karusiap Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Nie bedzie bardzo tragicznej historii, choc moze wystarczy to,ze psy traca dom. Pomagajac jednej osobie znalesc domy dla szczeniakow,dowiedzialam sie o kolejnej, na kolejnej wiosce,gdzie przyszly na swiat kolejne szczeniaki.....Mialy byc dwa, w rozmowie tel dowiedzialam sie o jednym, a gdy dojechalam na miejsce okazalo sie,ze jest jeden szczeniak (bylo 6) i jednak matka tez do oddania. Bylam w szoku. PIEKKNA!!grzeczna,radosna, mila, przytulna sunia, zaraz po fryzerze,mieszkajaca w domu......takie cudo do oddania?Panstwo kupili ja rok temu, teraz ma 1,5 roku,ale skacze po kanapach, raz uciekla....ogolnie Pan chce duzego psa do pilnowania. I mysle sobie jedno oczywiscie, a z drugiej strony w tamtej okolicy wiekszosc wywalila by suke na pole do budy, a nie szuakal domu twierdzac,ze ta sunia do bloku a nie na ogrod sie nadaje. W kazdym razie Trejsi i jej syn Leon szukaja najlepszych domow lub domu! Leon to tez taki brodacz, ma 3 miesiace, jest troszke slabo zsocjalizowany, tzn boi sie obcych ale to jeszcze maluszek. Jedza sucha karme i sa cudowni!! Bardzo prosze o ogloszenia..... Quote
Rumi. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 :( zapisuję i w miarę możliwości pomogę. Sunia jest szczepiona? Ma raczej szorstki czy miękki włos?(jaka odmiana) Quote
karusiap Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 greatmadwomen napisał(a)::( zapisuję i w miarę możliwości pomogę. Sunia jest szczepiona? Ma raczej szorstki czy miękki włos?(jaka odmiana) I to jest doskonale pytanie o ktorym pomyslalam gdy wyszlam....jakby byl ktos chetny to zapytam o szczepienia,ale jak u fryzjera byla to moze i szczepienia ma.... Wlos jest mieciutki, do tulenia:) Quote
Rumi. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 pewnie tak :) czyli to jakiś musi być mix ze sznaucerem wersją amerykańską bo one mają taki włos(sama mam taką sunię), wrzucę wątek na sznaucery w potrzebie i fotogalerię sznupków z Krakowa :) Quote
karusiap Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 greatmadwomen napisał(a):pewnie tak :) czyli to jakiś musi być mix ze sznaucerem wersją amerykańską bo one mają taki włos(sama mam taką sunię), wrzucę wątek na sznaucery w potrzebie i fotogalerię sznupków z Krakowa :) Bardzo Ci dziekuje. Jest piekna....taka kawa z mlekiem i te oczy...ehh...malo co a bylaby moim kolejnym psem..."dobrze",ze przekonalam Tate,zebysmy sie wstrzymali, bo w sumie dzis przyjechala jeszcze siostra z psem wiec bylby sajgon;) Leonik tez cudny oczywiscie:) Quote
Rumi. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia :loveu: choć to tylko zdjęcie, szkoda że rodzice się nie zgadzają, najpierw Diler teraz sunia, czy wy zawsze musicie mieć takie piękne psiurki, już nie wiem na którego namawiać rodziców :cool3: Quote
karusiap Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 greatmadwomen napisał(a):ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia :loveu: choć to tylko zdjęcie, szkoda że rodzice się nie zgadzają, najpierw Diler teraz sunia, czy wy zawsze musicie mieć takie piękne psiurki, już nie wiem na którego namawiać rodziców :cool3: Piekne, madre i kochane,a czekaja w hotelu i pare lat niektore.....Szkoda,ze ludzie mogacy je przygarnac tak szybko sie nie zakochuja... Quote
Rottka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Są śliczniutkie:loveu:, a ludzie nie mają serca:shake:. Nie wyobrażam sobie oddawać psiaka czy psiaki. Dzisiaj pojechał do swojego domku, po przeszło 3 miesięcznym pobycie u nas, nasz tymczasik Misio i bardzo za nim tęsknię:-( (już dwa razy dzwoniłam, jak się czuje w nowym domku:oops:), chociaż krótko u nas był. Quote
karusiap Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 AMIGA napisał(a):Do ogloszeń potrzebne są zdjęcia :-( hmmm....no przeciez sa w 1 i 2 poscie? Innych nie bedzie wiec jesli ktos moze oglaszca to bardzo prosze. Quote
AMIGA Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A u mnie ich przed południem nie było widać. To mój komp zwariował? Quote
