mania1979 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 a może on się podziębił i tak siusia? :roll: ale pewnie wyszło by to w badaniach... Quote
elaja Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Lucky pomimo kiepskiej jeszcze kondycji to prawdziwy samiec i na psi sposób zaznacza swoją obecność w nowym stadzie - tym bardziej , że trafił do domu gdzie są już inne zwierzęta. Poza tym zachowuje się w sposób typowy dla psów trzymanych stale na łańcuchu lub w kojcu , takie psy w tym samym ograniczonym miejscu jedzą , śpią i załatwiają swoje potrzeby, a jeśli czasami uda im się na chwilę uwolnić starają się wszędzie zostawiać "listy zapachowe". Z czasem pies nauczy się , że mieszkanie służy do spania i jest miejscem gdzie dostaje się jedzenie , a swoje potrzeby należy załatwiać na zewnątrz - jestem pewna że obecni Państwo Lucky'ego to wiedzą i cierpliwie uczą psiaka właściwego zachowania.Wszystkie psiaki , które do mnie trafiały zachowywały się identycznie i z czasem każdy z nich nauczył się zachowywać czystość w mieszkaniu , najczęściej po ustaleniu i ustabilizowaniu swojego miejsca w stadzie. Quote
Cypryda Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Źle poprzednio napisałam waży nie 21 a 23 kg. Quote
mania1979 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 pewnie tak jest ,nasz adoptowany Filipek na początku też załatwiał sie w domu,mimo częstego wyprowadzania-wracał do domku i zadzierał nogę ;) ,nie mogę odwiedzać taty z moją sunią bo Filip od razu szaleje i leje gdzie popadnie:lol: to takie właśnie znaczenie terenu..teraz adoptowałam drugą sunię i Filip chyba padnie z tego szczęścia(dwie kobiety obok siebie) będzie sikał przez cały czas:lol: Quote
Cypryda Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Lucky sie poprawia, i fizycznie i widać że jest weselszy. Chociaż teraz to jest taki wyleniały jakby go mole wyżarły. Wygląda jak chiński grzywacz bezwłosy. Jednak kosteczki juz nie sa takie sterczące i suche, zaczyna rosnąc nowa sierść. Jak tylko będze w dobrej formie to zostanie wykastrowany. Na spacerach pokazuje już swoją wole. Zabawa z Igorem Quote
Merys Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bardzo Ci dziekuje za zdjecia :* wyglada o niebo lepiej. Po tym wszystkim wreszcie zaznal szczescia :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Wzruszająca, cudna metamorfoza, aż się łezka kręci... Wreszcie Lucky jest naprawdę szczęściarzem, ma DOM :lol:. Quote
mania1979 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 wygląda na szczęśliwego, ogonek w górze :lol: chylę czoła dla tych co dali mu dom,nie wszyscy ludzie wiedzą co to znaczy kochać... Quote
Noelle Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 chyba Lucky jest szczęśliwy. :D rany się goją, sierść odrośnie i będzie psi misster. :) Quote
DaRa Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Oj będzie misster, będzie :) Dziś miałam zaszczyt ogolić Lucky'ego w swoim salonie. Może Cypryda dostarczy nowe fotki? ;) Muszę przyznać, że chłopak mocno związany ze swoimi opiekunami i bardzo ufny w stosunku do nich a i oni zakochani w nim po uszy :) Piękna sprawa! Po ogoleniu nawet żeber nie było widać, więc jest całkiem dobrze. Jeszcze trochę mięśni, skórę doleczyć i pełen zachwyt. Żeby jeszcze tylko zapomniał.... Ale jest na dobrej drodze :) Quote
Merys Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='DaRa']Oj będzie misster, będzie :) Dziś miałam zaszczyt ogolić Lucky'ego w swoim salonie. Może Cypryda dostarczy nowe fotki? ;) Muszę przyznać, że chłopak mocno związany ze swoimi opiekunami i bardzo ufny w stosunku do nich a i oni zakochani w nim po uszy :) Piękna sprawa! Po ogoleniu nawet żeber nie było widać, więc jest całkiem dobrze. Jeszcze trochę mięśni, skórę doleczyć i pełen zachwyt. Żeby jeszcze tylko zapomniał.... Ale jest na dobrej drodze :)[/QUOTE] Bardzo mnie to cieszy ^^ Predzej czy pozniej zapomni o tym co bylo skoro otacza go tyle milosci :) Quote
ela020 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 serce sie raduje........dzieki takim ludziom o wielkich sercach..... Quote
Asior Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 jutro wkleje pełne rozliczenie Luckiego. Mam pytanie do autora zdjęć Luckiego, czy możemy je wkleić ma stronę KTOZ-u??? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='Asior']jutro wkleje pełne rozliczenie Luckiego. Mam pytanie do autora zdjęć Luckiego, czy możemy je wkleić ma stronę KTOZ-u??? Witaj, Asiorku, fajnie, że jesteś :lol:. Quote
Iv_ Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 ooo Asiorens wrócił po "kwarantannie" :diabloti: fajnie :p Quote
Asior Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 rozliczenie wklejone do pierwszego posta dziś w uwadze było o Luckym :) http://uwaga.tvn.pl/45582,wideo,247118,pies_8211_widmo,pies_8211_widmo,reportaz.html Quote
Sabina02 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Widzialam psiaczka w Uwadze.... Zapisuje watek. Quote
Merys Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Wrzucam poprawiony link do uwagi, widocznie zmienili nazwe i poprzedni nie dziala: http://uwaga.tvn.pl/45582,news,,pies_8211_widmo,reportaz.html Swietny reportaz, a co do ludzi i ich obojetnosci... nie mam slow. "Pies jak pies" Boze widzisz i nie grzmisz, czasem jestem przerazona w jakim ja swiecie zyje. Quote
zachary Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Teraz w pełni pasuje do niego imię Lucky.Szkoda,że po takiej przeszłości, ale ....lepiej późno niż wcale ..... Quote
kinga_kinga7 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 boże...dopiero przeczytałam o Lucky:placz::placz: do czego człowiek może być jeszcze zdolny:angryy::angryy: Quote
Majka0010 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 biedaczek się nacierpiał :(( powraca już do swojego pięknego wyglądu. Quote
Recommended Posts