Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucky pomimo kiepskiej jeszcze kondycji to prawdziwy samiec i na psi sposób zaznacza swoją obecność w nowym stadzie - tym bardziej , że trafił do domu gdzie są już inne zwierzęta. Poza tym zachowuje się w sposób typowy dla psów trzymanych stale na łańcuchu lub w kojcu , takie psy w tym samym ograniczonym miejscu jedzą , śpią i załatwiają swoje potrzeby, a jeśli czasami uda im się na chwilę uwolnić starają się wszędzie zostawiać "listy zapachowe". Z czasem pies nauczy się , że mieszkanie służy do spania i jest miejscem gdzie dostaje się jedzenie , a swoje potrzeby należy załatwiać na zewnątrz - jestem pewna że obecni Państwo Lucky'ego to wiedzą i cierpliwie uczą psiaka właściwego zachowania.Wszystkie psiaki , które do mnie trafiały zachowywały się identycznie i z czasem każdy z nich nauczył się zachowywać czystość w mieszkaniu , najczęściej po ustaleniu i ustabilizowaniu swojego miejsca w stadzie.

Posted

pewnie tak jest ,nasz adoptowany Filipek na początku też załatwiał sie w domu,mimo częstego wyprowadzania-wracał do domku i zadzierał nogę ;) ,nie mogę odwiedzać taty z moją sunią bo Filip od razu szaleje i leje gdzie popadnie:lol: to takie właśnie znaczenie terenu..teraz adoptowałam drugą sunię i Filip chyba padnie z tego szczęścia(dwie kobiety obok siebie) będzie sikał przez cały czas:lol:

Posted

Lucky sie poprawia, i fizycznie i widać że jest weselszy. Chociaż teraz to jest taki wyleniały jakby go mole wyżarły. Wygląda jak chiński grzywacz bezwłosy. Jednak kosteczki juz nie sa takie sterczące i suche, zaczyna rosnąc nowa sierść. Jak tylko będze w dobrej formie to zostanie wykastrowany. Na spacerach pokazuje już swoją wole.

Zabawa z Igorem

Posted

Oj będzie misster, będzie :)
Dziś miałam zaszczyt ogolić Lucky'ego w swoim salonie.
Może Cypryda dostarczy nowe fotki? ;)
Muszę przyznać, że chłopak mocno związany ze swoimi opiekunami i bardzo ufny w stosunku do nich a i oni zakochani w nim po uszy :)
Piękna sprawa!
Po ogoleniu nawet żeber nie było widać, więc jest całkiem dobrze.
Jeszcze trochę mięśni, skórę doleczyć i pełen zachwyt.
Żeby jeszcze tylko zapomniał....
Ale jest na dobrej drodze :)

Posted

[quote name='DaRa']Oj będzie misster, będzie :)
Dziś miałam zaszczyt ogolić Lucky'ego w swoim salonie.
Może Cypryda dostarczy nowe fotki? ;)
Muszę przyznać, że chłopak mocno związany ze swoimi opiekunami i bardzo ufny w stosunku do nich a i oni zakochani w nim po uszy :)
Piękna sprawa!
Po ogoleniu nawet żeber nie było widać, więc jest całkiem dobrze.
Jeszcze trochę mięśni, skórę doleczyć i pełen zachwyt.
Żeby jeszcze tylko zapomniał....
Ale jest na dobrej drodze :)[/QUOTE]

Bardzo mnie to cieszy ^^ Predzej czy pozniej zapomni o tym co bylo skoro otacza go tyle milosci :)