karusiap Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 AMIGA napisał(a):A u mnie ich przed południem nie było widać. To mój komp zwariował? ewidentnie,bo sa od wczoraj:)chyba ze chwilowo cos sie dzialo,ciezko mi stwierdzic:) Quote
AMIGA Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Wiem że są od wczoraj, bo już wczoraj komentowałam, że to cudeńka :-) Quote
weszka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 greatmadwomen napisał(a):pewnie tak :) czyli to jakiś musi być mix ze sznaucerem wersją amerykańską bo one mają taki włos(sama mam taką sunię), wrzucę wątek na sznaucery w potrzebie i fotogalerię sznupków z Krakowa :) Z tym amerykańskim mixem to się troszkę zagalopowałaś ;) ale nie w tym rzecz. Sunia jest śliczna ale jak na sznaucera ma nietypowy nieco kolor i wątrobiany nos plus oczy. Jest śliczna i jak najbardziej w typie rasy. Synek też słodziak choć mało podobny ;) Będę się starać pomóc ogłoszeniowo i idę po malawaszkę o ile jeszcze nie wie ;) Quote
Rumi. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 dlaczego? :oops: przecież sznaucery "normalnie" mają szorstką sierść Quote
weszka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Amerykańskie też mają szorstką tyle że czasem wymaga to więcej pracy nad szatą. A golony maszynką zamiast trymowany sznaucer nigdy nie będzie szorstki niezależnie od tego czy jest amerykański czy europejski, a ta sunia niewątpliwie nie była trymowana ;) Amerykański typ nie oznacza miękkiego włosa, a nieco inny typ budowy, więcej włosa na łapach, brodzie, brzuchu. Quote
malawaszka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 powinna być na kudłaczach też bo pewnie nieobcinana byłaby pięknym kudłaczem! niekoniecznie trzeba z niej robić sznaucera, bo mięciutkie futro do tulenia to aż grzech golić - może jak bearded ma siersć to już w ogóle miód! :loveu: cudowne ma te oczy! Quote
Igam Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Fajna suńka i jej synek. Trzeba się czegoś więcej dowiedzieć, szczególnie o suni. Czy ona przez cały czas w domu mieszkała? Czy sygnalizuje potrzeby? Może oprócz skakania po kanapach niszczyła rzeczy? Jaka jest w stosunku do dzieci i do obcych? Czy zostaje grzecznie w domu? Dużo rodzin z dziećmi szuka piesków, takich, z którymi można się wytarzać po podłodze ;) poszaleć po domu, czyli psów wesołych i łagodnych. Lepiej dowiedzieć się tych rzeczy za wczasu, bo zwrotów z adopcji niestety jest trochę :( Quote
karusiap Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Zwrotow z powodu dzieci sie nie obawiam,bo ja nie wydaje psow do domu z malymi dziecmi,wiec takie odpadaja. Nic Ci Panstwo o niszczeniu nie mowili,to nie jest przyczyna. Potrzeby sygnalizuje. Ten Pan sam powiedzial,ze sunia nadaje sie do bloku.Mieszkala od 6 msca zycia u nich wiec na pewno w domu plus bieganie po podworku. Do obcych jest wylewna,cudowna i calusna, bo my bylismy dla niej zupelnie obcy. Szczeniak jest nieufny i na dystans. Quote
Igam Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ja nie uważam, że domek z dziećmi jest zły. Dziecko na pewno wcześniej wraca ze szkoły niż dorosły z pracy, ma też więcej czasu na zabawy z psem i wariactwa :) Trzeba tylko określić w jakim wieku dzieci to małe, a kiedy robią się duże ;) Bo np. dla mnie duże to dopiero gimnazjum. Więc jeśli rodzina z dziećmi w wieku szkoły podstawowej szuka psa, to to małe dzieci są czy już duże? A Tresji wygląda na pieska, który ma mnóstwo energii na wygłupy i latanie, nawet po domu :) Quote
karusiap Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 No i tu faktycznie jest kwestia umowna;) Dla mnie male dzieci to jeszcze nawet tak 4-5 lat. W wieku szkolnym mysle,ze juz bym przezyla:)I faktycznie, madre,ulozone i nauczone szacunku dla zwierzat dziecko byloby to swietnym kompanem dla psiaka;) Quote
karusiap Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Dokladnie tak:) Dziekuje weszko, bede wdzieczna za allegro!:) Quote
Recommended Posts