Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bayo ponad rok temu trafił do Ciapkowa.Dziwiłam sie ,że jak wchodzę do budynku inne psy stoja przy kratach,a on nie,okazało się,że nie słyszy.Wychodziłam z nim i moja suczką na spacery.Był wesoły,energiczny,cały czas szukał mnie wzrokiem,chętnie reagował na gesty.Odnalazła się właścicielka.Ponoc pod jej nieobecnośc rodzice psa oddali,sama nie wiedziała czy go odbierze,trwało to kilka dni i jednak go odebrała,miałam mieszane uczucia,ale życzyłam Basterowi(bo takie było jego prawdziwe imię) szczęścia.
Pod koniec stycznia tego roku Bayo znowu wylądował w schronisku.Nie poznałam go,mordka mu ściemniała,zmężniał,ale miał oprócz głuchoty kilka cech nie do podrobienia,a mianowicie Bayo jest żółty,ale wybiórczo pręgowany,ma różowawy,śliczny nochal i różową plamkę na wardze.
Pierwsze spacery to prawie sielanka,nie słuchał się tak jak kiedyś i już tak entuzjastycznie nie reagował na człowieka,ale zabawy z moja psicą były pełne radośic i spontaniczności,domagał się też seksu,ale Masza skutecznie go pozbawiła złudzeń.
jak przyszłam po weekendzie,okazało się,że Bayo ma współlokatorkę.Na spacerze od razu wystartował do bernardyna,potem było w miarę ok.Po powrocie nie mogłam do wsadzić do boksu,wyrywał się,gryzł(przedtem nigdy tego nie robił) rzucił się na sunię...dowiedziałam się,że już szybciej tak reagował i,ze wystartował do osoby sprzatającej boksy..Wspólnie doszliśmy do wniosku,że jedną z przyczyn może być jego nowa sąsiadka.Pożarły się przy jedzeniu,zostały odseparowane i Bayo jest znowu sam,w najbliższym czasie zostanie wykastrowany.
szukamy dla niego doświadczonego domu stałego bądź tymczasowego,który nie boi się pracy jaką trzeba włożyć w wyprowadzenie boksia na prostą.sprawa jest pilna, bo psiak źle znosi pobyt w schronisku,mimo że staram się tam być codziennie...
Bayo ma swój wątek na forum FBwP
http://www.fundacjabokserywpotrzebie**********/w-nowym-domu,6/gdynia-ciapkowo-bayo,2011.html

kontakt do adopcji;
marta19731@interia.pl
602688279
Hotel dla zwierząt Aza
Mezowo koło Kartuz(woj.pomorskie)

Edited by marta19731
Posted

Bayo się uspokoił ,jest sam ,już nie kłapie dziobem,ale do kojca wracać nie chce,czemu się nie dziwię. na spacerku próbuję zwracać na siebie jego uwagę,efekty są mizerne,ale powolutku...,wczoraj przez chwilkę się ze mną pobawił,znowu daje się głaskać i sprawia mu to przyjemność.Jest niestety coraz chudszy,ale humorek dopisuje

• 2 weeks later...
Posted

Bayo jest coraz chudszy,apetyt ma nieziemski,ale qpa jest tak ogromna, mam wrażenie,ze jedzenie tylko przez niego przelatuje...,bola go łapy,najbardziej tylna prawa,mimo swoich 2 lat zachowuje się jak starszy pan,nie ma w nim radości,ani chęci.Pracownicy schroniska skarżą się,że jest agresywny,ja nie zauważyłam,marnieje z dnia na dzień...

Posted

Kapsel napisał(a):
Martuś, zabierajcie go bo się wykończy w tym schronie :shake::shake::shake:

Ala! Łatwo się mówi: zabierajcie... Skąd pieniądze? Same do skarbonki nie lecą, a teraz niestety z nimi ciężko :(

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Ala! Łatwo się mówi: zabierajcie... Skąd pieniądze? Same do skarbonki nie lecą, a teraz niestety z nimi ciężko :(

Iza mnie nie musisz tłumaczyć, SOS juz od dwóch miesięcy ma zero w kasie, a raczej pewnie na minusie, a teraz Kefira operacja jeszcze :shake::-( a boksie jeśli jest tak wielka potrzeba są wyciągane mimo wszystko.
Darmowy DT i szukać domku, innego wyjścia nie ma :shake:

Posted

Kapsel napisał(a):
Iza mnie nie musisz tłumaczyć, SOS juz od dwóch miesięcy ma zero w kasie, a raczej pewnie na minusie, a teraz Kefira operacja jeszcze :shake::-( a boksie jeśli jest tak wielka potrzeba są wyciągane mimo wszystko.
Darmowy DT i szukać domku, innego wyjścia nie ma :shake:

Ala! A z nieba Ci wezmę darmowy DT? My mamy problem z płatnymi DT, a Ty mi mówisz o darmowym... Jak by była możliwośc, to byśmy go brali.

Nie mamy tymczasów, na których tak jak u Was siedzi po kilka psiaków. Niestety...

• 2 weeks later...
Posted

Rozumiem, że bokser przebywa w schronisku?

Czy Bayo nie akceptuje wszystkich psów/suk? Czy to może nie jest regułą? A jak reaguje na koty, czy można to sprawdzić?

Posted

moją sukę akceptuje,na mniejsze psy też jest mniej nastawiony agresywnie,tak jest w schronisku,na koty można go sprawdzić,ale najlepszym domem dla niego jest taki bez innych zwierząt

Posted

Pytam, bo zastanawiałam się nad tym, czy by mu nie dać chociaż DT u siebie. Ale ja mam kota i bokserkę, natomiast Rudego nie mam nawet jak odseparować w razie czego. No nic w takim razie popytam chociaż innych.

• 3 weeks later...
Posted

"U Bayutka stara bida,więc nie pisałam,bo nie było co
pojawił się ewentualny DT,z możliwością zostania DS,ale się zdematerializował- chyba go wystraszyłam ogromem odpowiedzialności jaką na siebie bierze i tym,że pies nie może znowu trafić do schronu...,no i dobrze,bo takiego nam nie potrzeba
Bayo dzisiaj kipiał radością ,zachowywał się super.Szalał z Maszą,nawet buzi dostałam,normalnie nie ten sam ponurak co ostatnio Spotkaliśmy w lesie pana leśniczego,zatrzymał się ,wysiadł z auta,pogadał z nami,Bayo wpatrywał się w niego jak w obrazek,potem nadjechała ciężarówa wyładowana drzewem,kierowca też przypadł Bajutkowi do gustu Widać,że lubi facetów,obracał się kilka razy,czy aby na chwilkę do nich nie wrócić...
Dzisiaj było naprawdę bardzo miło
Bayo dostaje ode mnie dodatkową michę jedzenia,niestety i tak jest coraz chudszy.Nasza Szkapa już nie tika nerwowo jak go czasem od tyłu dotykam,co kiedyś było normą,mimo że robiłam to jak najdelikatniej:-)
Także jest lepiej,tylko niknie bidak w oczach,domek tymczasowy potrzebny jest na cito,ale skąd go wziąć?
Zdjęcia są z zeszłego tygodnia,jak był smutasem "