malagos Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Mam relację z nowego domu: sunia jeszcze się boi i nie opuszcza posłanka. nie było siusiu wczoraj ani dziś, pomimo 2 spacerków. Ale ma apetyt i zaczyna wodzić za panią oczyskami :) Quote
malagos Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Ehhh, kolejna bida w potrzebie. Pewnie ją jutro zobaczę. U mnie w kojcu. Quote
obraczus87 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 malagos napisał(a):Mam relację z nowego domu: sunia jeszcze się boi i nie opuszcza posłanka. nie było siusiu wczoraj ani dziś, pomimo 2 spacerków. Ale ma apetyt i zaczyna wodzić za panią oczyskami :) Mam nadzieje ze Roxi sie otworzy :) Quote
magenka1 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 malagos napisał(a):Ehhh, kolejna bida w potrzebie. Pewnie ją jutro zobaczę. U mnie w kojcu. kto następny? :) Quote
magenka1 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 proszę zajrzyjcie dziewczynki malutkie w Szczytnie :( http://www.dogomania.pl/threads/202720-Dwie-m%C5%82odziutkie-mikro-sunie-prawie-zamarz%C5%82y-na-CPN-nie.Szukamy-dom%C3%B3w!!!?p=16354683#post16354683 Quote
mari23 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 malagos napisał(a):Ehhh, kolejna bida w potrzebie. Pewnie ją jutro zobaczę. U mnie w kojcu. i jeszcze ten szorściak w Orzycu... Quote
malagos Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Poszłam dziś na policję-facet u nas w rynku ma psa, maleństwo na łańcuchu, do tej pory psiak miał budę z beczki metalowej. Jak zwróciłam uwagę, nie ma nawet tej beczki . Rano idę do pracy, -21 stopni, a ten piesek pod domem na sniegu.......To melina pijacka, zaniedbane koty, i ten piesek.....Mam nadzieję, ze komendant to ludzki facet i zareaguje. Żeby tylko te pijaczki nie przyczepiły sie do mnie i moich psów..... Quote
EVA2406 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 To może trzeba mu te zwierzęta odebrać :( Kurcze, dzisiaj ma być w Twojej okolicy - 25 stopni. Te biedaki mogą nie przeżyć :( Quote
malagos Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Roxi, teraz Kaja, jest juz tydzień w domu stałym. Nie boi się chodzić po całym mieszkaniu, rozmawia sobie z panią, cieszy się, jak pan wróci z pracy - czyli ma swoja rodzinkę :) Nawet kapeć pańci sobiue do zabawy i memłanai wzieła. U mnie też ja podpatrzyłam jak zabrała delikatnie zabawkę Dalii i zaniosła sobie na posłanko, a tam już schowany pluszowy jeżyk :) Tak to sobie gromadzi psinka dobra materialne, cwaniurka kochana :) Quote
malagos Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Dla mnie ostatnie draństwo - w książeczce jest wpisana sterylizacja, jest data 2.01 2011, a Roxi ma cieczkę! Pani zażądała wyjaśnień od lekarza, który się podpisał, to plącze się w zeznaniach i niby pamięta Roxi, ale nic pewnego nie powiedział. Pani ma słuszny żal, bo wybrała spośród setki podobnych taką po sterylce, bo chciała uniknąć zabiegów pooperacyjnych, kołnierza itp. po przejściach z poprzednia swoją starą sunią. Jest mi o tyle nieprzyjemnie, ze to ja posredniczyłam i do mnie pani zgłosiła problem.... Quote
karolina_g_k Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Świństwo :angryy: Ciekawe czy wziął kase za sterylke... I tak szczeście, że sunia trafiła do kogos kto wie jak wyglada cieczka. Mam nadzieję, że to jednostkowy wypadek, bo jesli ktos niedoświadczony dostałby taka niespodzianke, to mogłoby to skończyc sie gromadka szczeniąt... Dziewczyny zwróćcie na to koniecznie uwagę. Quote
emilia2280 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Malgos, a jest mozliwe ze zrobil ten zabieg dziurki od klucza co to tylko podwiázuje jajowody, ale ze byle jak to zrobil to cieczka jest? Quote
obraczus87 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 O kurcze.... a z tego co poznalalm Pania to Ona jest w stanie dobrac sie temu wet do tyłka. I dobrze by zrobiuła.. świnstwo.... Quote
malagos Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 obraczus87 napisał(a):O kurcze.... a z tego co poznalalm Pania to Ona jest w stanie dobrac sie temu wet do tyłka. I dobrze by zrobiuła.. świnstwo.... ta pani toczy boje z lekarką, która uśmierciła jej poprzednią sunię, podając penicylinę - wstrząs anafilaktyczny..... Quote
malagos Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 emilia2280 napisał(a):Malgos, a jest mozliwe ze zrobil ten zabieg dziurki od klucza co to tylko podwiázuje jajowody, ale ze byle jak to zrobil to cieczka jest? jest to mozliwe. ale ten wet mylił się w zeznaniach, że niby już ogolona do zabiegu, a tak blizna na brzuszku i takie tam........ Quote
obraczus87 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 malagos napisał(a):ta pani toczy boje z lekarką, która uśmierciła jej poprzednią sunię, podając penicylinę - wstrząs anafilaktyczny..... Wiem, opowiadala mi o tym.... Quote
karolina_g_k Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 emilia2280 napisał(a):Malgos, a jest mozliwe ze zrobil ten zabieg dziurki od klucza co to tylko podwiázuje jajowody, ale ze byle jak to zrobil to cieczka jest? Myslisz, że oni w schronie bawia się w takie zabiegi? Ja się z tym nie spotkałam. Myślę zreszta, ze gdyby tak było to wet od razu by o tym powiedział, a nie ściemniał, że widział bliznę albo, że pewnie pomylili książeczki.. Quote
Recommended Posts