mila, przytulna sunia, zaraz po fryzerze,mieszkajaca w domu......takie cudo do oddania?Panstwo kupili ja rok temu, teraz ma 1,5 roku,ale skacze po kanapach, raz uciekla....ogolnie Pan chce duzego psa do pilnowania.
I mysle sobie jedno oczywiscie, a z drugiej strony w tamtej okolicy wiekszosc wywalila by suke na pole do budy, a nie szuakal domu twierdzac,ze ta sunia do bloku a nie na ogrod sie nadaje.
W kazdym razie Trejsi i jej syn Leon szukaja najlepszych domow lub domu!
Leon to tez taki brodacz, ma 3 miesiace, jest troszke slabo zsocjalizowany, tzn boi sie obcych ale to jeszcze maluszek.
Jedza sucha karme i sa cudowni!!
Bardzo prosze o ogloszenia.....

Posted

greatmadwomen napisał(a):
:( zapisuję i w miarę możliwości pomogę. Sunia jest szczepiona? Ma raczej szorstki czy miękki włos?(jaka odmiana)

I to jest doskonale pytanie o ktorym pomyslalam gdy wyszlam....jakby byl ktos chetny to zapytam o szczepienia,ale jak u fryzjera byla to moze i szczepienia ma....

Wlos jest mieciutki, do tulenia:)

Posted

pewnie tak :) czyli to jakiś musi być mix ze sznaucerem wersją amerykańską bo one mają taki włos(sama mam taką sunię), wrzucę wątek na sznaucery w potrzebie i fotogalerię sznupków z Krakowa :)

Posted

pewnie tak :) czyli to jakiś musi być mix ze sznaucerem wersją amerykańską bo one mają taki włos(sama mam taką sunię), wrzucę wątek na sznaucery w potrzebie i fotogalerię sznupków z Krakowa :)

Bardzo Ci dziekuje. Jest piekna....taka kawa z mlekiem i te oczy...ehh...malo co a bylaby moim kolejnym psem..."dobrze",ze przekonalam Tate,zebysmy sie wstrzymali, bo w sumie dzis przyjechala jeszcze siostra z psem wiec bylby sajgon;)
Leonik tez cudny oczywiscie:)

Posted

ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia :loveu: choć to tylko zdjęcie, szkoda że rodzice się nie zgadzają, najpierw Diler teraz sunia, czy wy zawsze musicie mieć takie piękne psiurki, już nie wiem na którego namawiać rodziców :cool3:

Posted

ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia :loveu: choć to tylko zdjęcie, szkoda że rodzice się nie zgadzają, najpierw Diler teraz sunia, czy wy zawsze musicie mieć takie piękne psiurki, już nie wiem na którego namawiać rodziców :cool3:

Piekne, madre i kochane,a czekaja w hotelu i pare lat niektore.....Szkoda,ze ludzie mogacy je przygarnac tak szybko sie nie zakochuja...

Posted

Są śliczniutkie:loveu:, a ludzie nie mają serca:shake:. Nie wyobrażam sobie oddawać psiaka czy psiaki. Dzisiaj pojechał do swojego domku, po przeszło 3 miesięcznym pobycie u nas, nasz tymczasik Misio i bardzo za nim tęsknię:-( (już dwa razy dzwoniłam, jak się czuje w nowym domku:oops:), chociaż krótko u nas był.

Posted

Z tym amerykańskim mixem to się troszkę zagalopowałaś ;) ale nie w tym rzecz.
Sunia jest śliczna ale jak na sznaucera ma nietypowy nieco kolor i wątrobiany nos plus oczy. Jest śliczna i jak najbardziej w typie rasy. Synek też słodziak choć mało podobny ;)
Będę się starać pomóc ogłoszeniowo i idę po malawaszkę o ile jeszcze nie wie ;)

Posted

Amerykańskie też mają szorstką tyle że czasem wymaga to więcej pracy nad szatą. A golony maszynką zamiast trymowany sznaucer nigdy nie będzie szorstki niezależnie od tego czy jest amerykański czy europejski, a ta sunia niewątpliwie nie była trymowana ;) Amerykański typ nie oznacza miękkiego włosa, a nieco inny typ budowy, więcej włosa na łapach, brodzie, brzuchu.

Posted

powinna być na kudłaczach też bo pewnie nieobcinana byłaby pięknym kudłaczem! niekoniecznie trzeba z niej robić sznaucera, bo mięciutkie futro do tulenia to aż grzech golić - może jak bearded ma siersć to już w ogóle miód! :loveu:

cudowne ma te oczy!

Posted

Fajna suńka i jej synek. Trzeba się czegoś więcej dowiedzieć, szczególnie o suni.
Czy ona przez cały czas w domu mieszkała? Czy sygnalizuje potrzeby?
Może oprócz skakania po kanapach niszczyła rzeczy?
Jaka jest w stosunku do dzieci i do obcych?
Czy zostaje grzecznie w domu?

Dużo rodzin z dziećmi szuka piesków, takich, z którymi można się wytarzać po podłodze ;) poszaleć po domu, czyli psów wesołych i łagodnych.

Lepiej dowiedzieć się tych rzeczy za wczasu, bo zwrotów z adopcji niestety jest trochę :(

Posted

Zwrotow z powodu dzieci sie nie obawiam,bo ja nie wydaje psow do domu z malymi dziecmi,wiec takie odpadaja.
Nic Ci Panstwo o niszczeniu nie mowili,to nie jest przyczyna. Potrzeby sygnalizuje. Ten Pan sam powiedzial,ze sunia nadaje sie do bloku.Mieszkala od 6 msca zycia u nich wiec na pewno w domu plus bieganie po podworku.
Do obcych jest wylewna,cudowna i calusna, bo my bylismy dla niej zupelnie obcy. Szczeniak jest nieufny i na dystans.

Posted

Ja nie uważam, że domek z dziećmi jest zły. Dziecko na pewno wcześniej wraca ze szkoły niż dorosły z pracy, ma też więcej czasu na zabawy z psem i wariactwa :)
Trzeba tylko określić w jakim wieku dzieci to małe, a kiedy robią się duże ;)
Bo np. dla mnie duże to dopiero gimnazjum.
Więc jeśli rodzina z dziećmi w wieku szkoły podstawowej szuka psa, to to małe dzieci są czy już duże?
A Tresji wygląda na pieska, który ma mnóstwo energii na wygłupy i latanie, nawet po domu :)

Posted

No i tu faktycznie jest kwestia umowna;)
Dla mnie male dzieci to jeszcze nawet tak 4-5 lat.
W wieku szkolnym mysle,ze juz bym przezyla:)I faktycznie, madre,ulozone i nauczone szacunku dla zwierzat dziecko byloby to swietnym kompanem dla psiaka;)